Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

KURTULUŞ BEĞENMEDİ,  ÜNALMIŞ’A KISMET OLDU
Perşembe akşamlarının açık ara reyting birincisi Atv’deki ‘Bir Zamanlar Çukurova’ dizisiyle ilgili ilginç bir detay öğrendim.
Çekimleri Adana’da kurulan platoda yapılan projenin yapım şirketi Timur Savcı ile Burak Sağyaşar’ın sahibi olduğu Tims&B...
Başrol oyuncuları ise Murat Ünalmış, Hilal Altınbilek, Vahide Perçin, Uğur Güneş ve Kerem Alışık.
Dizide Ünalmış’ın canlandırdığı Demir Yaman karakterini yapımcı Savcı, ilk olarak ‘Muhteşem Yüzyıl’da oynattığı Mehmet Kurtuluş’a önerdi.
Kurtuluş’un senaryoyu okuduktan sonra Demir Yaman’la Altınbilek’in hayat verdiği Züleyha arasındaki ilişki içine sinmedi. Yapımcının Demir’in her şeyi Züleyha’ya aşkından yaptığını anlatması, sonucu değiştirmedi.
Kurtuluş, rolü oynamayı kabul etmeyince, Ünalmış’a kısmet oldu.
Demir’i Kurtuluş oynasa sonuç nasıl olurdu bilemem ama izlediğim ‘Bir Zamanlar Çukurova’daki Ünalmış’a o karakter, ısmarlama takım elbise gibi ‘cuk’ oturdu. Oyuncu, kendisine verilen rolün üstesinden fazlasıyla geldi ve hakkını verdi.

OSMAN SINAV’DAN
‘NEFES’ AÇIKLAMASI

Facebook, Twitter ve Instagram’da hesaplarım var. Sosyal medyanın üç mecrasını da kullanıyorum ama son zamanlarda Instagram gibi Facebook ve Twitter’a girmiyorum. Ne zaman Facebook’a girsem, karşılaştığım tablo aynı. Paylaşımların çoğu ölüm, ameliyat haberleri ve siyasi hizipleşme... Twitter, epeydir böyleydi ama Türkiye seçim iklimine girdikten sonra atılan tweet’lerin çoğu siyasi... İnsanlar görüşlerini açıklamak yerine ha bire kendileriyle aynı görüşte olmayanlara hakaret yağdırıyor. Facebook ve Twitter’a oranla Instagram daha dingin bir mecra...
Pazar günü Twitter hesabıma girdiğimde baktım, bir yığın mesaj...
‘Sen Anlat Karadeniz’ dizisinde Nefes’i oynayan İrem Helvacıoğlu’nun fanları soru yağmuruna tuttu beni.
Yanıtını merak ettikleri konu da şu:
“Helvacıoğlu, ‘Sen Anlat Karadeniz’den ayrılacak mı? Üçüncü sezonda dizi Nefes’siz mi kalacak?”
Yapımcı Osman Sınav’ı arayıp, Helvacıoğlu hayranlarının merak ettiği konuyu sordum. Söylentilerin nereden çıktığına dair en küçük bir bilgisi ve fikri olmadığını söyleyen Sınav, “Trabzon’da setteyim. İşimize bakıyoruz” dedi.
Oyuncunun diziden ayrılmak istediği, avukatının devreye girdiği ama sizin izin vermediğiniz söyleniyor dediğimde yapımcı, “Bana gelen bir şey yok. Sözleşmemiz devam ediyor” dedi. “Üçüncü sezonda Nefes olacak mı?” diye sorduğum Sınav’ın yanıtı şu oldu:
“Üçüncü sezon için henüz kanalla oturup konuşmadık daha.”
Yapımcı, bu sezonun sonuna doğru projeye birkaç yeni karakter dahil edeceklerini de söyledi.

DİDİM’DEKİ BİR OTELDE
YEDİ AYDA 123 KONSER!

“Beş ustadan yedi ayda 123 konser... Aydın’ın turistik ilçesi Didim’deki Caprice Deluxe Hotel’de 3 Mayıs’ta başlayacak konser maratonu 30 Kasım’a kadar sürecek. Otel, müzik dünyasının beş yıldızıyla uzun soluklu bir anlaşma yaptı. Buna göre Hande Yener, Serkan Kaya, Serdar Ortaç, Cengiz Kurtoğlu ve Kutsi, yedi ay boyunca otelde toplam 123 konser verecek.”
Haberi okuyunca hesap yaptım.
3 Mayıs’la 30 Kasım arasındaki gün sayısı 211...
Bu demektir ki, ortalama 1.7 günde bir konser olacak, her şarkıcı yedi ayda yaklaşık 25 kez sahne alacak Caprice Deluxe Hotel’de...
Bildiğim kadarıyla Kurtoğlu ve Kutsi’nin sahne ücreti Yener, Kaya, Ortaç kadar yüksek değil ama İstanbul dışındaki bir konserin maliyeti ortalama 100 bin TL olsa, 12 milyon TL gibi yüksek bir maliyet çıkıyor ortaya... Didim’deki bir otelin müşterilerine müzik dünyasının yıldızlarını dinletmek için bu kadar para harcayacak olması ilginç geldi...

GÜNÜN SÖZÜ
“İnsanların seni en çok sevdiği zaman, onların işine en çok yaradığın zamandır.” (Charles Bukowski)