Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Türkiye’de 2 milyon 800 bin, yurtdışında ise 200 bin kişi tarafından izlenen Çağan Irmak’ın “Issız Adam” filminin başrol oyuncusu Cemal Hünal, bu haftadan itibaren her salı akşamı sevenlerini şaşırtacak yeni bir tiplemeyle ekranda olacak.
Cemal Hünal, “Issız Adam” filminin yapım şirketi Most Production’ın ATV için çektiği “Kış Masalı”nda, bu kez toprak zengini, evli, çoluk çocuk sahibi bir işadamı olarak kamera karşısında.
2008 yılına damgasını vuran filmde “aşk”la yalnızlık arasındaki tercihini yalnızlıktan yana kullanan bir tipi canlandıran Hünal, “Kış Masalı”nda ise eşiyle, aşkı arasında tercih yapmak zorunda kalacak.
Cemal Hünal’ın “Kış Masalı”nda canlandırdığı “Ali Murat Elbeyli” eşini değil, hayatını borçlu olduğu yeni aşkını tercih edecek, yani “aşk” diyecek.

‘Issız Adam’ şimdi iki kadın arasında

“Issız Adam”da aşçılıktaki hünerlerini sergileyen Hünal, “Kış Masalı”nda izleyicilere, nasıl bir binici olduğunu gösterecek.
“Kış Masalı” Cemal Hünal ve Duygu Yetiş’in başrol oyunculuğu yaptıkları ilk dizi... Diğer başrol oyuncusu Fırat Çelik de Fransa’dan geldi, Türkiye’de yeni... Onların anlatacağı “Kış Masalı” bakalım seyirciye geçecek mi?


Hünal’ın bindiği atın günlük oyunculuk ücreti 550 TL!

‘Issız Adam’ şimdi iki kadın arasında


Cemal Hünal “Kış Masalı”nın çekimlerinde, Bursa’daki bir çiftlikten kiralanan çok özel bir ata biniyor.
Hollandalı “friesian” cinsi bu atların özelliği askeri birliklerce top arabalarını çekmek için kullanılması...
4 yaşındaki “Siyat” adlı atın akrabalarından Türkiye’deki 20’si Türk Ordusu’nda, sadece o ve yavrusu özel sektörün elinde.
Most Production, Bursa’daki özel bir at çiftliğinden bulduğu bu atın sahibiyle, ata oyunculuk yaptırmak için günlüğü 550 TL’den sözleşme yaptı.
Haftada ortalama 3-4 günü kamera karşısında geçen at, yeni işi oyunculuktan sahibine şimdiden iyi para kazandırmaya başladı.


Kuş sesleri eşliğinde yazı yazmanın cazibesi!
Günün birinde hayvanat bahçesinde laptopumu açıp, yazı yazacağım aklıma gelmezdi... Sağ olsun Mustafa Oğuz sayesinde onu da yaptım...
Mustafa Oğuz’u tanıyanlar “Ne alaka ki?” diyebilir...
Çünkü Mustafa Oğuz konser organizatörü, dizi ve film yapımcısı, çiftliği ya da hayvanat bahçesi yok ki!
Ama insanın Gül Oğuz gibi yaz sıcağında Bursa’da “Kış Masalı” çeken yönetmen bir eşi varsa, her şey mümkün oluyormuş demek ki!
Bu ayki planlarım arasında iki dizi seti seyahati vardı.
Bu seyahatlerden biri TRT 1 için çekilen “Bahar Dalları”nın Tunus’taki setine, diğeri de ilk bölümü yarın akşam atv’de ekrana gelecek “Kış Masalı” için Bursa’ya olacaktı.
Mustafa Oğuz, “Yeni dizimizi Bursa’da çekiyoruz. Seni sete götürmek istiyorum. Gününü sen kararlaştır” dedi.
Ajandama bakıp, Tunus’tan döndükten bir gün sonrasına randevu verdim Mustafa Oğuz’a... Tunus seyahati bir hafta rötar yapınca, ikinci sıradaki “Kış Masalı” seti ziyareti kendiliğinden öne geçti. Cuma akşamı Sabah’tan Şengül Balıksırtı, Hürriyet’ten Melike Karakartal ve Mustafa Oğuz’la birlikte Bursa’ya gittik.
Akşam yemeğini Mudanya yolundaki bir Rum meyhanesinde, Alevi türküleri dinleyerek yedik.
Set ziyaretini ise cumartesi sabahı gerçekleştirdik.
“Kış Masalı”nın yönetmeni Gül Oğuz, Cemal Hünal’ın hayat verdiği dizinin başkahramanlarından “Ali Murat Elbeyli”nin konağı için Bursa Botanik Park’ın içindeki Hayvanat Bahçesi’nin ara sıra sergi salonu olarak kullanılan binalarını seçti.
Alt katları kara taşla, üst katları ahşap ve ateş tuğlalarla örülmüş otantik binaların avlusunda uçuşan kuşların görüntüsü ve sesleri beni acayip etkiledi.
Yazı yazmak için bundan daha ideal bir ortam olabilir mi?
Gül Oğuz, yan tarafımda “Issız Adam”la yıldızı parlayan Cemal Hünal’ın “Kış Masalı”ndaki sahnelerini çekerken ben de laptopumun başına geçtim. İlk dakikalarda güvercinlerin uçuşları ve ötüşleri arasında yazı yazmak güzeldi...
Ama ilerleyen dakikalarda güvercinlerin bitmeyen uğultularından bana fenalık geldi! Güvercinlerin ötüşleri, bir yerden sonra uğultuya dönüşüp, ilk başlardaki cazibesini kaybediyor ne yazık ki!
Ya da bana öyle geldi...
Siz bu satırları okuduğunuzda ben “Bahar Dalları” için Tunus’a uçmuş olacağım. “Bahar Dalları” ve Tunus’a dair maceralarımızı ise çarşamba ya da cumaya anlatacağım.