Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Su Ada’da 7. Quality Ödül Töreni’ndeyiz. Deniz Çakır göründü salonun

DENİZ ‘ÇAKIRBEYLİ’
merdivenlerinde... Üstünde maviye çalan gri bir elbise, onun üstünde beyaz bir palto, ama o da ne? Çakır’ın, ATV’de yayınlanan ve bu sezon izlediğim tek dizi olan “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz”da canlandırdığı “Meryem” gibi palto - ceket omuzda! Davetliler arasında Sedat Peker de vardı. Onun salona gelişi “Meryem Çakırbeyli” gibi havalı değildi!
Çakır’ın ardından rol arkadaşı ve sevgilisi Oktay Kaynarca girdi içeri, ama dizideki gibi elinde tespih yoktu.
Ödülünü almak için sahneye çıktığında Çakır’ın ceketi yoktu üstünde. Keşke sahneye de öyle çıksaydı. Sonuçta “Meryem” sayesinde kazandı o ödülü.
Ödül alan Kaynarca, kısa bir konuşma yaptıktan sonra mikrofonu Çakır’a vermek istedi. Ancak Çakır o turda konuşmadı ama sonrasında ödülü, uzun saatler çalışarak çekilen dizi setlerindeki teknik edip adına aldığını söyledi. Dizide “İlyas Çakırbeyli”yi oynayan Ozan Akbaba da sahneye çıktı, ama mikrofon ona uzatılmadığı için tek kelime etmedi. Oysa salonda “İlyas” hayranı birçok insan vardı ve Ozan Akbaba’nın ne diyeceğini merak ediyordu.

Haberin Devamı

AYŞE KIRCA, BABASI VE ANNESİNİN İZİNDE

Oya Başar’ı gördüm bir masada. Selamlaşmak için yanına gittiğimde yanındaki esmer güzeli kızı tanıştırdı:
“Kızım Ayşe.”
Oya Başar’ın merhum Levent Kırca’yla evliliğinden dünyaya gelen Ayşe’yi son gördüğümde çocuktu. Karşımdaki ise bildiğin güzel ve genç bir kız.
22 yaşındaki Ayşe Kırca’ya ne iş yaptığını sorunca, “New York Film Academy”yi bitirdim, ben de annem ve babam gibi oyuncu olacağım” dedi.
Amerika’da sinema eğitimi alan Ayşe Kırca’yı şayet kamera sever ve kendine iyi bir menajer bulursa, geleceğin yıldızlarından biri olabilir.

REHA MUHTAR’IN ÇOCUKLARI

DENİZ ‘ÇAKIRBEYLİ’


7. Quality Ödül Töreni’nden ödül alanlardan biri de Reha Muhtar’dı. Vatan yazarı geceye kızı ve oğluyla geldi. Poyraz Deniz, gece boyunca babasının aldığı ödülü elinden düşürmedi. Ödülü, inceledi de inceledi! Babası gibi meraklı bir gazeteci olacak sanki...
Bir kız, annesine bu kadar benzer... Annesi Deniz Uğur’a çok benzeyen Mina Deniz’in sol kaşındaki yara izi dikkatimi çekti. Hayrola, nedir bu soruma yanıtı, “Okulda düştüm” oldu. Hiç şaşırmadım. Çünkü Mina Deniz, acayip hareketli bir kız.

Haberin Devamı

BURAK HAKKI’NIN GENÇ SEVGİLİSİ

31 Ekim - 5 Kasım tarihlerindeki 17. Frankfurt Türk Film Festivali’nin tanıtım kokteyli Beyoğlu Allegro İstiklal The Public Otel’de yapıldı. Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı’nın davetine Hale Soygazi, Korhan Abay, Pelin Batu, Füsun Kostak, Tuna Kiremitçi ve Burak Hakkı gibi ünlüler katıldı. Burak Hakkı’nın yanında genç sevgilisi Gülşen Potuk vardı. Spikerlik kursunu bitirdiğini ve televizyonlarda iş baktığını söyleyen Potuk, davet boyunca sevgilisiyle el ele, göz gözeydi. Oyuncu terledikçe, sevgilisi mendille terini sildi.

GÜNÜN SÖZÜ

Erkeğin yalan söyleyeni değil de yalan söylerken yakalananı çok fena. Hem yalancı, hem beceriksiz. Duble geri zekâlı. (Pink Freud)