Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ŞERİF GÖREN HIZLI BAŞLADI


Şerif Gören, 18 yıl sonra yeniden yönetmen koltuğuna oturacağı filminin kadrosunu oluşturdu. 'Yol' filmiyle 'Cannes Film Festivali'nin 'Altın Palmiye' ödülüne layık gördüğü ilk Türk yönetmen olan Şerif Gören’i yıllar sonra sinemaya ve yönetmenliğe yeniden “Merhaba” dedirten projenin ne olacağını 14 Haziran’da yazmıştım.
Ve o yazıyı şöyle noktalamıştım:
Şerif Gören, filmin kadın başrol oyuncusu için ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’de ‘Cemile’yi oynayan Ayça Bingöl’le prensipte anlaştı.
‘Ay Büyürken Uyuyamam’, bir anne, iki kızı ve bir erkek arasında yaşanan olayların beyazperdeye aktarılacağı bir film. Başroldeki kadını kimin oynayacağı belli; Ayça Bingöl. Gören, filmdeki ‘sevimli serseri erkeği’, ‘dans grubu üyesi’ ile ‘ev kızı’nı oynayacakları henüz belirlemedi. Gören’in 18 yıl aradan sonra nasıl bir cast oluşturacağını şimdiden merak etmeye başladım.

Haberin Devamı

İşte Gören’in film ekibi
Şerif Gören, beklediğimden de hızlı çıktı. Aradan 15 gün bile geçmeden filmin başrol oyuncularını seçti ve onları rollerine şimdiden hazırlamaya başladı.
Sinemaya ara verdikten sonra Beyoğlu’ndaki lokalde sıkça bir araya geldiğimiz Gören, aramızdaki onca hukuka rağmen filminin kadrosunu bana söylemedi.
İş inada bindi ve sonunda Gören’in sadece oyuncu kadrosunu değil, onlarla Beyoğlu’nda yaptığı görüşmelerin kare kare görüntülerini bile elde ettim.

Hepsi TV dizilerinden
Şerif Gören’in oğlu Mehmet Gören’in kurduğu MG Prodüksiyon adına çekeceği filmdeki ‘Melek’ adlı anneyi Ayça Bingöl oynayacak.
Şerif Gören’in, Necati Cumalı’nın aynı adlı eserinden günümüze uyarlayarak çekeceği filmde 'Melek'in kızlarını kimler mi oynayacak?
'Aşk-ı Memnu' dizisindeki 'Nihal' karakteriyle yıldızı parlayan Hazal Kaya, filmdeki 'Melek'in dansçılık yapan küçük kızı 'Hülya'yı canlandıracak.
Gören, 'Melek'in büyük kızı 'Leyla' rolü için de son olarak 'İzmir Çetesi'nde oynayan Selin Şekerci'yle anlaştı.
Şerif Gören’, temmuz ve ağustos aylarında çekeceği filmdeki en önemli erkek karakterini de televizyon dizilerinden seçti.
'Ay Büyürken Uyuyamam' filminin olay karakteri 'Kerem'i, 'Fatmagül’ün Suçu Ne?' dizisinde 'Mustafa'yı canlandıran Fırat Çelik oynayacak.

HÜLYA’YA ÖZÜR BORCUMUZ VAR

'Yetenek Sizsiniz Türkiye' programında birlikte jüri üyeliği yaptıktan sonra Hülya Avşar’la Ali Taran’ın aşk yaşadıklarına dair söylentiler dolaşıyordu aylardır ortalıkta. Tarafların, “Aramızda asla öyle bir ilişki yok. Biz sadece arkadaşız” demelerine rağmen çoğumuz inanmadık onlara.
Hele hele de Taran’ın kanser olan 21 yıllık eşi Selma Taran’dan boşanmasından sonra birçok insan, “Gördünüz mü, Ali Taran’la eşi onun yüzünden boşandı?” diyerek Avşar’ı yerleştirdi hedef tahtasına.

Haberin Devamı

Herkes atlamış haberi
Ayşe Özyılmazel’in açıklamalarından anlıyoruz ki, Avşar’la Ali Taran’ın adının anıldığı günlerde ünlü reklamcıyla çoktan başlamış ilişkileri. 25 Mayıs’ta çıkmaya başladılar, 1 Temmuz’da evleniyorlar.
Ali Taran’la Ayşe Özyılmazel’in evlilikleri hakkında o tweet’leri yazanların, ünlü reklamcıyla nikah masasına oturanın Hülya Avşar olması halinde neler yazabileceklerini düşünmek bile istemiyorum. Twitter’daki o yorumların milyonda birini magazinciler olarak biz yapsak, tefe koyarlardı bizi, “Size ne insanların özel hayatlarından?” diye.

Haberin Devamı

Biz yazsak, tefe koyarlar
Demek ki hiç de öyle değilmiş hayatın gerçeği. İşlerine geldiği zaman, “Özel hayat kutsaldır, özel hayat dokunulmazdır” diyenler, bu olayda olduğu gibi kendilerini ilgilendirmeyen özel hayatlar hakkında ağır eleştiriler yapabiliyorlar.
Ne yaman bir çelişkidir bu?
Aylardır adını Ali Taran’la andığımız Hülya Avşar’dan özür dilememiz gerekmez mi şimdi?
Üstelik Ali Taran’ın sürpriz bir kararla nikah masasına oturmaya karar verdiği aşkı Hülya Avşar’ın mahkemelik olduğu Ayşe Özyılmazel çıktı. Bir tarafta magazincilerin yazdıkları, öte yanda Twitter’daki yorumlar. Demek ki, “Kurdun adı çıktı, çakal dağları yıktı” diye boşuna dememişler.