Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Birol Güven’in senaryosunu yazıp Hasan Tolga Pulat’la yönettiği, önceki akşam Soho’daki özel gösteriminde seyrettiğim “Pamuk Prens”in dünya sinemasında örneği var mı bilmiyorum, ama bizde olmadığı kesin.

Filmin afişinde oyuncu olarak Tamer Karadağlı, Birol Güven, Arzu Balkan, Haluk Uzenç, Onur Sermik, Gamze Özpınar ve Umut Barış Taşdemir var. Ancak “Pamuk Prens”in oyuncu kadrosu bu kadar değil.

Tamer Karadağlı’nın kızı, Birol Güven’in eşi, kızı, oğlu, Gani Müjde, Ali Atıf Bir, Hamdi Alkan, Müfit Can Saçıntı, Şoray Uzun, Pınar Altuğ - Yağmur Atacan, Emel Müftüoğlu, Deniz Oral ve Mint Prodüksiyon ekibine kadar birçok isim de var komedi filminde.

Haberin Devamı

“Pamuk Prens”in özetle konusu şu:

Biri kız, dört genç, bir dizi senaryosu yazar ve Birol Güven’e götürür. Dört kafadarın planı, kendilerine de rol çıkacak hikâyeyi Birol Güven’e kabul ettirip, ekonomik olarak düze çıkmaktır. Ancak evdeki hesap çarşıya uymaz. Çünkü “Yapımcı”nın hedefi farklıdır. Yapımcı (Birol Güven) ise Tamer Karadağlı’ya yıllar önce verdiği avansı kurtarmak için hikâyeyi onun oynayacağı şekilde değiştirmek ister.

İkna etme sanatı!

“Biz ‘Kara Prens’i yazdık. Liseli gençlerin hikâyesi bu. Tamer Karadağlı yaşlandı, saçları bile beyazlaştı. Tamer Karadağlı varsa biz yokuz” diyen gençleri “Fırıldak yapımcı”nın ikna etmesi uzun sürmez.

Yapımcı, gençleri önce “Kara Prens” olan filmin adını “Pamuk Prens” yaptırarak Karadağlı’nın saç rengine uygun hale getirmeye ikna eder. Yapımcı, müthiş manevralar ve üstün ikna yeteneğiyle liseli gençlerin hikâyesini, Tamer Karadağlı’nın gerçekle senaryonun iç içe geçtiği bir öyküye dönüştürür.

Yapımcının deyimiyle “İş bambaşka noktaya gider” ve komedi tavan yapar. Tamer Karadağlı’nın Tamer Karadağlı’yı ti’ye aldığı “Pamuk Prens”, TV ve dizi sektörüne göndermeler yapan senaryosuyla eğlenceli bir hal alır.

7 Ekim’de vizyona girecek filmin başrol oyuncusu Tamer Karadağlı, gizli başrol oyuncusu ise Birol Güven...

Gülmeye hasret kaldığımız bir dönemde umarım “Pamuk Prens” iyi gişe yapar ve komedi filminin devamı çekilir.

DOĞUŞ GRUBU’NDAN PUHU GELİYOR PUHU!

Haberin Devamı

Başlığı okuyunca Baykuş’un bir türü olan Puhu’nun Türkiye’yi istila edeceğini sanmayın. Çünkü Puhu, Doğuş Grubu’nun, insanlara internet üzerinden yerli dizi izlettirecek platformunun adı.

“Dünyada isim kalmadı da bu ismi buldular” diyorsanız, muhatabı ben değilim, projenin başındaki Ateş İnce sorumlusu!

Televizyon dünyasında bile sınırlı sayıda insanın haberdar olduğu Puhu’yla ne yapacaklarını, Türkiye’de Netflix’e rakip olup olmayacaklarını sordum Ateş İnce’ye.

Netflix’in paralı bir platform olduğunu, Puhu’nun ise tıpkı Youtube gibi dizileri bedava izlettireceğini söyleyince İnce’ye “Peki parayı nereden kazanacak bu platform?” dedim.

İnce, “Tek gelir kaynağımız, alacağımız reklamlar olacak” dedi.

Ay Yapım, Süreç, Avşar ve Gold Film’in sahipleriyle anlaşma yapıp 1 Eylül’den itibaren çekecekleri dizilerin internet haklarını kendilerine verme karşılığında 1’er milyon TL ödeyen Puhu, alacağı reklamlarla bu çarkı döndürüp, platformu daha cazip hale getirebilir mi?

Haberin Devamı

Bekleyip, göreceğiz Puhu’nun maharetini.

GÜNÜN SÖZÜ

Her şey üstüne gelip seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde, sakın vazgeçme; çünkü orası gidişatın değişeceği yerdir. (Mevlana)