Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Deniz Seki, menajeri Özgür Aras aracılığıyla bir mektup yollamış bana. Şunları yazmış Deniz Seki mektubunda:

DENİZ SEKİ’DEN  MEKTUP VAR

“Çok değerli Ali Eyüboğlu’na.
‘Deniz’in Dibi’ni dilerim okur, beğenir ve beni hissedersin Ali Ağbicim.
Bana hediye getirdiğin kitapları bir solukta okudum, bitirdim ve çok da sevdim.
Dileğim sen de benim için kıymetli, her bir satırı sahici olan duygularımdan ibaret kitabımı okur ve beğenirsin.
Özlediğimi bil. Daima sevgiyle kal.”

Bu sabah uçakla İzmir’e, oradan karayoluyla Seferihisar’a gideceğim.
Seferihisar’da, ilçenin Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başkanlığını yaptığı Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği’nin (SODEM) toplantısı var. “Sosyal Demokrat Belediyeler Buluşması ve Yerel Yönetim Ödülleri” etkinliğine davetli basın mensupları, akşam yemeğinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelecek.
Seferihisar’a giderken seyahat kitabım Deniz Seki’nin “Deniz’in Dibi” olacak.
Seferihisar izlenimlerini pazartesi, Deniz Seki’nin kitabına dair düşüncelerimi ise bitirir bitirmez yazacağım.

Haberin Devamı

KARAKÖY’DEKİ LONDRA!

2010’da Time’ın Barack Obama, Steve Jobs ve Lady Gaga gibi ünlülerle “Dünyanın en etkili 100 ismi” arasında gösterdiği dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy’nin Karaköy’deki sergisini gezdim önceki gün.
Global Karaköy’deki “The Art Of Banksy” sergisinde, ev sahibi dışında her şey global!
Global Karaköy’ü, sanatçının eserlerini yaptığı Londra sokaklarına dönüştüren serginin küratörü Steve Lazarides, müziklerinde ise Fahir Atakoğlu’nun imzası var.
İstanbul Entertainment Group’un (IEG), Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkısı, Beyoğlu Belediyesi’nin desteği ve Global Yatırım Holding’in sponsorluğunda gerçekleştirdiği sergide, gerçek kimliği gizlenen ve “Banksy” olarak tanınan İngiliz sanatçının dünyadaki çeşitli koleksiyonerlerden toplanan 85 eseri var.
IEG, sanatçının “Kırmızı Balonlu Kız”, “Gül Şimdi”, “Hizmetçi” gibi en bilindik eserlerinin de bulunduğu sergiyi, ilgi üzerine 31 Mayıs’a kadar uzattı.
Açılışına katılan Sümeyye Erdoğan’ın “Bu sergiyi herkese tavsiye ediyorum” dediği “The Art Of Banksy”, İstanbul’dan sonra dünya turuna çıkacak. Dünyaca ünlü bir sanatçının bir Türk şirketi tarafından dünya turuna çıkarılması da bir ilk olacak.

Haberin Devamı

SUNUCULUK DA MESLEK Mİ?

Kendisine talip olan kişiyi stüdyoya davet ettikten sonra paravanı açtırmayacağını söyleyince Esra Erol’un stüdyodan kovduğu gelin adayı Nevruz’a Flash TV, sunuculuk teklif etmiş.
Koskoca Kanal D’nin, işini namusuyla yapan onca sunucu işsizken, futbolcu eşi ve AVM’lerde engellilere ayrılan yere park etmekten başka özelliği olmayan Asena Atalay’a program sundurduğu bir ülkede Flash TV’nin böyle birine evlilik programı sunuculuğu teklif etmesine hiç şaşırmadım.
Televizyonda sunuculuğun bir meslek değil, reyting için “olay kadınlar”ı taçlandırmaya yarayan bir iş olduğu bizzat kanallar tarafından ilan edildi.

GÜNÜN SÖZÜ

Eşeğe binip hava atan, ata binerse aklını kaybeder. (William Bayliss)