Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sinan Çetin’in eski eşi, Rüzgar Çetin’in annesinden bir mektup aldım. Mektup bana

Rüzgarın annesi bakın neler yazdı
geldi, ama hedefi kamuoyu… İşte Hale Hanım’ın yazdıkları:

“Bu elim kazayla, üç ailenin yüreğinin tam ortasına acının ateşi düştü. Vefat edeni, yaralı olanı, mahkûm olanı... Üç aile de perişan oldu... En büyük ateş sevgili Fatih’in ailesininki elbette.. Bizim ocağımıza da üç acının üçü de ayrı ayrı düştü. Bu olaydan sonra çıkan her haber, bu üç ailenin acısına benzin döküp ateşi harlıyor.

Haberin Devamı

Oğlu demir parmaklıklar ardında olan bir baba ve anneye küfür ederken o aileye acımayın tamam. İstemeden birinin ölümüne sebebiyet vermenin vicdan azabını çeken ve ömür boyu çekecek olan Rüzgar’a da...

Peki yaralı ve vefat eden polisin ailesine, eşine ve çocuklarına da mı acımıyorsunuz? Bu yayınların ve sosyal medya paylaşımlarının onlara en küçük bir faydası olmadığı gibi, tersine yüreklerini her gün yeniden kanatıyor. Yaraları deşildikçe, aileler yaralarını saramıyorlar.

Ne istiyorsunuz?

Kan davası mı?

Nefret içinde yaşayıp, o iki yetimi de nefretle mi büyütelim?

Helalleşmek bizim kültürümüzde vardır ve en güzel şifadır. Sizler de ya bir anne veya baba, ya da bir evlatsınız. Ve böyle bir acıyı Allah düşmanıma vermesin.

Ne ben, ne oğlum ne de babası, ‘Rüzgar ceza almasın’ veya ‘Az ceza alsın’ demedik, asla... Elbette ceza alacak, bedelini ödeyecek. Bırakın acımızı yaşayalım, yasımızı tutalım, yaralarımızı saralım, hayata tutunalım… Lütfen...

Rüzgar’ın annesi.”

Hale Hanım’ın yazdıklarını noktasına, virgülüne dokunmadan yayınladım. Yorum sizin…

Not: Hale Hanım’ın soyadını, sosyal medya infazından korumak için yazmadım.

O KAZAYI YAPAN ALABORA OLSAYDI…

Rüzgarın annesi bakın neler yazdı

Mustafa Alabora, Şile yolunda Periscope yayını yaparken hatalı sollama yapan gençlerin olduğu otomobilin çarpması sonucu ölümden döndü. Acıbadem Kozyatağı Hastanesi’ne geçmiş olsun ziyaretine gittiğimde kafede, eşi Banu Zeytinoğlu, Haldun Dormen, Göksel Kortay, Halil Ergün, Meltem Cumbul ve Ahu Türkpençe gibi birçok sanatçı dostu vardı.

Rüzgarın annesi bakın neler yazdı

Haberin Devamı

Kaza raporuna baktım. Kazayı yapan genç alkollü değil, ama çifte kusurlu. Önlerindeki otomobil sollama yapmış, karşı yönden gelen Alabora’yı görünce şeridine geçmiş. Arkalarında Periscope ile yayın yapan gençler hatalı sollama yapınca kafa kafaya çarpışmışlar.

Kazayı yapan gençler değil, Alabora olsaydı, sosyal medyada neler yazılırdı neler! Toplumun bir kesiminde var olan ‘ünlü nefreti’ hemen açığa çıkar ve Alabora infaz edilirdi. Tersi olunca sosyal medyadaki ‘infaz timi’ atağa geçemedi.

‘O HAYAT BENİM’DEN GİDENLER, KALANLAR

‘O Hayat Benim’ dizisi hakkında ‘Haziranda final yapıyor’ haberleri çıktığında ne yazdım?

“O Hayat Benim’, 100’üncü bölümle ‘sezon finali’ yapacak ve yeni sezonda da FOX’ta devam edecek.”

Nitekim öyle oldu.

Dizinin başrol oyuncuları Keremcem’le Ezgi Asaroğlu’nun evliliği bittiğinde çıkan haber

Rüzgarın annesi bakın neler yazdı
neydi?

‘Ezgi Asaroğlu, diziyi bıraktı.’

Asaroğlu’nun sadece diziyi bırakmakla yetinmeyip, Amerika’ya gideceğine dair söylentiler de çıktı.

Haberin Devamı

İşin aslını öğrenmek için dizinin yapımcısı Yaşar İrvül’ü aradım. İrvül’ün söylediği şu:

“Dizimiz, aynı başrol ekibiyle devam edecek. Ezgi Asaroğlu, rolünü canlandırmaya devam edecek.

Yönetmenimiz Hamdi Alkan’la yollarımızı ayırınca eşi Selen Görgüzel’in de dizideki rolü bitti. Dizinin yeni yönetmeni Sadullah Şentürk oldu.”

YEŞİM CEREN BOZOĞLU PASTEL’İN YENİ DİZİSİNDE

Rüzgarın annesi bakın neler yazdı

‘O Hayat Benim’in yapım şirketi Pastel Film, FOX için ‘Kalbimdeki Deniz’ adlı yeni bir diziye başladı. Senaryosunu Funda Çetin’in yazdığı, yönetmenliğini Aysun Akyüz’ün üstlendiği dizinin başrollerini Kutsi ile Özge Özberk paylaşacaklar.

Pastel Film’in yeni dizideki sürprizi Kutsi ve Özge Özberk’i bir araya getirmek değil, şirketin çektiği ‘O Hayat Benim’den olaylı bir şekilde ayrılan Yeşim Ceren Bozoğlu ile yeniden anlaşması oldu.

Bozoğlu’nun “Ben gidersem bu dizi biter” demesinden sonra köprünün altından çok sular aktı ve günün sonunda Yaşar İrvül, oğlu Efe’nin yapımcılığını üstlendiği dizi için ünlü
oyuncuyla el sıkışıp, yeni bir sayfa açtı. Çekimleri ağustosun ikinci haftasında başlayacak ve yeni yayın döneminde ekrana gelecek dizide Sebahat Kumaş, Batuhan Ekşi ve Hazal Adıyaman gibi isimler de oynayacak.