Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

17 ülkeden 48 ünlü şef ve gastronomi yazarı ‘Gastronomist 2017’ için İstanbul’a geldi. İtalyan kasap Dario Cecchini, Brezilyalı et ustası Andre Lima de Lucca’nın yanı

DÜNYANIN GELENEKSEL MUTFAKLARI FATİH’TE
sıra Greg Malouf, Anissa Helou, Sebastien Ripari, Michel Godet, Janna Gur, Maria Jose Sevilla, Alica Rios, Christian Plumail ile Rizida Khusainova gibi ünlü şefler ve yemek yazarları Fatih’te buluştu. Bugün başlayıp 24 Eylül’de sona erecek ‘Gastronomist 2017’de, konuk ülkelerin geleneksel mutfaklarının yanı sıra Türkiye’nin kadim mutfak kültürünü yansıtan sunumlar, Sultanahmet Meydanı’nda halka açık yapılacak. Anadolu Halk Mutfağı Derneği, Mutfak Dostları Derneği ve Mutfak Magazin Dergisi’nin iş birliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ve Fatih Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek organizasyonda, yabancı şef ve gastronomi yazarlarıyla Türkiye’nin bu alandaki önemli isimleri kültür alışverişinde bulunacak. Sultanahmet’te bir araya geldiğimiz Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, etkinlikle ilgili şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Fatih; tarih mirası ve farklı kültürlerin harmanlandığı özgün dokusu, geleneksel lezzet duraklarıyla öne çıkan, gastronomi turizmi açısından da İstanbul’un marka yüzü... Dünyada yükselen turizm değerleri arasında belki de en güçlü alan gastronomi. Yaptığımız araştırmalar turizm gelirleri içinde gastronominin payının yüzde 20’ye çıktığını gösterdi. O yüzden ‘Gastronomist 2017’ gibi geleneksel mutfakları buluşturan bir etkinliğin tarihi yarımadada gerçekleşecek olması daha da önemli. Etkinliğin İstanbul turizmine önemli katkıları olacağına inanıyorum. Dört gün boyunca lezzet festivali yaşanacak Fatih sokaklarında.”

YALNIZ DEĞİLSİN ALEYNA TİLKİ!

DÜNYANIN GELENEKSEL MUTFAKLARI FATİH’TE


Televizyoncu Aslı Şafak, “Ne ayıp! Bu soru kavgada sorulmaz” diye yanıt verip RT yapınca tweet’in sahibi kim diye baktım. Ahmet Mergen’in “Aha troylobüs günleri” tweet’i üzerine, “Troylobüs diye bir şey duyan, bilen???” diye soran Nişantaşı Üniversitesi öğretim görevlisi Mert Yılmaz’mış meğer! Troll sorularına Google yerine sosyal medyada yanıt arayan sadece Aleyna Tilki değilmiş demek ki!

Haberin Devamı

MADONNA İLE SÖYLEŞİ

Çarşamba sabahı yabancı haber sitelerinde sörf yaparken bild.de’deki Madonna söyleşisi dikkatimi çekti. Aslında söyleşide bild.de’nin şefiyle, Eileen Primus adlı genç muhabir arasındaki diyalog güzeldi. Telefonla da olsa Madonna gibi bir dünya starıyla söyleşi yapmak her gazeteciye kısmet olmayacak bir şey.

DÜNYANIN GELENEKSEL MUTFAKLARI FATİH’TE


Muhabir, Madonna söyleşisiyle yaşadığı çifte şoku bakın nasıl anlattı:

- Eileen, bugün 16.30’da ne yapıyorsun?
Ofiste çalışıyor olacağım.
- Güzel. 16.30’da Madonna’yı arayabilir misin?
Şeyyy, bundan kolay ne var. Tabii ararım.
Eileen Primus, 16.30’da şefinin verdiği telefon numarasını aradı.
Merhaba. Gerçek misiniz? Madonna mısınız?
- Ah tatlım... Tabii ki...

GÜNÜN SÖZÜ

Bir kadının elinden hayallerini almak, bir kaplanın yanından yavrusunu almak kadar tehlikelidir. (Aldous Huxley)