Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dünyanın en büyük cruise gemisi Allure of the Seas’i de bünyesinde bulunduran Royal Caribbean’ın bizde de tanınmasında büyük payı olan Türkiye İletişim ve Pazarlama Direktörü Cihangir Canıyılmaz arayıp, şu teklifte bulundu:

“Miami, Bahamalar ve Karayipler’e basın gezisi yapacağız, senin de olmanı istiyorum.”

Uzakdoğu seyahatinin yorgunluğunu henüz üstümden atamadığımı söyleyince de şöyle dedi:

“Daha iyi ya, işbirliği yaptığımız THY’nin uçağıyla Miami’ye direkt uçacağız. Bir gece Miami’de kaldıktan sonra Majesty of The Seas’la Bahamalar ve Karayiplere gidip yazın keyfini çıkaracağız.”

Haberin Devamı

Miami’yi biliyordum, ama Bahamalar ve Karayipler’e gitmediğim ve de merak ettiğim yerler olunca tamam dedim.

THY’nin uçağıyla 13 saat non stop uçtuk. Bir gece Miami’de konakladıktan sonra ertesi gün öğleyin bindik Majesty of The Seas’a.

BAHAMALAR’DA HER MEVSİM YAZ


Akşam üzeri demir alan gemi gece boyunca Atlas Okyanusu’nda ilerleyip sabahleyin Royal Caribbean’ın özel adası Cocacay’ın açığında demirledi.

Kışa merhaba diyen Türkiye’den sonra, dört mevsim yazı yaşayan Karayiplerde deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak müthiş.

Sabahleyin Bahamalar’ın başkenti Nassau Adası’na ve ABD’nin en güney noktasındaki tarihi Key West limanına geçeceğiz. Seyahatin o bölümünü ise çarşamba günü yazacağım.

MIAMI’DEKİ AMERİKA VATANDAŞI TÜRKLER

Miami’ye gidenler bilir, gitmeyenler de dizi ve filmlerden görmüştür. Şehrin en popüler yeri plajı ve ona paralel caddesi Ocean Drive’dır. Lüks veya modifiye otomobillerin, motosikletlerin gövde gösterisi yaptığı bu caddenin deniz tarafında palmiyeler, karşı cephede ise kaldırıma masa atan restoranlar, barlar…

Şehirden otele dönerken bu restoranlardan birinde Türkçe konuşan iki kişiyle karşılaştım. Selamlaştığım Türklerden biri, mekanın ortağı, sıkı bir milliyet.com.tr okuru ve yazılarımın takipçisi çıktı.

BAHAMALAR’DA HER MEVSİM YAZ


30 yıl önce Amerika’ya giden Karadenizli Refik Çevik, hemen cep telefonunu açıp indirdiği Milliyet’i gösterip, “Vallahi de billahi de az önce okudum yazınızı. Gülben Ergen’in Doğubeyazıt’ta açtığı anaokulunu yazdın” dedi.

Mia Bella Roma adlı İtalyan restoranın ortağı, aralarında Türklerin de olduğu çalışanlarını çağırıp, onlara da tanıttı beni. Kahve içerken sohbet ettiğimiz Çevik ve Türk garsonlar, Miami’de hayatlarından memnun olmalarına rağmen akılları hala Türkiye’de. Amerikan vatandaşı olan ve Miami gibi dünyanın en gözde yerlerinden birinde yaşayan Türkler, anavatanlarında olup - biten her şeyi internetten takip ediyor.

BAHAMALAR’DA HER MEVSİM YAZ


GÜNÜN SÖZÜ

Sana ihtiyacım var dediğiniz kişi ‘Niçin?’ diyorsa gelmez, ‘Ne zaman?’ diyorsa gönülsüz gelir, ‘Nerdesin?’ diyorsa mutlaka gelir. (Longston)