Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hafta sonu Sapanca’da CRYPEX 2022 sezonunun ilk klasik otomobil yarışı vardı. Klasik Otomobil Kulübü tarafından düzenlenen Bahar Rallisi’ne katılan 90 klasik otomobil iki gün boyunca nostalji rüzgarı estirdi Sapanca ve Kartepe’de...

Kartepe sezonunu çoktan açmış biri olarak ilk gün yollarda bolca karşılaştığım klasik otomobillerin ikinci gün start alışlarını yerinde izledim. NG Güral Sapanca Otel’in önünden ilk günün startını veren turizmci Hediye Güral Gür’le klasik otomobiller ve yönetimlerinde görev yaptığı sivil toplum örgütleri üzerine sohbet ettik.

Haberin Devamı

Klasik otomobillerle ilginiz ne? Bahar Rallisi’ne niye sponsor oldunuz?

Babam Nafi Güral, Klasik Otomobil Kulübü üyesi. Mümkün olduğunca onlarla beraber etkinliklere katılıyor. Biz de NG Grubu olarak sporun ve sanatın yanında olmayı, desteklemeyi çok seviyoruz. Klasik Otomobil Kulubü’yle de yıllara dayanan bir beraberliğimiz var. Kulüp yönetimi birkaç yıldır pandemi nedeniyle bu tür etkinlikleri yapamamıştı. Hastalığın seyrinin yavaşlaması, normalleşmenin gelmesiyle etkinliklere devam kararı aldılar. Biz de Bahar Rallisi’nin Sapanca’da olmasını çok istedik. Yeniden aktivitelerin başlaması, Bahar Rallisi’nin bizde olması bizim için de mutluluk kaynağı.

Şirketinizin bir etkinliği için Kütahya’ya gidince dolaştığım NG Koleksiyon Müzesi’nde birçok klasik otomobil vardı. O müzede kaç klasik otomobil var? Yürür vaziyette mi o klasikler?

Sayılarını tam bilmiyorum, ama 15-20 tane olmuştur. Müzedeki otomobillerin tamamı çalışır ve yürür vaziyette. Babamın sevgisi ve merakı sayesinde bir otomobille başladı, sayıları çoğaldı zaman içerisinde. Müzedeki ilk klasik otomobili, babamın 50’nci iş yılı nedeniyle hediye olarak almıştık. O da bu işi sevdi. Müzede sergilenen otomobillerle zaman zaman babam Klasik Otomobil Kulübü’nün düzenlediği sergilere katılıyor.

DİZİ YILDIZLARIYLA TÜRKİYE TANITIMI

Sizde var mı öyle bir merak?

Üç kız kardeş olarak biz de babamın katıldığı bazı yarışlarda pilot ve co-pilot olarak görev yaptık, o kadar. Bir keresinde sondan ikinci olduk ve ödül bile aldık. Katıldığımız diğer yarışlardan ödülümüz yok, ama sondan ikincilik önemliymiş, o yüzden ödül verdiler!

Haberin Devamı

Abim Erkan Güral’ın üniversite yıllarından gelen bir merakı var, o hız rallisi yapıyor. Ailenin erkekleri meraklı otomobil sporlarına, ama kızların öyle hobileri yok.

NG Güral Grubu’nun Sapanca’da iki, Kütahya ve Antalya’da birer oteli var. Ailede otellerle ilgilenen sizsiniz. Genç bir turizmci olarak sivil toplum kuruluşlarında da aktif görev yapıyorsunuz. An itibarıyla kaç şapkanız var?

Ben turizmle ilgili STK’larda mümkün olduğunca görev alıyorum. Türkiye Otelciler Birliği’nde (TUROB) başkan yardımcısıyım, Türkiye Turizm Yatırımcılar Derneği’nde (TTYD) yönetim kurulundayım, geçen hafta da Hizmet İhracatçıları Birliği’nde (HİB) yönetim kuruluna girdim. Bu da benim için yeni bir şapka oldu. Dizi yapımcıları Fatih Aksoy’la Mehmet Bozdağ da var yönetiminde. HİB yönetiminin önümüzdeki süreçte Türk dizilerinin çok izlendiği ülkelere oyuncularımızı götürüp, Türkiye’nin tanıtımını yaparak buralardan daha çok turist gelmesini sağlamak gibi hedefleri var.

Haberin Devamı

Turizm sezonu için tahmininiz nedir?

Pandemiden sonra patlamanın olacağı yıl diye bakıyorduk, her şey çok olumlu gidiyordu. Rusya-Ukrayna savaşı başlayınca turizmde bütün hedefler şaştı. Savaş devam ederse sektör yine olumsuz etkilenecek. Ukrayna pazarı bitti diye bakıyoruz. Savaş biterse Rusya pazarında bir hareketlenme olacaktır diye umut ediyoruz.

GÜNÜN SÖZÜ

“Görgü, parayla satın alınamayan tek zenginliktir.” (Buket Uzuner)