Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

FOX’un yeni yarışması “Kaç Para Kaç”ın sunucusu Hakan Yılmaz değil, aslında Mehmet Ali Erbil olacaktı ve yarışmanın ilk bölümü yılbaşında ekrana gelecekti.

ERBiL’iN YERiNE HAKAN YILMAZ

Nereden mi biliyorum bunu?
Mehmet Ali Erbil anlatmıştı, ben de yazmıştım da oradan biliyorum.
Yapımcı, sunucu ve kanal el sıkışmış, iş avukatlardaydı. Sonradan ne olduysa oldu Erbil gitti, yerine Hakan Yılmaz sunucu oldu.
Hakan Yılmaz sunucu olarak Mehmet Ali Erbil’in alternatifi mi?
Değil tabi ki... 8 Şubat’ta başlayacak yarışmanın sunuculuğunu üstlenen Hakan Yılmaz’ın da bir izleyici kitlesi var, ama Mehmet Ali Erbil’le kulvarları farklı...
Mehmet Ali Erbil’in FOX’ta başlamamasına en çok sevinen Star TV’nin İçerik Müdürü Ömer Özgüner olmuştur.
Çünkü Özgüner, Star TV için Erbil’le iş yapmayı düşünüyor.

Haberin Devamı

Işıl Açıkkar’la “Gün Başlıyor”
Hafta içi ya da hafta sonu fark etmez, sabahları genelde erken kalkarım. Son hafta sonu kalktığımda kanalları turlarken gördüm Işıl Açıkkar’ı…
Habertürk’te saat başı haber sunuyordu.
Derken ev halkı da kalktı, birlikte önce kahvaltıya, sonra öğle yemeğine gittik ve akşam üzeri eve döndük.
Televizyon kanalları arasında turlamaya başladım, o da ne?
Habertürk’te yine Işıl Açıkkar var ve haberleri sunuyor.
Kaç saat mesai yaptığını merak edip, hafta sonu mesaisinin kaçta başlayıp, kaçta bittiğine dair bir tweet attım kendisine.
“05.00 gibi başladım, 19.00 – 20.00 gibi bitiyor” diye yanıt geldi.
İki gün sonra baktım Işıl Açıkkar’ın bitmek bitmeyen o uzun ağır hafta sonu mesaisi bitti, hafta içi mesaisi başladı.
Işıl Açıkkar artık hafta içi her gün 07.00’de “Gün Başlıyor”la Habertürk izleyicileri karşısında…

Zeki Sözer’in TRT kitabı
TRT’nin ilk televizyon yayınında yönetmen olarak görev yapan, 12 yıl aynı kurumda yöneticilik “Çözüme Doğru” ve “Forum” gibi programları hazırlayan gazeteci Zeki Sözer, “1927’den Günümüze Radyo Televizyon – Halkın Sesinden İktidarın Borazanına” adlı bir kitap yazdı.
90’lı yıllarda Milliyet’te birlikte çalışma sansını yakaladığım Zeki Abi’nin TRT’de geçirdiği 12 yılın öyküsünü kaleme aldığı kitabın önsüzünden birkaç satırı paylaşmak isterim:
“Türkiye’de radyo ve sonra televizyon devlet eliyle yurttaşlardan toplanan vergilerle kuruldu. Böyle olunca, sağlık, eğitim gibi eşit olarak yararlanılacak bir hizmet olması gerekirdi. Ama gelin görün ki uzun yıllar iktidarın emrinde ve tekelinde kaldı. Özellikle Demokrat Parti döneminde öylesine partizanca kullanıldı ki, yurttaşlar gerçekleri öğrenmek için yabancı radyoları dinlemek zorunda kaldı.”
Olay bana çok tanıdık geldi, ya size?
Altmış yıl geçti, Türkiye’de pek bir şey değişmedi.

Haberin Devamı

FOX’un yeni haber saati
3 Şubat Pazartesi’nden itibaren FOX Ana Haber artık 19.00’da. Defalarca yazmıştım, FOX’un ana haberi 18.30’dan 21.45’e kaydırmasının yanlış olduğunu. Sonunda Genel Müdür Pietro Vicari, Müslüman mahallesinde salyangoz satılamayacağını anlayıp, yanlıştan döndü.