Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

“Popstarlar”a oranla Nihat Hatipoğlu’nun reytingi yüksek, seveni çok, ama kazancı düşük

Burcu Aldinç’le Damla Karayerli’nin Nihat Hatipoğlu’yla yaptıkları söyleşiye, “Nihat Hoca’ya popstar ilgisi” diye başlık atmış Sabah Pazar...
Nihat Hatipoğlu fenomenini anlatmaya yeter mi bu?
Bana göre
yetmez...
Çünkü
popstar ötesidir Nihat Hatipoğlu’nun durumu...
Neden mi?
Birincisi; hiçbir popstarın televizyonda iftar ve sahurda yapacağı program
30 gün boyunca bu denli yüksek reyting almaz...
ATV’deki iftar ve sahur programıyla Ramazan boyunca reyting listesinin zirvesinde yer alan Hatipoğlu, Kadir Gecesi üç program yaptı. İşte o günün reyting sonuçları:
1. Nihat Hatipoğlu ile Kadir Gecesi.
2. Nihat Hatipoğlu ile İftar.
3. Nihat Hatipoğlu ile Sahur.
Türkiye’de hangi popstar başarabilir bunu?
İkincisi; popstarların fanları ağırlıklı olarak gençler, Nihat
Hatipoğlu’nun sevenleri ise 7’den 77’ye her yaş grubundan...
Nihat Hatipoğlu, tartışmasız son zamanlarda Türkçe konuşan Müslümanların fenomenidir, ama “kaşesi”, yani yaptığı iş karşılığında aldığı para henüz “popstar”ların bir konserden kazandığının onda biri kadar.
Bildiğim kadarıyla
Hatipoğlu, Ramazan’daki iftar ve sahur programları için ATV’den 80 bin lira aldı.
Hatipoğlu’nun ekstrasıysa 6-8 bin lira civarında.
Özetle demem o ki,
“popstarlar”a oranla Hatipoğlu’nun reytingi yüksek, seveni çok, ama kazancı düşük

Haberin Devamı

EYÜP SULTAN’DA GÖRDÜKLERiM

Cuma günü öğleden sonra birkaç saatimi Eyüp Sultan’da geçirdim... Çünkü halamın oğlunun cenaze namazını kılacaktık Eyüp Sultan’da... Cenaze namazı ikindiden sonra kılınacak olmasına rağmen biraz erken gittim camiye...
Her Ramazan’da olduğu gibi yine ana baba günüydü Eyüp Sultan... Ramazan ayının son cuması olduğu için daha bir kalabalıktı cami ve avlusu... Malum epeydir Eyüp Sultan’ın türbesinde restorasyon çalışması var. O yüzden duvarların çoğu yer brandalarıyla kaplı...
Türbenin insan trafiği tek yönlü... İki insanın yan yana yürümesinin zor olduğu bir koridordan girip, ötekinden çıkıyorsunuz... Görevliler, izdiham olmasın diye sürekli, “Bakıp, geçin. Duanızı lütfen dışarıda edin” diye uyarıyor herkesi... Onca görevli ve kalabalığa rağmen insanlar, hangi arada o brandaları, “dilek ve dua panosu”na çevirdi, vallahi aklım almadı.
İnsanların türbelere, yatırlara, dilek ağaçlarına bağladıkları ipler ya da bez parçalarıyla dilekte bulunduklarını çok gördüm, ama böylesine ilk kez tanık oldum.
Kudüs’teki “Ağlama Duvarı”nda bile insanlar Allah’tan isteklerini bir kağıda yazıp, duvarın deliğine tıkarken, Eyüp Sultan’ın kabrini çevreleyen brandalara isteklerini açık açık dile getirmeleri bana tuhaf geldi..

Haberin Devamı

RUTKAY AZiZ’LE HÜMEYRA’NIN ROLÜ

Ali Coşan Taşyapan, Ahmet Burak Karkaç, Bülent Kaya, Eda Tuna, Erol Pelister, Erdener Sevim, Fatih Öztürk, Fatma Sultan, Giray Kesim, Gülşen Yüksel, Hamid Asım, Halil İbrahim Kayacı, Mehmet Erdemir, Murat Sezgin, Nazmi Ateş, Sarp Yonca, Sedat Altunel, Serttaş Kayalık ve Tuğçe Serter...
Hepinize ayrı ayrı teşekkürler... Rutkay Aziz’in “Yalan Dünya”da üstleneceği role dair yazıma yaptığınız itirazda haklısınız...
O yazıdaki bilgi bana, Kanal D’den ve o “Yalan Dünya” ekibinden geldiği için ayrıca Gülse Birsel’e sorma gereği duymadım.
Hoş, sorsaydım da, tıpkı Hümeyra’nın “Yalan Dünya” ekibine katılacağına dair aldığım bilgiyi check etmek için aradığımda, “ser verip, sır vermeyen” Gülse Birsel’den ekstra bir bilgi çıkmayacaktı.
Cihat Tamer’in “Nurhayat”ın babasını oynadığı bölümü izlemediğim doğru. O yazıyı yazarken internette okudum bunu, ama her halde onu “üvey” yapıp, yenisini “gerçek baba” olarak dahil edecekler kadroya diye düşündüm. O yüzden Kanal D’deki kaynağıma, “Nurhayat”ın babasını Cihat Tamer oynamıyor muydu diye sormadım, hata yaptım.
Yukarıda isimlerini zikrettiğim okurlarımızdan bu konuda gelen uyarılardan sonra yönelttim bu soruyu ona ve yanıtı şu oldu bana:
“Haklısın, oruç kafayla karıştırdım. Rutkay Aziz’le Hümeyra, “Deniz”le (Gülse Birsel) “Bora”nın (Öner Erkan) anne ve babasını oynayacak.”
Ölür müsün, öldürür müsün?
Sonuç olarak yazdığım gibi “Yalan Dünya”nın yeni yayın dönemindeki iki sürprizi Hümeyra ve Rutkay Aziz’in olacağı kesin, sadece kimin anne ve babasını oynayacakları konusunda hata yapmışım. Düzeltip, özür dilerim.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

İçinizde en kötü olanlar, hata ve mazeret kabul etmeyenler
ve kusurları bağışlamayanlardır. ( Hz. Muhammed)