Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bugün görücüye çıkan sekiz filmden “Görümce”yi, Kanyon’daki galasında izledim.

Gupse Özay’ın “Deliha”dan sonra senaryosunu yazıp, başrolünde olduğu ikinci film “Görümce”.

‘O SES TÜRKİYE’DEKİ  ‘GÖRÜMCE’ SÜRPRİZİ

“Deliha”nın devamı gelmedi ama “Görümce”, hem hikâye hem de gişe potansiyeli olarak devamı gelecek bir film gibi.

Komik tip yaratma konusunda pek mahir olan Özay’ın kalemi de başarılı.
Çok sevdiği erkek kardeşinin (Buğra Gülsoy) sevgililerine hayatı zindan eden “Görümce” (Gupse Özay), tempolu, izleyeni bolca güldüren bir film.
Demet Akbağ’ın da küçük ama izleyende iz bırakan şahane bir rolü var filmde.
Akbağ, “Bir Demet Tiyatro”daki efsane tiplemelerinden “Feriştah”ı, filme “Falcıların Feriştahı” olarak taşıdı ve baktığı falla “Görümce”nin canına okudu.
Gala öncesi sohbet ettiğim yönetmen Kıvanç Baruönü, filmin sürprizlerinden birinin Danilo Zanna olduğunu söyledi. Baruönü, “Filmin devam senaryosu hazır. Gupse Özay’la Danilo Zanna etrafında geçecek hikâye” dedi.

Haberin Devamı

Danilo Zanna, Türkiye’nin “Elin Oğlu”, “Zahide ile Hayata Yetiş”, “İtalyan İşi” programlarından tanıdığı İtalyan bir şef.

Âşık olduğu Türk kızının peşinden İstanbul’a gelen “Görümce”de iyi bir performans sergileyen İtalyan şefin bu akşam bir yeteneğini daha görecek Türkiye.

Danilo Zanna, TV8’deki “O Ses Türkiye”de şarkı söyleyecek. Gupse Özay da kulisten ona destek verecek.

Programın çekimlerini izleyen filmin PR danışmanı Selma Semiz, “O Ses Türkiye ekibinden sadece Acun Ilıcalı biliyordu Danilo’yu. Jüri üyelerine de sürpriz oldu” dedi. İzleyip göreceğiz “O Ses Türkiye”nin kolay kolay şarkıcı beğenmeyen dört jüri üyesini birden nasıl etkilediğini.

ERSOY’DAN POP NOSTALJİSİ

‘O SES TÜRKİYE’DEKİ  ‘GÖRÜMCE’ SÜRPRİZİ

Sanat müziğinin ölümsüz eserlerini seslendirdiği 12 albümden sonra adı “Nostalji Kraliçesi”ne çıkan Muazzez Ersoy, yine nostaljiye daldı ama bu kez tarzı farklı.

Muazzez Ersoy, “90’dan POP” adlı yeni albümünde 90’lı yılların sevilen pop şarkılarını okudu. DMC’den çıkan albümde Muazzez Ersoy; Tarkan, Sezen Aksu, Serdar Ortaç, Yıldız Tilbe, Harun Kolçak, Eda ve Metin Özülkü gibi sanatçıların eserlerini seslendirdi.

Haberin Devamı

Ozan Çolakoğlu’nun aranjörlüğünü yaptığı albümde Muazzez Ersoy’a, Gülşen, Linet ve Aşkın Nur Yengi vokalleriyle destek verdi.

ÜLKEMİN BİLGİSİ YOK, FİKRİ ÇOK UZMANLARI!

Ergenekon davası...

Balyoz kumpası...

Maden kazası...

Milletvekili seçimleri...

15 Temmuz darbe girişimi...

FETÖ...

Rusya ile uçak krizi...

Mülteci sorunu...

Başkanlık sistemi...

Yurtlarda cinsel istismar...

AP’nin Türkiye kararı...

ABD’deki başkanlık seçimi...

Bir insanın, iç - dış siyaset, ekonomi, hukuk, savaş gibi birbiriyle alakalı ya da alakasız konuların tümü hakkında uzman olması mümkün mü?

Değil, ama dilin kemiği olmayınca isteyen herkes her konuda ahkâm kesebiliyor bizde...

Tartıştıkları konu hakkında, değil derinlemesine, yüzeysel bilgisi olmayan uzmanlar(!), önceki akşam TV’de Aladağ’daki yurt yangınını tartıştılar!
Öğrenci yurtlarının denetimini hangi kurumun yapması gerektiğinden, denetim yönetmeliğinden bihaber ama utanmadan fikir beyan edebiliyor!

Aladağ Mahkemesi,

10 öğrenci, bir çocuk ve bir eğitmene mezar olan yurt yangınına garip bir gerekçeyle yayın yasağı getirdi.

Haberin Devamı

Bu yayın yasağını bile RTÜK’ün getirdiğini sanan spikerlerin ve tartışmacıların ekranlarında cirit attığı bir ülkede yaşıyoruz.

GÜNÜN SÖZÜ

Kısmet etmişse Mevla; el getirir, yel getirir, sel getirir. Kısmet etmez ise Mevla, el götürür, yel götürür, sel götürür. (Hz. Mevlana)