Günay Restoran yıllardır müşterilerinin yediğinin içtiğinin listesini tutuyormuş. Bülent Ersoy dinleyenler rakıcı, Candan Erçetin’e gelenler şarapçı
Günay’da Candan Erçetin’i dinlemeye gittiğimiz akşam masadaki ‘müşteri anket formu’ dikkatimi çekti. Bunca yıldır gazinolara giderim, şimdiye kadar hiçbirinde böyle bir şey görmemiştim. Müşterinin adı, soyadı, telefonu, e-mail adresi, doğum günü ve evlilik yıldönümü gibi bilgilerin istendiği formda bir de ‘Günay’da dinlemek istediğiniz sanatçı?’ bölümü vardı.
O gece aklım o ankete takılmıştı, ama gazinonun sahipleriyle bunu konuşma fırsatım olmamıştı.
Aradan günler geçtikten sonra Günay’ın sahne menajeri Stelyo Pipis’le karşılaştığımda, sormadan edemedim, o anketler gerçekten de dikkate alınıyor mu diye? Stelyo Pipis, “Alınmaz mı? Günay’ın sahipleri müşteri memnuniyetini ve isteğini acayip önemsiyor. Hangi şarkıcı sahne aldığında hangi alkol türünden ne kadar tüketildiğinin çetelesi tutuluyor ve istatistiği çıkarılıyor” dedi. Stelyo Pipis’e, “Şimdi sizden Günay’da İbrahim Tatlıses’in çıktığı gece müşterilerden yüzde kaçının rakı, kaçının viski veya şarap içtiğinin, Candan Erçetin’in dinlemeye gelenlerin hangi içkileri tercih ettiğinin listesini istesem verebilir misiniz bana?” dedim. Pipis’in yanıtı, “Patronlarla bir konuşayım, belki vermek istemezler?” oldu.
Ha bugün, ha yarın derken iş biraz uzadı, ama sonunda listeye aldım. Her hafta sonu müzik dünyasının ünlülerinin sahne aldığı Günay’ın yaptığı bu çalışma haliyle ilginç bir tablo çıkardı ortaya. İşte Günay’da sahne alan şarkıcılar ve onları dinlemeye gelenlerin içki tercihlerinin listesi...
‘Gazino müşterileri sağlıklı besleniyor’Gazino müşterilerinin içki tüketimi ve yemek tercihlerine ilişkin bilgi aldığım Günay’ın şefi İsmet Dedeoğlu, “Son zamanlarda televizyonlardaki sağlık programları ve gazetelerdeki sağlık haberleri müşterilerin de tercihlerini değiştirdi. Gazino müşterileri sağlıklı beslenmeye özen gösteriyor” dedi.
Yıllardır Maksim Gazinosu’nda çalışan İsmet Dedeoğlu, şunları söyledi: “Eskiden gazinolarda acayip kızartma tüketiliyordu, ama artık kızartma mezeler bile tercih edilmez oldu. İnsanlar, yağda kızartılan hiçbir şey istemiyor. Ana yemeklerde ızgara ve fırında pişirilenler isteniyor. Müşterilerin yüzde 55’i ızgarada veya fırında pişmiş et, yüzde 45’i ise balık tercih ediyor. Kızartmalar gibi eskiden içki masalarının vazgeçilmezlerinden olan karides ve kalamarı da rafa kaldırdı insanlar. Eskiden “‘İlle de yabancı peynir olsun” diyen müşteriler çoğunluktaydı, şimdilerde ise yağsız beyaz peynir ve keçi peyniri en gözde meze. İçkide de 40 yaş üstü kadın müşterilerin tercihi kırmızı şarap ve light cola, erkeklerin viski. 40 yaş altındaki müşterilerse rakı ve votka içiyor.”
Haydi Metin, o rekor senin!Şanlıurfa Havaalanında icraat zamanı! Metin Şentürk’ün hedefi 300 kilometreye ulaşmakMetin Şentürk, bir haftadır Fiyapı’nın sahibi Fikret İnan’ın Ferrari’siyle Urfa GAP Havaalanı’nda toz kaldırıyor! Şentürk’ün amacı “Dünya Görme Engelliler Sürat Rekoru”nu kırmak. Bu rekor şu anda İngiliz bir görme özürlünün elinde. Şentürk’ün rekoru eline geçirmesi için 286 km’nin üstüne çıkması gerekli. Ama Şentürk’ün hedefi daha da büyüttü, “300 km sürate ulaşacağım ve kıracağım bu rekoru ülkeme hediye edeceğim” dedi.
Hani meşhur bir fıkradır, “Ben Halep’teyken beş arşın zıplıyordum” diyen adama, ne demişler: “Halep oradaysa, arşın burada, zıpla da ölçelim.”
Bugün 2 Nisan, yani Şentürk için sözün bitip, icraat sırasının geldiği an. Bakalım Şentürk, hedefine ulaşacak mı? Şentürk’ün Türkiye’nin en uzun pistine sahip Şanlıurfa Havaalanı’nda yapacağı denemeyi yerinde izlemek için İstanbul’dan gelen bir grup basın mensubuyla birlikte ben de orada olacağım. Haydi Metin, ağlat şu asfaltı, kır şu rekoru!