Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu yıl Pera Palace Hotel Jumeirah’ta ikincisi yapılan “Kara Hafta İstanbul Festivali”, şehir ve edebiyat arasındaki ilişki üzerine kurulu bir etkinlik.

Yazarlarla okurlarını buluşturan festivalin ilki, Pera Palace’ta kalmış ünlü yazar Agatha Christie’nin 125’inci doğum yılı şerefine yapılmıştı. 2. Kara Hafta İstanbul Festivali ise Pera Palace’ta konaklamış ve konusu Türkiye’de geçen iki kitap yazmış Georges Simenon anısına düzenlendi.

Denizbank’ın sponsorluğundaki festivalin yerli ve yabancı polisiye roman yazarları, önceki gün bankanın genel müdürü Hakan Ateş’in öğle yemeğinde buluştu.
Festival Komitesi üyesi yazarlar Ahmet Ümit, Metin Celal, Adnan Özer’in yanı sıra Amerikalı yazar David Walton, Güney Afrikalı yazar ve yönetmen Sam Wilson, Sevin Okyay, Başak Sayan, Elçin Poyrazlar, Ömer Erdem, Taner Ay ve Pera Palace Hotel Jumeirah Genel Müdürü Pınar Kartal Timer’in de katıldığı yemeğin ardından Ateş, misafirlerine Denizbank’ın 5 bin kişinin çalıştığı 33 katlı binasındaki yaşam alanlarını gezdirdi.

Haberin Devamı

KARA HAFTA FESTİVALİ  VE DENİZBANK SÜRPRİZİ

Küçük çaplı bir AVM

“Deniz Çarşı” katında havuz ve bar dışında her şey var.

Carrefoursa, Simit Sarayı, Sardunya, İnkılap Kitabevi, telefon bayisi, çiçekçi, kuru temizlemeci, terzi, lostra salonu, 5 doktor 1 diyetisyenin çalıştığı 8 yataklı klinik, spor salonu, sauna, buhar odaları, kafeler ve bankanın şubelerinde yayın yapan Deniz TV stüdyoları...

Ardından, Ahmet Ümit’in “Para ve Suç” üzerine söyleşi yapacağı salona geçtik.
Söyleşiden önce davetlilere, Denizbank’ın tepe yöneticilerinin oynadığı 10 dakikalık film gösterildi. İzleyen herkesi kahkahaya boğan bir filmdi bu...

Çünkü film, Genel Müdür ve yardımcıları başta olmak üzere Denizbank’ı yönetenler, çalışanları hastalanan şubede işleri devir alınca ortaya çıkan tabloyu çok komik bir dille anlatıyordu.

Görev dağılımında kendine veznedarlığı uygun gören Genel Müdür Hakan Ateş, yardımcısını şubenin güvenlik görevlisi, bilgi işlem müdürünü de çaycı yapınca ortaya çıkacakları hayal etmek hiç de zor olmasa gerek.

HAYALLER ŞAMPİYONLUK, GERÇEKLER MAĞLUBİYET

Haberin Devamı

Trabzonspor, sportif açıdan kötü dönemlerinden birini yaşıyor. Trabzonspor, Süper Lig’deki kötü sonuçlardan sonra Ziraat Türkiye Kupası’nda da taraftarının yüzünü güldürmedi.

Gümüşhanespor’a kendi evinde 2 - 1 yenilen bir takımın yakın vadede taraftarlarının yüzünü güldürmesi mümkün mü?

“Menajerlerin esiri olmadık. Scout ekibimizin izleyip, beğendiklerini aldık” diye övünen yönetimin transfer ettiklerinden biri bile giydiği formanın hakkını veremedi.

O yüzden ümidim yok bunların yapacağı “ara transfer”den…

50’nci yılında Trabzonspor’u şampiyon yapmak için yola çıkanlar, takımı küme düşme hattına kadar gerilettiler.

ÖDÜLÜNÜ ALAN, KAÇAR!

CY Paparazzi’nin düzenlediği Kıbrıs Türkiye Yılın En İyileri Ödül Töreni’nin ikincisi Fulya Sanat Merkezi’nde yapıldı.

Sağ olsunlar, bu yıl beni de “Yaşam Boyu Basın Meslek Ödülü”ne layık gördüler.

Ödülümü almak için gittiğim törende bir kez daha şunu gördüm:

Ödülünü aldıktan sonra yerine oturup, gecenin sonuna kadar ödül alanları alkışlamak diye bir kültür yok bizde.

Haberin Devamı

Peki, ne var onun yerine?

Ödülünü alan bir bahaneyle ayrılıyor, daha doğrusu, kaçıyor salondan.

GÜNÜN SÖZÜ

Elinden geleni yaptıktan sonra, hâlâ olmuyorsa, sıra ayağından geleni yapmakta; gitmek gibi mesela! (Sunay Akın)