Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Müzik dünya- sındaki 40’ıncı yılını “40 Yıl 40 Ses 40 Nefes” adlı albümle taçlandıran Ahmet Selçuk İlkan, Fulya Sanat’ta adına düzenlenen gecede, “Ölümsüz şarkıların efsane şairi” diye takdim edildi.

‘ÖLÜMSÜZ ŞARKILARIN  EFSANE ŞAİRİ’NE VEFA

40 yılda çoğu hit olmuş onlarca şarkıya imza atan, 10’dan fazla şiir kitabı ve albümü çıkaran biri, elbette ki hak ediyor bu tanımı...

Poll Production, İlkan şarkılarından 40’ını müzik dünyasının ünlülerine okuttu. Bu eserlerden 20’sini okuyanlar, Fulya Sanat’ta sahne alıp, şarkılarını söyledi.

Vatan Şaşmaz’ın sunduğu gecede, 40 yıl önce Ahmet Selçuk İlkan’ı ilk anons eden Halit Kıvanç sahne aldı ve o günü anlattı.

Haberin Devamı

Sahnedeki koltuklara gruplar halinde oturan şarkıcılar da, önce İlkan’a dair anılarını anlattı, ardından şarkıları seslendirdi.

Moderatör lüğünü Saba Tümer’in yaptığı bölümde ilk sahneye çıkanlar Cengiz Kurtoğlu, Coşkun Sabah, Ümit Besen, Muazzez Ersoy ve Selami Şahin’di... İkinci grupta Zara, Serkan Kaya, Koray Avcı, Hakan Altun ve Linet vardı.

Moderatörlüğünü Vatan Şaşmaz’ın yaptığı bölümde ise ilk olarak Halil Sezai, Kıraç, Grup 84’ten Tuna ile Yeşim Salkım, son grupta ise Tan Taşçı, İntizar, Kutsi ve Yıldız Tilbe sahne aldı.

İlkan, “40 şarkıdan 20’sinin lansmanını yaptık. Pelin Körmükçü ve Elif Kaya arkadaşlarımızın okuduğu 20 şarkının tanıtımı ise 2017’ye kaldı” dedi.

‘TRİBUTE ALBÜMLERDEN ALBÜM YAPAMAZ OLDUK’

Fulya Sanat’taki gecede şarkıcıların çoğu, “Günün adamı değil, yılların ozanı” olmak için şiir yazan İlkan’ı anlatırken iki kişi, müzik dünyasının acı gerçeğine dikkat çekti.

Zara, “Tribute albümlerden kendi albümlerimize fırsat bulamaz olduk” dedi.

Yeni hit şarkı üretemeyen sektörün tribute albümlere dalmasının sebebi, Kral Grubu’nun Genel Müdürü Mehmet Akbay’ın söylediklerinde saklı. Kral FM’in sadece arabesk çalarak yıllarca en çok dinlenen radyo olduğunu, sektör yeni arabesk şarkılar üretmeyince ciddi ölçüde dinleyici kaybettiklerini vurgulayan Akbay, şunları söyledi:

“Kral FM’de çalacak yeni arabesk şarkı bulmak için şöyle bir yola başvurdum. Polat Yağcı’yla birlikte Orhan Gencebay’ın şarkılarını gençlere okuttuk. Bu proje tutunca devamı geldi.”

Haberin Devamı

SEZAİ VE TİLBE, BİLDİĞİNİZ GİBİ!

Birçok ünlünün katıldığı Fulya Sanat’taki gecenin en renkli simaları Halil Sezai ve Yıldız Tilbe oldu.

Adı anons edilmediği halde iki kere sahneye dalıp kulise dönen Sezai, sıra kendine gelince yine farkını ortaya koydu!

Gecede sahne alanların hepsi play back yaptı. Şarkıcıların hepsi fondaki şarkı üstüne söylüyor gibi yaparken Sezai buna uymadı.

Sezai, albümde okuduğu şarkı başlayınca söylüyor gibi yapmak yerine mikrofonunu sehpaya bırakıp, davetliler gibi barkovizyondaki klibini izledi. Sezai, şarkısı bitince de sahnede sırasını bekleyenleri dinlemeden, kalkıp gitti.

Gecenin akışını yapanlar Yıldız Tilbe’nin adını ikinci grupta anons etti. Tilbe’nin olmadığı anlaşılınca Saba Tümer, “Kendisi rahatsızmış. O yüzden gelemedi” deyip, yerine Linet’i davet etti.

Gecenin sonuna doğru Fulya Sanat’a gelen Tilbe, son grupla birlikte sahneye çıktı.

GÜNÜN SÖZÜ

Üzenlerin üzüldüğü vakit de gelir. (Yunus Emre)