Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Senarist ve yönetmen Talip Karamahmutoğlu’nun “Mezarcı” adlı filminin çekimlerini takip etmek için iki gün Dalaman ve Dalyan’daydım. Filmin başrol oyuncusu Emre Altuğ’la yaptığım söyleşiyi ve set izlenimlerimi yarın Milliyet Cadde’de yazacağım, bugünse bölgeden turizme dair edindiğim izlenimlerimi paylaşacağım.
Dalaman, Ortaca, Dalyan’da herkes harıl harıl sezona hazırlanıyor. Bölgede konuştuğum turizmcilerin, yabancı tur operatörlerinin sezon için yaptıkları rezervasyonları peş peşe iptal etmesi yüzünden moralleri bozuk... Tabloyu en iyi özetleyen sözü Dalyan’ın önde gelen turizmcilerinden, Hotels Caria’nın sahibi Ali Mürşit Yağmur sarf etti:
“İngiliz turistler ve yöneldiğimiz iç pazardan gelecek yerli turistlerle sezonu en az hasarla atlatmayı umuyoruz.”
Dalyan’da olduğumu öğrenen Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, benimle görüşmek istediğini söyledi. Şaşmaz’la seçildikten sonra Dalaman’da hizmete açtığı çay bahçesinde buluştuk.
Şaşmaz’dan bölgenin daha çok turist alması için yaptıklarını dinledikten sonra sedef hastalarına şifa olacak kaplıcayı, Kocagöl ve Sarsala Koyu’nu dolaştık.
Dalaman turunu bitirince, onlarca kez Dalaman Havalimanı’na gelmiş olmama rağmen, Ege’nin bu şirin ilçesinin doğal güzelliklerini pas geçtiğimi gördüm.

MÜFİT CAN’DAN TEK KİŞİLİK OYUN
Müfit Can Saçıntı, önce “Arranan Adam” olarak çıktı karşımıza... Sonra kamera arkasına geçip, senaristlik ve dizi yönetmenliği yaptı. Saçıntı, ardından “Mandıra Filozofu” tiplemesiyle çektiği iki filmle hayran kitlesini daha da genişletti. Şov dünyasının esprili, yetenekli, bir o kadar da mütevazı adamı Müfit Can Saçıntı, yakında tek kişilik sahne şovuna başlayacak. TRT 1’in uzun soluklu dizilerinden “Seksenler”in yönetmeni, tek kişilik oyununun adını henüz kararlaştırmadı ama sahnede yapacakları belli.
“Aramıza cam, perde, RTÜK, mütük girmeden seyredenimle, sevenimle yüz yüze olmak, göz göze gelmek istiyorum. Sahneye çıkmanın beni daha özgür, daha bağımsız kılacak. Başarırsam, burdan aldığım destekle, yapımcılık yapmak, yeni bağımsız filmler çekerek yoluma devam etmek istiyorum” diyen Saçıntı, önce turneye çıkacak. Saçıntı, İstanbullularla ise sonbaharda buluşacak.
Tek kişilik oyununun “Mandıra Filozofu”yla ilgisinin olmadığını vurgulayan Saçıntı, “Yine güldürmek, güldürürken de düş gördürmek istiyorum” dedi.

GÖRME ENGELLİLERE LİV’DEN SAĞLIK HİZMETİ
Görme engelli çocuklara doğumlarından eğitimlerine destek veren Parıltı Derneği ile Liv Hospital, güzel bir işbirliğine imza attı. Tarafların İstanbul’da düzenlediği gecede görme engelli çocuklar, dernek gönüllüleri, ünlüler ve Liv Hospital doktorlarının da yer aldığı koro, TRT Sanatçısı Nursaç Doğanışık’ın yönetiminde bir konser verdi. Gecede ayrıca Rahman Altın’ın özel bestesi Parıltı Çocuk Korosu tarafından seslendirildi. Sıla’nın da sahne aldığı gecede Liv Hospital, Parıltı Derneği’nin çatısı altındaki çocuklara bir yıl boyunca sağlık hizmeti vermeyi taahhüt etti.

GÜNÜN SÖZÜ
“Ağlamak çare olsaydı, eczaneler soğan satardı!”