Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

S inema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) tarafından düzenlenen “6. Bodrum Film

SİNEMADA EN DÜŞÜK FİYAT ÖĞRETMENLERE
Haftası”ndan öğretmenlere müjdeli haber çıktı.
Türkiye genelindeki sinema salonlarının yüzde 70’ini elinde bulunduran SİSAY üyeleriyle Milli Eğitim Bakanlığı arasında bu amaçla bir protokol imzalandı. SİSAY adına Başkan Cenk Sezgin, Milli Eğitim Bakanlığı adına Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin’in imzaladığı protokole göre, sinemalarda en düşük bilet fiyatı öğretmenlere uygulanacak.
Bu haktan devlet ve özel sektörde çalışan bütün öğretmenlerin yanı sıra emekli öğretmenler ve MEB çalışanları da yararlanacak. SİSAY mensuplarının sahip olduğu sinemalarda filmleri öğrencileriyle birlikte izleyen öğretmenlerden ise hiçbir ücret alınmayacak.
Yunanistan’ın Kos adasındaki tarihi sinemada imzalanan protokol uyarınca öğretmenler, emekli öğretmenler ve MEB personelinin bakanlığın verdiği kimlik kartını ibraz etmeleri yeterli.

Haberin Devamı

ADAY ÖĞRETMENLERE EN AZ 10 FİLM İZLEME GÖREVİ

SİNEMADA EN DÜŞÜK FİYAT ÖĞRETMENLERE


Milli Eğitim Bakanlığı’nın “aday öğretmenler”e bakanlığın belirlediği listeden en az 10 film izleme, en az 10 kitap okuma yükümlülüğü getirdiğini biliyor muydunuz? MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin’den dinleyene kadar bilmiyordum.
Öğretmen adaylarının 10 kitap okuma işine pek hevesli olmadığını, 10 film değil, daha fazlasını severek izlediğini, Bakanlığın öğretmen adaylarına izledikleri filmler üzerinden sorular yöneltip, ona göre puan verdiğini de öğrendim Aktekin’den…
Kos’un Orleans Sineması’ndaki imza töreninden sonra Aktekin’den “aday öğretmenler”in içlerinden 10 tane seçtiği öğretmen ve eğitim odaklı film listesini rica ettim. İşte bakanlığın bu yıl için belirlediği 22 filmlik o liste:
İki Dil Bir Bavul, Billy Elliot, Koro / Les Choristes, Yerdeki Yıldızlar / Taare Zameen Par, Kara Tahta / Blacksboards, Ölü Ozanlar Derneği, Sınıf / The Class, Tepetaklak Nelson / Half Nelson, Canım Öğretmenim / Monsieur Lazhar, Sevgili Öğretmenim / Mr. Holland’s Opus, 3 Idiots, Babam ve Ustam / Padre Padrone, Birinci Sınıf / The First Grader, Süpermen’i Beklerken / Waiting For Supermen, Olmak ve Sahip Olmak / To Be and To Have, Can Dostum / Good Will Hunting, İmparatorlar Kulübü, Kara / Black, Özgürlük Yazarları, Patch Adams, Kör Nokta ve The Blindside…

Haberin Devamı

OLDU MU ŞİMDİ?

6. Bodrum Türk Filmleri Haftası’nın ödül törenindeyiz… SİSAY Ödüllerinin verileceği Bodrum Kalesi tıklım tıklım… Halil Ergün, Serdar Gökhan, Perihan Savaş, Işıl Yücesoy ve Mehmet Soyarslan’a “Onur Ödülleri”nin verileceği törenden önce vizyona girecek bazı Türk filmlerinin fragmanları yayınlandı perdeden… Yavuz Seçkin’in başrolünde oynadığı “Oldu mu Şimdi?” filminin bol küfürlü fragmanı bitince, arka sıramda oturan kadınlardan biri, yanındakilere şöyle dedi:
“Sürekli küfür, argo, bu mu sanat diye sorsan, ‘Sokakta olanı yansıttı’ derler. Sokaktaki sanat yapmıyor, ama hesapta onların yaptığı sanat.”

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

Altın olsam, değerimi herkes bilir. Ben basit bir demir olayım, değerimi sadece anlayan bilsin. (Şems)