Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

'Broadway’den İstanbul’a Müzikaller’in yenisi ilk prömiyerini önceki akşam Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda yaptı. 2006’da veda ettiği seyircilerin karşısına 11 yıl sonra yeni bir kadroyla çıkan projenin mimarı Nurcan Karaca, davet ettiğinde müzikalin bana bile nostaljik bir yolculuk yaptıracağı aklımın ucundan geçmemişti ama öyle oldu.

Haldun Dormen’in yönettiği, Ayça Varlıer, Begüm Günceler, Edis, Emre Altuğ, Ethel Mulinas, Gökçe Bahadır, Irmak Ünal, Mert Turak, Onur Turan, Pamela, Sami Levi, Şehnaz Sam ve Yeliz Şar’ın oynadığı gösteri, 80’li yıllarda Şan Tiyatrosu’nda sahnelenen müzikallerle başlıyor.

Haberin Devamı

Erol Evgin, Kartal Kaan, Ayşen Gruda, Adile Naşit, Mehmet Ali Erbil, Çiğdem Tunç ve Yonca Evcimik’li ‘Hisseli Harikalar Kumpanyası’, Atilla Özdemiroğlu, Melih Kibar ve Serpil Günseli besteleriyle olay yaratan ‘7 Kocalı Hürmüz’, ‘Şen Sazın Bülbülleri’ gibi müzikallerin kapalı gişe oynadığı yıllara nostaljik bir yolculuk yaptık ‘Broadway’den İstanbul’a Müzikaller’ sayesinde.

MÜZİKALİN ‘ŞAN’LI YILLARINA ÖZLEM

Çok beğendiğim performanslar

Soğuk bir İstanbul gecesinde Harbiye Açıkhava’yı ısıtan müzikalin en çarpıcı bölümlerinden biri; sevgililerini öldürmekten hapse atılmalarına rağmen hâlâ ‘masum’ ve ‘suçsuz’ olduklarını iddia eden altı kadının anlattıklarıydı.

MÜZİKALİN ‘ŞAN’LI YILLARINA ÖZLEM

‘Chicago Müzikali’nin suçsuz katilleri altı kadının cinayetlerin oluş biçimlerini tarifleri

MÜZİKALİN ‘ŞAN’LI YILLARINA ÖZLEM
bana, kamera görüntülerini bile inkar eden darbe sanığı FETÖ’cülerinkini hatırlattı:

“Üç el uyarı ateşi açtım, alnının ortasına geldi.”

“Adam, bıçağı içinden geçirmek istedi ve 13 yerden sapladı onu vücuduna.”

Her oyuncu üstüne düşeni yaptı. ‘Konuk sanatçılar’ Perran Kutman ve Selçuk Yöntem’e pek iş düşmedi. Gökçe Bahadır, Pamela ve Burcu Biricik’in performansı bence, diğerlerine oranla bir adım öndeydi.

Emeği geçen herkesi kutluyor, ‘Broadway’den İstanbul’a Müzikaller’e, her gösterisi ‘kapalı gişe’ geçecek sezonlar diliyorum.

‘KERVAN 1915’İ VİZYONDAN ÇEKTİ

Yapımcısı Aynur Güneş’le senaristi ve yönetmeni İsmail Güneş, 6 Ekim’de gösterime giren ve üç günde bin 237 kişinin izlediği ‘Kervan 1915’ filmini vizyondan çektiklerini duyurdu:

Haberin Devamı

“Üç yılda bin 500 kişilik ekiple ve binbir güçlükle çektiğimiz Ermeni tehcirini konu alan ‘Kervan 1915’i, dağıtım sorunları ve sinema salonlarının kötü niyetli tutumlarından ötürü gösterimden çekme kararı aldık. Önemli lokasyonlarda vizyona giremeyen filmimiz ağır bir darbe almıştır. Görülüyor ki, bundan böyle, gişe açısından tekellerin ilgisini çekmeyen ulusal yapımlar seyirciyle buluşamayacaktır.”

MÜZİKALİN ‘ŞAN’LI YILLARINA ÖZLEM

BAYRAKTAR’IN BABA ACISI

Yarın vizyona girecek ‘Cingöz Recai’de Adil karakteriyle seyirci karşısına çıkacak Selim Bayraktar, filmin galasına katılamadı. Çünkü oyuncu, galadan bir gün önce vefat eden babası Fatih Bayraktar’ın cenazesi için Antalya’ya gitti. Başsağlığı dilemek için aradığım Bayraktar, 91 yaşındaki babasının bir süredir rahatsız olduğunu söyledi.

GÜNÜN SÖZÜ

Benimle onun arasında kaldıysan, onu seç. Çünkü beni gerçekten sevseydin, beni seçenek yapmazdın. (Ayşe Kulin)