Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye’de televizyonların reytinglerini ölçen TNS’in verilerine göre, kanalların 2018 karnesi belli... 2018’i dört kategoride birinci tamamlayan ATV, ‘Tüm Gün AB’de ikinci, ‘Prime Time 20 ABC1’de ise altıncı oldu. FOX, ‘Tüm Gün AB’ kategorisinde, Star TV de ‘Prime Time AB’de, en çok izlenen kanal olarak kapattı 2018’i. ‘En çok izlenen kanallar’ sıralamasında yedi sırayı paylaşan kanallar değişse de, Kanal 7’nin kaderi değişmedi. Kanal 7, 2018’i her kategoride sekizinci bitirdi.

KANALLARIN 2018 KARNESİ

DİZİ OYUNCUSUNA YASAK OLUR MU?
İrem Helvacıoğlu’nun ‘O Ses Türkiye’ yüzünden yapımcısını kızdırdığını, ‘Sen Anlat Karadeniz’deki rolünün tehlikeye girdiğine dair yazım internette çok okunan, sosyal medyada çok paylaşılanlar arasına girince, yorum yapan da bol oldu. Birçok kişinin ortak yorumu şuydu: “İrem Helvacıoğlu’nun ‘O Ses Türkiye Yılbaşı Özel’ programında şarkı söylemesinin, ‘Nefes’ karakterine zarar vereceği gerekçesiyle yasak getiren yapımcı, Öykü Gürman’ın sahneye çıkıp, şarkı söylemesine niye izin
veriyor?”

Haberin Devamı

KANALLARIN 2018 KARNESİ
Öykü kabul etmedi
Bu soruyu yönelttiğim yapımcı Osman Sınav, şunları söyledi: “Öykü Gürman şarkıcı... Onu bu kimliğiyle dahil ettik diziye... Ona da teklif yapıldı ama kabul etmedi. Sinegraf, özel televizyonculuğun tarihiyle yaşıt, 35 yıllık bir şirket... Ben de, hangi diziye, hangi karaktere, neyin zarar vereceğini bilecek tecrübeye sahip bir yapımcıyım. Sözleşme imzaladığımız herkes, ‘Sen Anlat Karadeniz’in 100 civarında çalışanın evine ekmek parası götürdüğünü unutmadan üzerine düşeni yapmalı.”
“Star TV, ‘Erkenci Kuş’un başrol oyuncuları Can Yaman’la Demet Özdemir’i ‘O Ses Türkiye’nin çekimlerine gönderdi.” Dizinin yayınlandığı Star TV’nin sahibi Doğuş Grubu, TV8’in de ortağı… Avukat Aydın Kurban ise TV kanalları ve yapımcıların dizi oyuncularına bu tür yasaklar koyamayacağını iddia etti. Kurban, “Kanallar ve yapımcıların, dayanak gösterdiği bu kısıtlayıcı sözleşmeler, Borçlar Kanunu ve Yargıtay kararlarına göre geçersizdir ve kişilik haklarına aykırıdır” dedi.

Radyo Sahnesi’yle TRT FM’de
Televizyon ve tiyatro sahnesinde başarılı işler yapan Kalust Şalcıoğlu, TRT FM’de programa başladı. Her salı gecesi 00.00’dan 02.00’ye kadar canlı yayında konuklarını ağırlayan Şalcıoğlu’nun programının adı ‘Radyo Sahnesi’... Sahne sanatlarına gönül veren Şalcıoğlu’nun hedefi, programında yönetmen, yapımcı ve oyuncuları konuk edip, fırsat buldukça sosyal sorumluluk projelerine yer vermek. ‘Çocuklar Duymasın’da hayat verdiği Sertaç karakteriyle izleyicileri güldüren Şalcıoğlu’nun ‘Radyo Sahnesi’ de talk şov havasında.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ
“En güzel intikam, başarıdır. Seni sevmeyen herkesi üzer.” (Jacques Lacan)