Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Royal Caribbean’ın cruise’larından Majesty of the Seas, Nassau Adası’na yanaştığında gün yeni doğuyordu. Burada mağazalar sabah 10’da açıldığından Royal Caribbean’ın Allure of the Seas’tan sonra ikinci büyük cruise’u Oasis’i dolaştık. 6 bin 400 yolcu kapasiteli Oasis, cruise seyahatinde lüksün zirvesi. “Yok” yok içinde...

BAHAMA’NIN BAŞKENTİNDE OSMANLI-TÜRK MOTİFLERİ
Türkiye İletişim ve Pazarlama Direktörü Cihangir Canıyılmaz’ın verdiği bilgiye göre, THY ile İstanbul’dan Miami’ye gidiş, burada bir gece konaklama, ardından Majesty ile 4 gece 5 günlük Bahamalar turu kişi başı 1.490 euro... Oasis’le Jamaika, Haiti, Meksika veya Doğu Karayipler’e (Bahama - St. Thomas ve St. Martin) 7 gece 8 gün turun bedeli ise kişi başı 1.990 eurodan başlıyor. Aradaki fark, gezilen yerler ve Oasis’in lüksü için değer...

Haberin Devamı

Oasis turunun ardından başladık şehirde dolaşmaya.

Cruise’larla günde ortalama 4 bin kişinin geldiği adada her şey turizm üstüne. Adada, iki yıldır Nassau’da yaşayıp vatandaşlık alabilmek için Bahamalı bir kadınla kâğıt üstünde evlilik yapan Reina’nın eski güvenlikçilerinden Birol Karabulut’la karşılaştık. Bizim için asıl sürpriz ise Bahama’da Osmanlı ve Türk motiflerinin satıldığı bir dükkân oldu. Sahibi 14 yıldır Erol Kılıç adlı Türk’le evli bir Amerikalı. Eşinin aynı işi Amerika’da yaptığını, kendisinin iki yıl önce Nassau’da dükkân açtığını söyleyen Suzanne Kılıç, Osmanlı ve Türk motifli ürünlerine adaya gelenlerin bir hayli ilgi gösterdiğini anlattı. Sahara Sultan, Sofia Deniz ve Asya Lee adlı üç kız annesi Kılıç, eşinden öğrendiği Türkçe sayesinde sipariş vermek için Türkiye’ye geldiğinde her şeyi kolayca hallettiğini söyledi. Kılıç, “Nazar boncukları hariç, burada sattığım her şeyin tasarımı bana ait. Osmanlı ve Türk tarihini araştırıp tasarladıklarımın çoğunu Bursa’da, derileri ise Zeytinburnu’nda yaptırıyorum” dedi.

BAHAMA’NIN BAŞKENTİNDE OSMANLI-TÜRK MOTİFLERİ


Cruise’lar Nassau adasına günde ortalama 4 bin turist getiriyor.

HARD ROCK CAFE’DE İBRAHİM TATLISES

BAHAMA’NIN BAŞKENTİNDE OSMANLI-TÜRK MOTİFLERİ
Nassau’daki bir başka sürprizi ise Hard Rock Cafe’de yaşadım. Yan masada genç bir kız, laptopundan İbrahim Tatlıses dinliyor.

Haberin Devamı

İnanılır gibi değil.

Dünyanın bir ucunda, Amerika’nın en güneyindeki bir adada İbo’yu dinleyen biriyle tanışmamak, ondan bilgi almamak olur mu?

Majesty of The Seas’ta garson olarak çalıştığını söyleyen 28 yaşındaki Romanyalı Diana Clara Enache’ye başka tanıyıp, dinlediği şarkıcılar olup olmadığını sordum.

Verdiği ilk isim daha da şaşırttı beni.

Çünkü “Turabi Yıldırım” dedi.

“O da kim?” dediğinizi duyar gibiyim. Söylemesi ayıp bunca yıllık magazinciyim, ben de bu ismi ilk kez duydum. Başka tanıyıp, dinlediğin Türk şarkıcılar var mı diye sorduğumda da başladı saymaya: “Tarkan, Hülya Avşar, Hakan Taşıyan, Hadise ve Azer Bülbül.”

GÜNÜN SÖZÜ

Vicdan, insanın pusulasıdır. (Van Gogh)