Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Perşembe akşamı saat 20.30’da başlayan “Survivor 2016”nın finali cumanın ilk yarım saatinde bitti. Acun Ilıcalı, “Avatar Atakan”ın birinciliğini ilan ettiğinde saatler 00.30’u gösteriyordu.

Normalde yarışma çarşamba gecesi olacak, İstanbul’a perşembe öğleden sonra dönecektik ve ben cuma akşamüstü Karadağ’a gidecektim.

Final bir gün sarkınca ve uçaklarda yer bulmak zorlaşınca İstanbul’a dönüşümüz cuma sabahı 08.10 oldu mecburen.

Nuh’un Gemisi’nden Ercan Havalimanı bir saatlik yol.

OSMANGAZİ AÇILINCA   YOLCU KIYMETE BİNDİ

Yurtdışı seyahati olduğu için iki saat erkenden olmak gerekiyor ya havalimanlarında... 06.00 gibi havalimanında olmak için 04.30 gibi kalkıp, 05.00 gibi otelden çıkmak şart. Biz de öyle yaptık.

Haberin Devamı

Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Geliş’ten çıkıp, gazeteden gelen aracı beklerken, “Yeni köprüden Yalova - Osmangazi” diyerek yolcu çekmeye çalışan görevliye takılmadan edemedim.

Cazip bir güzergâh

Bu ne hız böyle? İzmit Körfezi’nden otomobille geçişi sağlayan Osmangazi Köprüsü daha dün açılmadı mı? Havaş, ne ara sefer koydu bu hatta? Kaç lira kişi başı?

Görevlinin verdiği yanıt şuydu:

“Az önce telefon geldi ve bugünden itibaren Osmangazi Köprüsü’nü kullanacağız. Havaş, nereden giderse gitsin yolcuların kişi başı ödeyeceği para 30 lira.”

Havaş’ın hızına şapka çıkartıp, Sabiha Gökçen’den ayrıldım.

Eve gelip bilgisayarımı açtım ve İDO’dan gelen şu e-posta ile karşılaştım:

OSMANGAZİ AÇILINCA   YOLCU KIYMETE BİNDİ

“Eskihisar - Topçular feribotlarında ‘her şey dahil’ hizmet başladı.”

Neymiş bu “5 yıldızlı konfor hizmeti” diye maili inceleyince okuduklarıma inanamadım:

30 dakika süren yolculuk boyunca İDO’dan sıcak yemeklerin yanı sıra havuçlu kek, Susurluk tostu gibi lezzetlerin de yer aldığı ücretsiz açık büfe hizmeti.

Bitmedi...

Yok böyle bir hizmet

“Müşteri memnuniyetini ön planda tutarak hizmet veren İDO”, çocukları ve ebeveynleri de düşünerek Eskihisar - Topçular feribotlarında çocuk oyun alanları kurdu. Çocuklar ve ebeveynler, oyun alanlarında sefer boyunca sosis balonla figür yapma ve yüz boyama aktivitelerinden de yararlanabilecek.

Temmuz ayı boyunca yolcular İDO’nun masaj koltukları ve cep telefonu şarj makinelerini ücretsiz kullanabilecek.

Haberin Devamı

İDO, yıl boyunca ayrıca ünlü markaların yolcular için bir dizi etkinlik düzenlemesine olanak sağlayacak.

Eskihisar- Topçular arasında sefer yapan feribotlarda bir bardak çayı beş yıldızlı otel fiyatına satan İDO’nun günün birinde bütün bunları bedava yapacağını söyleseler inanan çıkar mıydı?

Çıkmazdı...

İster inanın, ister inanmayın, ama artık gerçek bu...

Çünkü 30 Haziran itibarıyla İzmit Körfez Geçiş Köprüsü (Osman Gazi) hizmete girdi. İDO da mecburen yelkenleri suya indirdi...

“Tekel”in ne denli kötü, “rekabet”in nasıl iyi bir şey olduğunu bir kez daha görmüş olduk...

GÜNÜN SÖZÜ

“Bir insan bilmiyorsa ne istediğini, hem seni ziyan eder hem kendini. O yüzden dibini görmediğin suya dalma, emin olmadığın sevgiye teslim olma.”