Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah, 29 Nisan’da Twitter hesabında gündeme getirdiği dizi setlerinde çalışanların aşı kapsamına alınması önerisinden bir sonuç alamayınca, bu kez direkt Sağlık Bakanı’na hitaben şu tweet’i attı:

“Sayın @drfahrettinkoca sektörümüz en az haftada beş gün, günde 12 saat çalışıyor, işin doğası gereği sosyal mesafeyi korumak çok güç olabiliyor, daha önce
@oyuncusendika iki kez aşı için başvurmasına rağmen hiçbir cevap alınamadı. Set emekçilerinin sağlığı için lütfen bir adım atılsın.”

Haberin Devamı

Bu satırları yazdığımda TRT 1’de yayınlanan ‘Masumlar Apartmanı’nın yıldızına, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan gelen bir yanıt yoktu, ama koronavirüs aşısında set çalışanlarına öncelik tanınmasını isteyen oyuncuya yönelik eleştiri çoktu.

Oyuncu, bu tweet yüzünden kendisine yazılacakları anlamış olacak ki iki dakika sonra, “Bu güzel pazar gününde biraz da linç diyelim mi?” diye işi mizaha vurmasına rağmen şu tür eleştirilerden kurtulamadı:

“Çekmeyiverin dizi.”

“Bankacılar, kargocular, fabrika ve maden işçileri, her gün toplu taşıtlarla tıka basa işe gidip-gelenler dururken öncelik talep etmeniz çok saçma.”

“Bir siz eksiktiniz!”

“Sağlıkçıların eşleri bile daha aşı olmadı, sesin duyulur, siz de aşı olursunuz, olan garibana olur.”

“Hâlâ aşılanmayan öğretmenler varken set çalışanları öncelik mi?”

KENDİNE ‘MAAŞLI ARKADAŞ’ ARIYORMUŞ!

Bu konuyu yazıp, yazmamayı çok düşündüm. Sonunda söz konusu kişinin reklamını yapmamak için adını vermeden yazmaya karar verdim. Vaka ilginç çünkü...

Yayıncı kuruluşa reyting, katılanlara kişisel PR’ın ötesinde topluma ve izleyenlere bir katkısı olmayan yarışmalardan birine katılanlardan biri epeydir sosyal medyada sürdürüyor yakaladığı şöhreti.

Bu kişi Instagram’ında tek başına çok sıkıldığını, kendine iyi bir maaş karşılığında arkadaşlık edecek birini aradığını duyurdu.

“5 bin TL maaş, sigorta, üç öğün yemek artı bir de ara öğün” vereceğini açıkladı ‘arkadaş’ olarak işe alacağı kişiye...

Aynı gün Instagram’ında “Herkes geri zekalı ben değilim” diye yazan bu kişi, aradığı arkadaşı bulmasa bile bu işten şimdiden kazançlı çıktı. Çünkü ‘Cadde kızı’, bu iş ilanı sayesinde Instagram’daki takipçi sayısını bir günde 8 bin artırdı.

Haberin Devamı

Peki bu kişi aradığı ‘maaşlı arkadaş’ı buldu mu?

Henüz açıklamadı!

YENİ BİR AŞK MI KARİYER PLANI MI?

Kim Kardashian’ın Kanye West’ten boşanmak için dava açtıktan iki ay sonra CNN muhabiri Van Jones ile yeni bir aşka yelken açtığına dair haberler var dış basında.

Bu aşk haberi doğru mu, değil mi bilmiyorum, ancak ciddi ciddi haber sitelerinde bile var bu konu... Kim Kardashian ile Van Jones arasındaki aşktan çok haberlerdeki bir ayrıntı ilgimi çekti; o da şu:

Van Jones, yapımcılığını üstlendiği ‘The Messy Truth VR Experience’ dizisiyle Emmy Ödülü kazanan, New York Times’ta yazarlık, CNN’de program yapan, kâr amacı gütmeyen birçok kuruluşun kurucu ortağı, Yale mezunu bir hukukçu.

Televizyonda yaptığı reality şovlarla yıldızlaşan Kim Kardashian da artık bir hukukçu. Haberlere göre Kardashian, iş kadını hukuku eğitimi için Jones’un iş yerinde #Cut50 adlı ceza adalet reformu grubuyla dört yıl çalıştı. İkili arasındaki hukuk da bu süreçte başladı.

Haberin Devamı

Kardashian için, “Şov dünyasındaki kariyerini ilerletmek için Kanye’yi kullanan Kim, hukuk kariyeri için de Van Jones’u kullanmanın peşinde” yorumları bir yana, “Havada ihanet kokusu var” deyip, nişanlısı Alex Rodriguez’den ayrılan Jennifer Lopez’in eski sevgilisi Ben Affleck’le görüntülenmesine ne demeli?

Medya henüz şarkıcının eski sevgilisiyle bu fotoğrafı verirken neyi planladığını yazmadı. Onun da yakında çıkar kokusu...

SET ÇALIŞANLARINA  AŞIDA ÖNCELİK Mİ

GÜNÜN SÖZÜ

“Ahlak sadece ne yaptığınızda değil, onu neden yaptığınızla da ilişkilidir.” (Immanuel Kant)