Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ATV, bir süre yayınına ara verdiği ‘Kim Milyoner Olmak İster?’i yeniden ekrana getirecek. Kanalın final yapacak dizilerinden ‘Hercai’nin yerine pazar akşamı yayınlamayı planladığı yarışmanın tanıtımlarına başladı. İşte o tanıtım filminden yarışamaya dair çarpıcı veriler:
“10 yılda 931 bölüm, 4 bin 476 yarışmacı, 32 bin 106 soru ve 57 milyon 549 bin TL ödül.”
Yarışmacılara bölüm başına dağıttığı ortalaması para ödülü 62 bin TL olan bir yapımın sunucu ve prodüksiyon giderlerini de dahil ettiğinizde bile en ucuz yazlık dizinin yarısı kadar bir maliyet çıkar ortaya.
O yüzdendir ki şimdiye kadar Kenan Işık, Selçuk Yöntem, Murat Yıldırım ve Kenan İmirzalıoğlu’nun sunduğu ‘Kim Milyoner Olmak İster?’ gibi stüdyo programlarının sayısı artıyor.
İki sebebi var bunun:
Birincisi dizilerin maliyeti, ikincisi de Kovid-19’un dizilere etkisi.
Pandemi koşullarında haftada 2.5 saatlik bölüm yetiştirmek gün geçtikçe zorlaşıyor. Oyuncular veya set ekibinin Kovid-19 testinin pozitif çıkması çekimlere ara verilmesine neden oluyor ve yeni bölüm yayınını aksatıyor.

Haberin Devamı

‘HERCAİ’NİN YERİNE ‘KİM MİLYONER OLMAK İSTER’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘SENİ ÇOK BEKLEDİM’İ ÇARŞAMBADA SEL ALDI

Star TV, Özcan Deniz’le İrem Helvacıoğlu’nun başrollerini paylaştıkları ‘Seni Çok Bekledim’ dizisini, beklenen reytingi bir türlü alamadığı cuma gününden çarşambaya kaydırdığında yazdığım şuydu:
“Cuma akşamları ‘Arka Sokaklar’ ve ‘Kırmızı Oda’ karşısında tutunamayan ‘Seni Çok Bekledim’in yeni gününde ‘Sadakatsiz’ ve ‘Kuruluş Osman’dan reyting alması çok zor. Star TV’nin dizisi yeni gününde TNS’in ‘En Çok İzlenen 100 Yapımı Listesi’nde ilk 20’ye girme mücadelesi verir.”
Reytingler açıklandığında öngörümde yanılmadığım ortaya çıktı...
‘Seni Çok Bekledim’, 1.69 reytingle ‘Total’de 31’inci, ‘AB’de ise 1.76 reytingle 26’ncı oldu. Yeni yayın günü çarşambada eski günü cuma kadar reyting alamayan bir dizinin akıbeti belli.
Merhum Yıldıray Çınar, “Çarşambayı sel aldı” diyordu, bu kez ‘Seni Çok Bekledim’ dizisi çarşambada reyting seline kurban gitti!

HAVADA İHANET KOKUSU VAR!

Son günlerde dış basında dikkatimi çeken haberlerden biri İngiltere’dendi. Prens William ile Prens Harry, uzun bir aradan sonra dedeleri Prens Philip’in cenaze töreninde bir araya geldi. Son günlerde dış basında dikkatimi çeken haberlerden biri İngiltere’dendi. Prens William ile Prens Harry, uzun bir aradan sonra dedeleri Prens Philip’in cenaze töreninde bir araya geldi. Törene katılan tüm aile fertleri gibi maske takan abikardeşin maskesiz kısa sohbetini medya dudak uzmanlarına çözdürüp, haberleştirdi.Habere göre, Prens William, kardeşi Prens Harry’ye, “Evet, harikaydı, değil mi? Kesinlikle güzel bir törendi, ah o müzik...” dedi. İnsanların ağızlarında maske varken ne konuştuklarını henüz çözebilen uzmanlar olmadığı için, o kısa maske molasından çıkan haber bu kadar... İngiliz basını, sinekten yağ çıkardı adeta. Jennifer Lopez’le Alex Rodriguez’in niye ayrıldıklarına dair yapılan haber de ilginç.Sevgililerin, 2017’den bu yana süren ilişkilerini bitirdiklerine dair ortak açıklamada dedikleri neydi? “Arkadaş olarak daha iyi olduğumuza karar verdik ve öyle devam edeceğiz. Birlikte çalışmaya ve ortak işlerimizde birbirimize destek olmaya devam edeceğiz. Birbirimize ve çocuklarımıza en iyisini diliyoruz.”Çift hakkında yapılan son haber ne?People’a konuşan ‘kaynaklar’ın dediği şu:“Ayrılığın asıl nedeni, Jennifer artık ona güvenmiyordu. Şarkıcı, havada ihanet kokusu varken devam edemeyeceğini söyledi. En çok üzülen oydu, ama ayrılığı da o istedi.” “Havada aşk kokusu var” bilinen beylik bir söz, ama ‘havada ihanet kokusu’nu hissetmek J-Lo’ya özgü bir yetenek olsa gerek. Bir kadın, kendisini aldattığına kanaat getirip ayrıldığı bir erkekle niye ‘arkadaş’ kalıp, birlikte çalışma yapmaya devam eder, onu da anlamam.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

Haberin Devamı

“İnsanın kendi karakterini en açık biçimde ele verdiği zaman başkalarını tarif ettiği zamandır.” (Jean Paul Richter)