Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İki kahkaha  bir olunca...


Star TV’de haftanın beş günü canlı yayın yapan Zuhal Topal ile CNN Türk’te hafta içi her gece program yapan Saba Tümer, Şen Piliç’in yeni ikilisi oldu.
Saba Tümer ile Zuhal Topal, geride bıraktığımız haftanın son mesai gününde Şen Piliç’le masaya oturdu ve bir yıllık reklam anlaşması yaptı.
Şen Piliç’in yeni reklam yıldızları Tümer ile Topal, önümüzdeki günlerde kamera karşısına geçecek.
Şen Piliç, CNN Türk’ün yıldızı Tümer ile Star TV’de ekrana gelen ‘İzdivaç’ın sunucusuna çekeceği bir reklam filmini bir yıl boyunca ekranlarda oynatacak.
Propaganga Ajans Umur Turagay’ın çekeceği reklam filminde Tümer ile Topal, ‘Çalıkuşu’ şarkısının “Hah hah hah” nakaratı eşliğinde bol boh kahkaha atıp, parayı kapacak. Şirket ikiliyi ayrıca billboard ilanlarında da kullanacak.


Yavuz Bingöl’ün Ağca protestosu
İki kahkaha  bir olunca...

Medyapım’ın ortağı Fatih Aksoy’un Star TV’de yayınlanacak dans yarışmacı için Abdi İpekçi’nin katili Mehmet Ali Ağca’yı yarışmacı yapmayı düşündüğünü herkes gibi Alice’den öğrenen Yavuz Bingöl, şirketin kendisine önerdiği dizide oynamayı reddetti.
Oysa Aksoy, daha önce yaptıkları anlaşmaya rağmen birlikte çalışma imkanı bulamadıkları Yavuz Bingöl’ü çekecekleri yeni dizide oynatmak istedi.
Bu amaçla Aksoy ve Bingöl, prensip anlaşması yapıp, el sıkıştı.
Medyapım da Yavuz Bingöl’ü oynatmak istediği dizinin senaryosunu sanatçıya gönderdi.
Yavuz Bingöl dizinin senaryosunu okuyup, rolüne çalışırken Aksoy’un Ağca bombası patladı.
Bingöl, “Ağca gibi eli kanlı bir katili değil jüri üyesi ya da yarışmacı, onun için ‘Cezasını çekti çıktı, o kadar daha mı yatsın?’ diye düşünüp, onu aklamaya çalışan bir anlayışla işim olmaz” dedi ve Medyapım’ın yeni dizi projesi ‘Şimal’de oynamaktan vazgeçti.

MİRKELEM?İLE?KARGO?GÜÇLERİNİ?BİRLEŞTİRDİ
İki kahkaha  bir olunca...

2009’un ağustos ayında bir araya gelen Mirkelam ile Kargo, ilk meyvesini verdi. Mirkelam ve Kargo’nun ‘Rakın Rol Disko Parti’ ya da kısaca ‘RRDP’ adını verdikleri albümleri piyasaya çıktı.
Mirkelam ve Kargo, Sony Müzik’ten çıkan sekiz şarkılık albümün ilk konserini Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde verdi. Sahneye çıkmadan önce birlikte hazırladıkları ilk albümün kutlamasını kuliste yapan müzisyenler, o gece hayranlarına adeta müzik ziyafeti yaşattı.
Mirkelam ve Kargo’nun yeni şarkılarından en çok ‘Rakın Rol Disko Parti’yi sevdim.
Mirkelam’ı şöhrete ulaştıran ‘Her Gece’ ile coşan hayranları sıra ‘Hatıralar’a geldiğinde adeta koro gibiydi. Müzik yolculuğuna Kargo’dan Burak Karataş (davul), Selim Öztürk (gitar) ve Mehmet Şenol Şişli (bas gitar) ve grubun ilk elemanlarından Atilla Yüksel (klavye) ile devam eden Mirkelam için Beyoğlu Hayal Kahvesi evi gibi... Çünkü en fazla konser verdiği yer orası.Bunun getirdiği rahatlıkla şarkı aralarında barı dolduranlarla bol bol sohbet eden Mirkelam ve Kargo’nun iki saatlik ‘Rakın Rol Disko Parti’si dinlemeye değerdi.


Alabora ve Tüzün’den çıplak ayakla ‘Hİstanbul’
İki kahkaha  bir olunca...

Cuma akşamı altı saat geçirdim Beyoğlu’nda... Cuma akşamı başlayan Beyoğlu mesaim, cumartesi gününün ilk saatlerinde bitti.
‘Garaj İstanbul’da ‘Histanbul’ oyunu başladığında saatler 20.30’u, Beyoğlu Hayal Kahvesi’ndeki konser bittiğinde ise saatler 02.30’u gösteriyordu.

Haberin Devamı

Çıplak ayakla sahnede
‘Histanbul’ yeni bir oyun değil. Memet Ali Alabora bu oyunu daha önce Roza Erdem’le oynuyordu. Bu sezon Alabora’nın yeni rol arkadaşı Sibel Tüzün oldu. ‘Histanbul’, Alabora ile Tüzün’ün bu soğukta çıplak ayakla sahneye çıktıkları ilginç bir oyun. Övül Avkıran ile Mustafa Avkıran’ın tasarladığı, Kemal Gökhan Gürses’in yazıp, çizdiği ve seslendirdiği İstanbul’da zemin etüdleri yapan ‘Ali Bora’ (Memet Ali Alabora) ile sokakta karşılaştığı ‘İstanbul’un (Sibel Tüzün) ve konuşan çizgi kahramanlar arasında geçen müzikli ve hüzünlü bir hikaye. Sibel Tüzün’ün şarkıcılığını beğenenlerdenim. Tüzün’ü ‘İstanbul’u oynadığı ‘Histanbul’da oyuncu olarak de beğendim.
Kemal Gökhan Gürses’i oyun için çizdiği tipler siyah beyaz, ama oyunun yaratıcısı sesiyle bu kahramanları acayip renkli bir hale getiriyor.