Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Polislerin sudan sebeplerle siyahi insanları vurup öldürdüğü Amerika’nın Teksas eyaletine

BEYONCE’A BAKIN ‘DURUŞ’ ÖĞRENİN
bağlı Dallas’ta bu kez tersi oldu. 25 yaşındaki eski bir asker Micah Johnson, polis şiddetinin protesto edildiği yürüyüş sırasında çatıya gizlenip polislere ateş etti. Saldırgan hayatını kaybetmeden 5 kişiyi öldürdü, 7’si polis 9 kişiyi yaraladı.

Amerika’nın ünlü yıldızlarından Beyonce, önceki gün İskoçya’nın Glasgow şehrinde sahne aldı.

Beyonce, sahneye çıkmadan önce ne yaptı biliyor musunuz?

Şarkıcı, kendisini dinlemeye gelenlerden ABD’de polislerin öldürdüğü Alton Sterling ve Philando Castile adlı siyahiler için sessiz saygı duruşunda bulunmalarını istedi.

İnternet sitesinde konu hakkında bir mektup yazan şarkıcı, saygı duruşuyla yetinmeyip, Amerika’da polisin öldürdüğü siyahilerin listesini de barkovizyondan yayınlayarak duyarlılığını gösterdi.

Amerikalı şarkıcının İspanya’da yaptığı bana sevgili Levent İnanır’ın dilimize kazandırdığı ‘sanatçı duruşu’nu hatırlattı.

Beyonce, konser verdiği İskoçya’da ABD’de polisin öldürdüğü siyahiler için saygı duruşu isteyecek kadar duyarlılık gösterirken, bizimkilerin terör yüzünden kaybettiğimiz onca can, erkeklerin öldürdüğü onca kadın için bu hassasiyeti göstermemesine ne demeli?

Haberin Devamı

‘GÜLDÜY GÜLDÜY’ EĞLENCELİ BİR İŞ

BEYONCE’A BAKIN ‘DURUŞ’ ÖĞRENİN

‘Güldür Güldür’ün çocuk versiyonu başarılı bir televizyon işi…
Ezo Sunal, kamera karşısında abisi gibi deneyimli olmamasına rağmen koltuğun hakkını verdi. Çünkü Ezo Sunal, yıllardır anaokulu sahibi olarak çocuklarla diyalog konusunda tecrübeli.

‘Güldüy Güldüy Show Çocuk’un metinlerini ve çocuklardan birkaçını başarılı buldum.
Özellikle de okul servislerindeki yer kapma skeçi ve oradaki bazı tipleri.

‘Hekimim’ skecindeki sunucu kıza bayıldım… Ezo Sunal, sunucu Defne’den tipini biraz karikatürize etmesini istedi. Sarı peruklu büyümüş de küçülmüş sunucu da, “Madem öyle, işte böyle” deyip “Evet” yerine “İveeeettt” dedikçe salondakileri gülme krizine soktu.

Seyirciler arasında oturan Ali Sunal’ın zaman zaman yaptığı müdahaleler skeçleri hareketlendirdi.

‘Güldüy Güldüy’, oynayanları çocuklar olsa da sonuçta büyüklerin yazdıkları skeçlerin sahnelendiği bir şov. O yüzden başarısı yazılan metinlere ve o skeçlerde oynayan çocukların performanslarına bağlı.

Ekip aynı tempoyu tutturursa, televizyonlar yeni bir eğlence programı kazanmış olur. Ezo Sunal’ın seyirciler arasında söz verdiği çocukların da ‘Güldüy Güldüy’e acayip renk kattığını belirtmeliyim.

Haberin Devamı

YENİ FAVORİM KUBAT’TAN

BEYONCE’A BAKIN ‘DURUŞ’ ÖĞRENİN


Orhan Gencebay’ın tribüte albümünde Tarkan’ın okuduğu ‘Hatasız Kul Olmaz’ ve Tarkan’ın ‘Ahde Vefa’sındaki şarkılardan hayli zaman sonra nihayet dönüp dönüp dinlediğim bir şarkı daha çıktı karşıma…

Kubat’ın ‘Al Ömrümü’ albümünde, ‘Gevheri’nin ‘Ey Benim Nazlı Cananım’a İhsan Güvercin’in yaptığı besteye bayıldım. Mehmethan Dişbudak’ın bas gitarı, İstanbul Strings’in yaylıları ve Kubat’ın yorumu tam benlik yaptı ‘Ey Benim Nazlı Cananım’ı…

Haberin Devamı

HİÇ Mİ OMLET GÖRMEDİNİZ?

BEYONCE’A BAKIN ‘DURUŞ’ ÖĞRENİN

Müzisyen Çiğdem Erken, meslektaşı İskender Paydaş’ın mutfakta hünerlerini sergilerken fotoğraflarını çekip, şu notla paylaşmış sosyal medyada:

”Stüdyoda sabahlayanlara ödül, İskender Paydaş elinden şahane omlet. Aranjmanları kadar iyiydi.” Günümüz medyasında copy paste (kopyala yapıştır) moda ya; sosyal medyadaki bu fotoğraf ve not, olduğu gibi okurun karşısında…

Şaka mısınız? Hiç mi omlet görmediniz, yemediniz?

Asırlardır bekarların can simidi, sahanda üç göz yumurta İskender Paydaş pişirince mi “omlet” oldu?