Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Kim ne derse desin, dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi bizde de magazin her devirde büyük ilgi görüyor. Peki bu denli ilgi gören magazin, niye aynı oranda etkili ve inandırıcı olmuyor?
Magazinin görevi, şov dünyasına ayna tutup, olanı biteni olduğu gibi kamuoyuna yansıtmak, ama bu her zaman mümkün olmuyor.
Çünkü ayna tuttuğunuz yer size gerçeği değil “işine geleni” gösteriyor.
Buna rağmen “en iyi ilaçtır” denen zaman “yalan”lanan “gerçek”leri birer birer ortaya çıkarmıyor mu?
Elbette çıkarıyor, ama ortaya çıkan her yalan, insanların güvenini biraz daha sarsıyor.
Örnek mi?
O kadar çok ki!
Yaz yaz bitmez...
Örneğin “yılın son aşk bombası”nı ele alalım.
Aylarca Bergüzar Korel ile Halit Ergenç’in aşk yaşadıkları yazıldı.
Kimi Korel ile evlilik planları yaptığı Tan Sağtürk’ün bu aşk yüzünden, kimi de Ergenç’in evliliğinin bu nedenle bittiğini iddia etti.
Ama onlar, bu iddiaları da, aralarında bir ilişki olduğunu da hep yalanladı.
Korel ile Ergenç, onca dedikoduya rağmen Kurban Bayramı’nı aralarında Ceyda Düvenci ve Güven Kıraç’ın da bulunduğu bir ekiple birlikte Paris’te geçirdi.
Aynı ekip dönüşte Kanal D’nin 15. yıl kutlamaları nedeniyle “Beyaz Show”a çıktı.
O gece hepsi koro halinde “yalancı magazinciler”e yüklendi. Beyaz bir ara Halit Ergenç ile Bergüzar Korel’e aralarında yazıldığı gibi bir ilişki olup olmadığını sordu.
O gece Ergenç ve Korel aralarındaki ilişkiyi inkâr etti.
Ancak 2008’in son gününde medyaya yansıyan itiraflar gösterdi ki, ikisi de o gece milyonlarca izleyicinin önünde yalan söyledi.

Boyut değiştiren ilişki!
Bunu nasıl mı öğrendik; Ergenç ve Korel’in menajerliğini yapan Ayşe Barım’ın PR faaliyetinden.
Çünkü 2008’in son gönünde Barım, medyadaki grup dengesini gözeterek Ergenç’le Günaydın’a, Korel için de Kelebek’e söyleşi ayarladı.
Eş zamanlı bu söyleşilerin belki de amacı, söyledikleri yalan nedeniyle vicdan azabı çeken iki yıldızı rahatlatmaktı.
Ergenç, Sabah’tan Şengül Balıksırtı’na aşk konusunu anlatırken şunları söyledi:
“İlk kıvılcım, Paris’te ateşlendi. Aşkımız Paris’te başladı. Dönüşte Beyaz’ın programına çıktık. Beraberliğimizi sormasın diye gözünün içine baktım ama sordu. Birlikte değiliz derken başımdan aşağıya kaynar sular döküldü.”
Korel ise Hürriyet’ten Sema Denker’e, “Evet, Halit’le birlikteyiz. Ancak yazıldığı veya iddia edildiği gibi aylardır gibi değil, Bayramda arkadaşlarımızla yaptığımız Paris gezisinden sonra boyut değiştiren bir ilişki bu” dedi.
Ergenç ile Korel’in aşklarının Paris’te başladığına yaptıkları açıklamalar varsayalım ki, gerçeğin ta kendisi... O tarihten önce magazincilerin yazdıklarının hepsi de yalan...
Peki ikilinin, Paris gezisinden sonra çıktıkları Beyaz’ın programında konuya ilişkin söyledikleri neydi?
Demek ki o gece ikisi de, hem de Beyaz’ın “yok diyorsunuz ama sonra gerçek çıkarsa karışmam” uyarısına rağmen milyonların karşısında yalan söyleyebildi.
Aylarca magazincileri “yalancı”, ardından Beyaz’ı “yalancının avukatı” durumuna düşüren Korel ile Ergenç’in bu saatten sonra söyleyeceklerinin inandırıcılığı kalır mı?



Hadise’nin Eurovision şarkısını beğendim

Beyaz yalanlar
Bu yıl mayıs ayında Moskova’da yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması’nda ülkemizi temsil edecek Hadise’nin söyleyeceği şarkı, yılbaşı gecesi görücüye çıktı.
TRT’nin 2008’e veda, 2009’a “merhaba” dediği şarkı bana ilk dinleyişte, Yunanistan’a 2005 yılında birincilik kazandıran Helena Paparizou’nun “My Number One” parçası kadar sıcak ve ritmik geldi.
Hadise’nin “Living in Dreams” adlı Eurovision şarkısını ben beğendim.
Eurovision’a katılacak şarkıları dinlemeden Hadise’nin bu şarkıyla nasıl bir derece elde edeceğini tahmin etmek olanaksız.
Ancak şurası kesin.
Bu şarkı Eurovision’da ister derece alsın, ister almasın, müzik listelerinde uzunca bir süre 1 numarada kalacak bir eser...
Eurovision fanlarının ve TRT’nin sitesindeki “Hadise’nin Eurovision şarkısını beğendiniz mi?” anketlerine bir göz attım.
Oralarda da, “Şarkıyı beğendim” diyenlerin oranı yüzde 80-90’larda...
Demek ki TRT, Hadise’yi seçmekle iyi etti.
Hadise de iyi bir başlangıç yaptı.
İnşallah devamı gelir...