Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

‘Var Olmak?Haktır’ kampanyasına birbirinden ünlü isimler destek verdi. Kampanyanın tanıtım filmleri ekranda, fotoğrafları da bilboardlarda olacak
Bir süre önce hayvan hakları konusunda harekete geçen sanatçılar, 'Var Olmak Haktır' kampanyasının ilk etabını tamamladı. Özcan Deniz’den Demet-İbrahim Kutluay çifti ve kızlarına, Sezen Aksu’dan Ajda Pekkan’a, Mehmet Aslantuğ ile oğlundan Pascal Nouma’ya, Yonca Evcimik’ten Fiyapı’nın sahibi Fikret İnan’a, Demet Akbağ’dan Nasuh Mahruki’ye birçok ünlü, kampanya için sevdikleri hayvanlarla kamera karşısına geçip poz verdi. Ünlülerden hepsi köpeklerle poz verirken sadece Sezen Aksu, kameralar karşısına siyah beyaz bir kediyle geçmeyi tercih etti.
Fiyapı’nın sponsorluğunda başlatılan kampanyanın tanıtım filmi için poz verme sırası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Devlet Bakanı Egemen Bağış ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a geldi.
Kampanyayı yürütenler Topbaş, Bağış ve Erdoğan’ın sevdikleri hayvanlarla kameralar karşısına geçeceği müsait zamanı beklemeye başladı.
Onların da sevdikleri hayvanlarla çekimleri tamamlandı mı, 'Var Olmak Haktır'ın tanıtım filmleri ekranlarda, fotoğrafları da billboardlarda olacak.

HAKAN ŞÜKÜR’ÜN TRT’DEN AYRILMASI GEREKMEZ Mİ?

Önce yanlış anlamaların önüne geçmek için şunun altını çizeyim; Hakan Şükür’ü futbolcu, yorumcu ve insan olarak beğenenlerdenim.
Ersin Düzen’in sunucu, Hakan Şükür ve Sergen Yalçın’ın yorumcu olarak görev yaptıkları TRT 1’deki '1’e 1 Futbol' programına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı konuk etmelerinin de televizyonculuk başarısı olduğunun altını çizmeliyim.
Bazıları gibi Hakan Şükür’e TRT’nin ödediği paraya da karşı değilim.
TRT, Hakan Şükür gibi ünlü bir ismi ekranına çıkardığı için sponsor buluyorsa mesele yok.
O nedenle Hakan Şükür’ün TRT 1’de yorumcu olarak görev yapmasında bir sakınca görmüyordum, ama bugün tablo değişti.
Hakan Şükür artık siyasetçi; AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu.
Nasıl ki, siyasete atılan bürokratlar, seçim takvimi başladığı andan itibaren istifa etmek zorunda kalıyorsa, aynı şeyin Hakan Şükür için de geçerli olması gerekmez mi? Hakan Şükür, bürokrat değil, ama her hafta çıktığı TRT 1, bir kamu kurumu çünkü.

BU 'FOTOKOPi' TANIDIK GELDi!
Anadolu Yakası’ndan Avrupa’ya geçerken şayet otomobilinizde radyo dinliyorsanız bilin ki Çamlıca yakınlarında başlar radyonuz parazit yapmaya.
Radyo ve televizyon vericilerin çoğu orada ya.
Aynı sorun Boğaziçi Köprüsü’nde de söz konusu.
Açık olan radyo istasyonu dinlenemez hale gelince haliyle başlıyorum daha net çeken bir radyo aramaya.
Önceki gün aynı şekilde aynı gerekçeyle arama yaparken Pal FM’deki bu program çıktı karşıma.
O saatte Pal FM’de canlı yayın yapan Murat Soner, Meyra’nın 'Aşklayalım' adlı albümündeki 'Fotokopi' adlı şarkıyla yabancı bir şarkı arasındaki benzerlikten bahsetmeye başlayınca 99.2’de kalıp, dinlemeye başladım.
Sözleri Deniz Erten’e, bestesi Volga Tamöz’a ait 'Fotokopi'yi Meyra’dan dinler dinlemez şarkının kendisine çok tanıdık geldiğini, bu yüzden de araştırmaya başladığını anlatan radyocu, “Sonunda buldum o şarkıyı” deyip, ardından da Eurythmisc’ten 'Sweet Dreams' şarkısını çaldı.
İlk dinleyişte bana da iki şarkı çok benzer geldi. Sadece metronomları farklı. Yani biri daha yavaş, diğeri daha hızlı.
Yayından sonra konuştuğum radyocu Murat Soner, şunları söyledi:
“Programımda zaman zaman yer verdiğim bir bölüm var, adı; ‘İplik Pazarı’. Bu bölümde bazı şarkıların ipliğini pazara çıkarıyoruz. Meyra'nın albümü gelir gelmez tüm şarkıları dinledik. ‘Fotokopi’ şarkısına sıra geldiğinde ise kendimi ‘Sweet Dreams’ şarkısının sözlerini söylerken buldum. Daha sonra Eurythmics'i dinlediğimde gerçek 'Fotokopi’nin ne olduğunu anladım.”
Benim gibi merak edenler; http://www.youtube.com/watch?v=NwdCgMzr-n8’den Meyra’nın 'Fotokopi'sini, http://www.youtube.com/watch?v=qeMFqkcPYcg linkinden de Eurythmisc’in 'Sweet Dreams' şarkısını dinleyip, Pal FM’den Murat Soner’in iddiası hakkında fikir sahibi olabilir.