Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Lady Diana ile sevgilisi Dodi El Fayed’in 31 Ağustos 1997’de Paris’teki meçhul bir trafik kazasında hayatlarını kaybetmelerinin ardından ortaya atılan iddialardan biri şuydu:
“Kraliyet Ailesi, Lady Diana’nın Müslüman sevgilisinden hamile olduğunu öğrenince devreye İngiliz İstihbaratı girdi. Çift, trafik kazası süsü verilerek öldürüldü. Buckingham Sarayı’nın Müslüman bir çocuğa tahammülü yoktu.”
Aradan 24 yıl geçti, tarih tekerrür etti.
İngiliz Kraliyet Ailesi’ne bu kez bir ırkçılık suçlaması yapıldı. 

OLAY RÖPORTAJI 50 MİLYON İZLEDİ

Prens Harry ve eşi Meghan Markle’ın Oprah Winfrey’e verdikleri söyleşide ortaya çıktı ki, Buckingham Sarayı, farklı bir ten rengine de kapalı.
Kraliyet’in ilk melez mensubu Markle, aileden birinin, bebeği Archie’nin ten renginin ne kadar koyu olabileceğine dair kuşkularını dile getirmesi yüzünden intiharı bile düşündüğünü açıkladı.
Kraliyet Ailesi, gelinlerinin ‘ırkçılık’ suçlaması karşısında “Harry, Meghan ve Archie, her daim çok sevilen aile mensupları olacaklar” vurgusuyla şu açıklamayı yaptı:
“Son birkaç senenin Harry ve Meghan için ne kadar zor şartlar altında geçtiğini öğrenmek tüm aileyi üzdü. İddia edilen sorunlar, bilhassa ırk ile ilgili hususlar endişe vericidir. Bazı anılar değişiklik sergilese de, bunlar çok ciddiye alınır ve aile tarafından özel olarak masaya yatırılacaktır.”
Dikkat ettiyseniz açıklama var, ama ırkçılık iddiasına “Bizde asla böyle bir şey olmaz” şeklinde bir yalanlama yok.
CBS, Harry ve Meghan röportajını dünya çapında 50 milyon civarında insanın izlediğini açıkladı.
Lady Diana’nın Müslüman birinden hamile olması yüzünden öldürüldüğü iddiasını dünyada kaç kişi duydu bilinmez, ama İngiliz Kraliyet Ailesi’ne yönelik ırkçılık suçlamasından en az 50 milyon insanın haberi var.

Haberin Devamı

ÖZDEMİR ERDOĞAN’A ZEKİ MÜREN’Lİ YANIT!

Dönüp dönüp 25 yıl önce ölmüş Zeki Müren’e saran Özdemir Erdoğan, buyur buradan yak şimdi!
Renkli bir karakteri canlandırdığı ‘Vizontele’ filmindeki “Zeki Müren de bizi görecek mi?” repliğini belleklere kazıyan Cem Yılmaz, Erdoğan’ın Sanat Güneşi’ne yönelik son eleştirisine karşı zekice bir gönderme yaptı.
Onun “Zeki Müren kötü örnek olmadıysa LGBT’ler nereden çıktı?” söyleminin sosyal medyada tartışıldığı gün Yılmaz, Sanat Güneşi’yle aynı renkte kıyafetini paylaşıp, altına, “Kendini yaktın, bizi de yaktın. Hep senin yüzünden” diye yazdı.
Sevgili Özdemir Erdoğan, Sanat Güneşi 25 yıl önce öldü, o yüzden kendini savunamaz, ama bu paylaşımla adeta “Hepimiz Zeki Müren’iz” diyen Cem Yılmaz hayatta.
Müren için söylediklerinizin onda birini Yılmaz’a yöneltin!

Haberin Devamı

OLAY RÖPORTAJI 50 MİLYON İZLEDİ

ALEYNA TİLKİ’DEN İŞSİZ MÜZİSYENLER İÇİN PROJE

Aleyna Tilki, pandemi yüzünden işsiz olan müzisyenler için harekete geçti. Şarkıcının bu konuda yaptığı duyuru şu:
“Ben pandemi sürecinde işsiz kalan müzisyenler için kendi kitlemi de kullanarak bir proje başlatmak istiyorum. Bana diğer büyük kitleli sanatçılar da katılırsa, en azından çok çok zor durumda olanların hayatlarını kurtarabiliriz.”
Tilki’nin üslubunda sorun var mı?
Evet, var…
Projenin ne olduğu belli mi?
Değil…
Buna rağmen onu, “Çıkardığı İngilizce şarkı tutmadı şimdi PR peşinde” diye eleştirmek yerine, “On binlerce müzisyen ve sahne emekçisinin derdine nasıl derman olabiliriz?”e kafa yorup toplumsal fayda üretsek keşke... Çünkü maddi ve manevi olarak hayata tutunamadığı için yaşamına son veren müzisyenler oldu bu ülkede.

Haberin Devamı

 

GÜNÜN SÖZÜ

“İyilik adına ne yapıyorsam felaketim oluyor, başkaları gibi hainlik etseydim, onlar gibi mutlu olurdum.” (Voltaire)