Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Merit Açık Uluslararası Tavla Şampiyonası için gittiğim Kıbrıs Girne’de konakladığımız otelden çıkıp, sahilde yürüyeyim dedim. Merit Cyristal’dan çıktım, yanı başımızdaki Merit Royal ve Merit Premium’dan sonra halk plajı var. Yaz bitti, güneşli günlerde tatilin keyfini çıkaranlar gitti. Peki geriye ne kaldı?

Masmavi bir deniz, şahane bir kumsal mı? Ne gezer! Sahile dökülmüş inşaat atıkları, hatta beton bloklar... Binlerce boş şişe, naylon poşetler, pet şişeler, giysi parçaları, hatta çocuk bezleri...

Haberin Devamı

Akdeniz’in ortasındaki Kıbrıs adasının güzelim Girne sahilinde olmaması gereken ne varsa mevcut. O çöpleri oraya uzaylılar veya Rumlar getirmediğine göre, hepsi bizim eserimiz.

Otelden sahil boyunca Girne Amerikan Üniversitesi’nin yazlık tesisine kadar yürüdüm, her yer aynı...

DOĞAYI KİRLETMEDE RAKİPSİZİZ NEDENSE

Girne’de durum böyle de, Türkiye’de farklı mı? Değil... “Temizlik imandan gelir” diyen bir dine mensubuz, ama doğayı kirletmede, çöplüğe çevirmede üstümüze yok nedense!

Eynesil’i eyalet sanan radyocu

DOĞAYI KİRLETMEDE RAKİPSİZİZ NEDENSE

Bazı radyolar var ki, adından bellidir hedef kitlesi. Örneğin Karadeniz FM.

Karadenizliler ve Karadeniz müziğini sevenler için kurulmuş bir radyo istasyonu. Karadeniz FM’de program yapanların Karadenizli olması şart mı? Değil...

İşveren -ister Karadeniz FM’in olsun ister Süveyş Kanalı’nın fark etmez- işe göre eleman yerine, adamına göre iş uydurduğunda başarının yerini gaflar, kazalar alır. Radyoların prime time’ı kabul edilen akşam saatlerinde Karadeniz FM’i dinliyorum. Dinleyicilerden biri Giresun Eynesil’den mesaj gönderince ‘Selda’dan Dinle’yi sunan radyocu, önce ilçenin ismini telaffuz etmekte zorluk çekti, sonra şunları söyledi:

“Eynesil... Eynesil... Eynesil... İlk defa duydum. Eyaletse iyi bir isim.”

Sırf yöresel müziklere yer verdiği için dinlediğim Karadeniz FM’de yayın teslim edilen bir radyocu da, “Eynesil, Azdavay, Vakfıkebir, Şavşat, Güneysu, İnebolu, Kurucaşile ve Ayancık” dendiğinde, “İlk defa duydum” yerine her biri hakkında birkaç kelime edecek donanım beklerim. Ondan da vazgeçtim, yaşadığı ülkenin yönetim şeklini bilmeyen, Eynesil’i eyalet sanan birine, her gün canlı yayın teslim edilmesine ne demeli?

Haberin Devamı

Egon tavan, batsın havan!

DOĞAYI KİRLETMEDE RAKİPSİZİZ NEDENSE

Kalust Şalcıoğlu müzik dünyasının kapısını; sözü, müziği ve aranjesi Okay Barış’a ait ‘Açsana Kapıyı’ single’yla çaldı. Doğan Music Company etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sunulan şarkının klip çekimlerinin bir kısmı Şalcıoğlu’nun canlı kayıt yaptığı esnada yapıldı.Sezen Aksu’nun sahibi olduğu Stüdyo Lonca’da yaptıkları kayıtlarla güzel bir iş çıkardıklarını belirten Şalcıoğlu, müzikte yer edinmenin birçok sektörden daha zor olduğunu söyledi.

‘Açsana Kapıyı’yı çıkarmadan önce Londra Royal Albert Hall’de, şehrin ünlü caz kulüpleri gibi pek çok yerde sahne alan müzisyenlerden oluşan kadrosuyla The Eton Place Music Company’de şan eğitimi workshop’larına katılan, geçtiğimiz sezon başlayan tiyatro oyunu ‘Olgun Portakal’a bu sezon da devam edecek Şalcıoğlu,
22 Kasım 2017’den itibaren Tuğba Özay, Tuna Arman ve Faruk K gibi isimlerle ‘Egon Tavan Batsın Havan’ adlı müzikalde de oynayacak.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

Kalbinizle yaptığınız her şey, size geri dönecektir. (Mevlana)