Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ATV’nin yeni dizisi ‘Sen Anlat Karadeniz’in ilk bölümü, 24 Ocak’ta yayınlanacak. Yapımcı ve yönetmen Osman Sınav’a aylar öncesinden söz vermiştim, Trabzon’da dizi çekmesi halinde setine gitmeye...

OSMAN SINAV’IN İLK KARADENİZ DİZİSİ
‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ı izlerken karşıma çıkan ‘Sen Anlat Karadeniz’in fragmanını çok beğendim ve ilk fırsatta Trabzon’a uçtum! Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem’in senaryosunu yazdığı, Osman Sınav’ın yanı sıra Emre Kabakuşak’la oğlu Yusuf Ömer Sınav’ın yönettiği dizi, Trabzon’da, ilçelerinde ve de doğup büyüdüğüm Vakfıkebir’de çekiliyor.

Haberin Devamı

Üstelik dizi, son yıllarda en çok yazı konusu yaptığım, toplumumuzun kanayan yaralarından küçük yaşta satılan veya istemeden anne olan çocukların dramını anlatıyor. Ulaş Tuna Astepe, İrem Helvacıoğlu, Mehmet Ali Nuroğlu, Sinan Tuzcu, Gözde Kansu, Nurşim Demir ve Öykü Gürman’ın oynadığı dizinin setinde iki gün geçirdim, yapımcısı ve başrol oyuncularıyla mini söyleşiler yaptım.

Ulaş Tuna Astepe:
‘HİKAYE MÜTHİŞ GERÇEKÇİ’

- ‘Sen Anlat Karadeniz’ nasıl bir dizi?

Dizimiz, buranın dereleri gibi gürül gürül bir Karadeniz hikayesi. Yöre insanının sahiplenici ve mert tavrını bir aşk hikayesinde anlatacağız.

- Dizideki rolünüz?

İlk kez Karadenizli birini oynuyorum. Sürmeneli, hali vakti yerinde bir ailenin çocuğu Tahir Kaleli rolündeyim. Ailenin ocağına yardıma muhtaç bir kadın düşüyor. Tahir ve ailesi de ona kol kanat geriyor.

OSMAN SINAV’IN İLK KARADENİZ DİZİSİ
- Diziye ‘evet’ demenizin sebebi neydi?

Bir kere klasik bir Osman Sınav işi, ikincisi senaristlerden biri Sürmeneli. Hikaye müthiş gerçekçi ve akan bir senaryosu var. Eskiden dizilerde gördüğümüz sıcaklık, samimiyet ve buranın insanını anlatan gerçekçiliği çekti.

İrem Helvacıoğlu:
‘NEFES BENİ CEZBETTİ’

- Bu projenin neyi sizi çekti?

Hikaye çok gerçekti, okuduğum her sayfa çok etkiledi, karakter çok cezbetti beni... Okur okumaz Nefes’i ben oynamalıyım dedim. Babası tarafından 16 yaşında satılmış. Kocasının tecavüz edip, çocuk doğurttuğu, adı Nefes olan, ama nefes alamamış
bir kadın oynadığım.

Çocuğu doğduğunda sığınabileceği bir şey olduğunu öğrenmiş. Kadın, ama yaşamadığı çocukluğunu çocuğunda yaşamaya çalışan biri.

Haberin Devamı

- Ne kadardır Trabzon’dasınız?

Ne kadar oldu bilmiyorum valla. Bu güzel bir şey. Trabzon’u çok sevdim. 1.5 ay falan oldu.

Set dışında zamanım yok, o yüzden gezemedim, ama daha önce çok gelip, görmüştüm buraları. İstanbul’u hiç aramadım. Ailem zaten Ankara’da. O yüzden iş olursa gidip geleceğim İstanbul’a. Suadiye’de oturuyordum, evi kapatıp, eşyalarımı depoya kaldırdım ve sete geldim.

OSMAN SINAV’IN İLK KARADENİZ DİZİSİ
Mehmet Ali Nuroğlu:
‘BAŞKA ROL ÖNERİLDİ? BEN VEDAT’I SEÇTİM’

- Osman Sınav, ilk kez ‘kötü’yü oynamanıza rağmen çok iyi iş çıkardığınızı söyledi. Nasıl oldu?

Senaryoyu okuduğumda özellikle bu rolden çok etkilendim. Çünkü çok iyi yazılmış bir hikaye. Aslında bana başka bir rol önerilmişti. Hikayeyi okuduğumda televizyonda oynamadığım bir rol olduğu için Vedat çekti beni. Dizilerde hiç kötü karakter canlandırmadım. İlk kez kötü adamı oynuyorum. Vedat, alışageldiğimiz kötü adamın dışında biri. Bu rolü oynamak istedim ve ortaklaşa güzel bir iş çıkardık diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

- Dizide kadına şiddet uygulayan Vedat rolündeki Nuroğlu, nasıl bakıyor erkeklerin kadınlara uyguladığı şiddet olayına?

Dünyada ve ülkemizde maalesef kadın, sürekli itilen ve ezilen bir yerde. Bunun geçeceğini düşünüyorum. Dünyada kadınların çağının başladığını düşünüyorum. Onların sözleri ve hayata bakışları her zaman bana kılavuz oldu. Toplum için de böyle olmalı. Kadına şiddet, cehennemlik bir hareket. Umarım dizimiz bu bilince bir katkı sağlar.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk köprü kurmaktır. İnsanlar köprü kuracakları yerde,
duvar ördükleri için yalnız kalır. (Isaac Newton)