Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dortmund ve Gelsenkirschen daha önce gittiğim şehirler. ‘Ailecek Şaşkınız’ izlediğim film olmasına rağmen ne işim vardı bu şehirlerdeki galalarda?

Haftanın beş günü canlı yayın için 05.50’de kalkan bir insan, hafta sonunu dinlenerek geçirmek varken niye 24 saatte iki ülke dört şehir dolaşır? Tek nedeni var bunun; iş aşkı! Yorucu olacağını bile bile cumartesi Almanya’ya gidip, pazar dönmeyi göze almamın sebebi, çoğumuz gibi sosyal medyanın esiri olmuş gurbetçilerle ‘Ailecek Şaşkınız’ın yıldızları arasındaki ilişkiye tanıklık etmek.

Haberin Devamı

GURBETÇİLERİN SELFIE KUYRUĞU
Meslek hayatım boyunca Türkiye’nin ünlüleriyle gurbetçileri buluşturan birçok etkinliği yerinden takip etmişliğim var, ama devir değişti...

Artık sosyal medya çağı... Facebook’la yatıp, Instagram’la kalktığımız bir dönemde yaşıyoruz. Almanya’daki gurbetçiler, sosyal medyanın hangi mecrasında paylaşıyor çektikleri fotoğraf ve videoları?

Facebook, Türkiye gibi Almanya’da da açık ara önde. Ancak Dortmund ve Gelsenkirschen’de Ahmet Kural ve Murat Cemcir’le fotoğraf çektirenlerin tümü Instagram’cı...

Kural ve Cemcir, üç salonda da isteyen herkesle fotoğraf çektirdi. Bir ara baktım Kural, kan ter içindeydi, ha bire terini siliyordu. Gurbetçilerin ünlülerle fotoğraf konusunda özgüvenleri ilginç. Cep telefonunun videosunu açıp, “Abi bana bir selam yollar mısın?” diye tembihleyen mi ararsın, çektirdiği fotoğrafı beğenmeyip, “Az önceki kötü çıktı, sildim onu. Bir kere daha çekilelim” diyen mi?

Cemcir’in anketi

‘Ailecek Şaşkınız’ filminin iki başrol oyuncusu Kural’la Cemcir arasındaki şöyle bir fark var. İki oyuncudan biri sadece oyuncu, diğeri hem oyuncu, hem yapımcı.

Almanya’daki iki galada dikkatimi çekti. Dortmund’daki bir, Gelsenkirschen’deki iki salonda filmi izleyenlerle canlı anket yapan Murat Cemcir oldu. Cemcir, üç salonda da seyircilere tek soru yöneltti:

“En çok hangi sahne sizi güldürdü?”

Üç salonda da seyircinin en çok güldüğü sahneler aynı çıktı. Tahminim o ki bir haftada bir milyondan fazla insanın seyrettiği filmin devamı çekilir.

Patron Cemcir de insanları nelerin güldürdüğünü ‘Ailecek Şaşkınız’ın senaristi ve yönetmeni Selçuk Aydemir’e iletir. Aydemir de filmin ikincisini
ona göre şekillendirir.

Haberin Devamı

‘ENEL AŞK’TA BULUŞTULAR

Orkestrada Eylem Pelit, Volkan Öktem, Ceyhun Çelik, Mehmet Akatay, Evrim Arslan ve Turgay Güzelcan gibi usta müzisyenler... Deyişler, yol kültüründe doğanın ve aşkın yerini, önemini geçmişten günümüze taşıyan müzikalin metin yazarı Esat Korkmaz, koreograf Hülya Aksular.

Ezber bozan müzikli sahne gösterisinde dört ünlü; Eşber Yağmurdereli, Metin Uca, Ayfer Vardar ve Mazlum Çimen...

15 Mart Çarşamba akşamı Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde seyircisiyle yeniden buluşacak ekip.

TATLI REKABETİ KİM KAZANDI?

Acun Ilıcalı, ‘Survivor’ın reklamı için şöyle bir tweet attı:

“Bu akşam olaylı bir ‘Survivor’ var, bence kaçırmayım.”

Yazıp oynadığı ‘Jet Sosyete’ aynı saatte ekrana gelen Gülse Birsel, Acun’un tweetinin üstüne müthiş esprili paylaşım yaptı:

“Görüyorum ve artırıyorum. ‘Jet Sosyete’ daha da olaylı. Esas bizi kaçırmayın!”

Haberin Devamı

Bu tatlı rekabetin galibi kim mi oldu?

Tabii ki Acun Ilıcalı’nın ‘Survivor’ı.

GÜNÜN SÖZÜ

Senin dünyaya bakan penceren kirliyse, benim çiçeklerim sana çamur görünür. (Mevlana)