Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘BENİ ÇOK SEV’LE’ DİLA HANIM’ AKRABA ÇIKTI
Altın Kelebek’te ‘Yılın Şarkısı’ seçilen ‘Beni Çok Sev’le, ‘Dila Hanım’ın müziği arasındaki benzerliği konuşan çok, ama yazan yok.” Buluştuğumuz yemekte, bu iddiayı ortaya atan televizyoncu arkadaşıma verdiğim yanıt şu oldu: Başkalarını bilemem, bunu ilk kez duydum, ama merakımı gidermek için en kısa sürede benzerlik olup, olmadığını öğrenir ve yazarım. Yemekten sonra eve gidince, Tarkan’ın ‘10’ albümünde sevdiğim eserlerden biri olan, sözleri Günay Çoban’a, bestesi ise Serkan İzzet Özdoğan’a ait ‘Beni Çok Sev’le, Mazlum Çimen’in bestelediği ‘Dila Hanım’daki ‘Aşk Teması 6’ bestesini peş peşe defalarca dinledim. İki şarkı arasındaki benzerlik şaşırtıcı.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTELİLERİN TÜRKÇE PROBLEMİ

‘BENİ ÇOK SEV’LE’ DİLA HANIM’ AKRABA ÇIKTI

Cuma günü sabah saat 10.00’dan akşamüstü 17.30’a kadar üniversite öğrencilerinin, ‘Aklıma Bir Fikir Geldi’ yarışmasına gönderdikleri eserleri değerlendirdik. Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Başkanı Yusuf Gürsoy, kamuoyunu korsanla mücadele konusunda bilinçlendirmek amacıyla düzenledikleri yarışmaya bu yıl, 67 üniversiteden başvuru yapıldığını söyledi. Gürsoy, “Eserlerden 89’u radyo, 230’u gazete ve dergi, 93’ü de televizyon dalından” dedi.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nden İLDEK Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz, TRT İstanbul Radyo Müdürü Kenan Bölükbaş, yönetmen Derviş Zaim, RTÜK Hukuk Danışmanı İrfan Barut, Kültür Bakanlığı’ndan Hilal Kabacıoğlu, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen, Reklamverenler Derneği’nden Yeşim Koçyiğit, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden reklamcı Ender Merter ve Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Veyis Ateş’le birlikte, 412 başvuruyu tek tek inceledik.

Yarışmaya başvuranlar arasında, sayıları az da olsa korsanla mücadele konusunda insanlarda görür görmez algıda seçicilik yaratacak parlak fikirler ve eserler vardı.

‘Korsanla Mücadele Arası İletişim Fikirleri Yarışması’na başvuran öğrencilerin Türkçesi için aynı şeyi söylemek zor...

Haberin Devamı

ÖNDER AÇIKBAŞ ÖTV’YE DEVAM!

‘BENİ ÇOK SEV’LE’ DİLA HANIM’ AKRABA ÇIKTI

Önder Açıkbaş, komedi programı ‘ÖTV’ye kaldığı yerden devam edecek. TV8’in stüdyolarında karşılaştığım şovmen, yeni programı ‘ÖTV8’den üç yeni bölümün çekimlerini tamamladığını söyledi. Yakında ekrana gelecek yeni komedi programlarının önce TV8,5’ta, ardından TV8’de yayınlanacağını belirten Açıkbaş, “13 kişilik ekiple çalışıyorum. Metinleri yazıyorum, yönetmenliğini üstleniyorum. Seyircilerin seveceği güzel
şeyler ortaya çıktı” dedi.

MAFYANIN İYİSİ OLMAZ!

Dün; Trabzonspor’un eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu için, “Üçüncü sınıf mafya” diyorlardı. Bugün; CHP yöneticileri, Trabzon Milletvekili ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için, “Üçüncü sınıf mafya” dedi. Bu tabiri kullananlara sormak istiyorum. Bildiğim, dünyanın her yerinde yasadışı yollarla, zorbalıkla güç ve para kazananlara deniyor mafya… Oysa sizin kullandığınız bu tabirin alt metni, üçüncü sınıf mafya ‘tu-kaka’, muteber olan birinci ve ikinci sınıf mafya!

GÜNÜN SÖZÜ

Bize aslında kim olduğumuzu gösteren şey, yeteneklerimizden çok, seçimlerimizdir. (Albus Dumbledore)