Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yıldız Tilbe, “Saldırgan köpek gruplarına bulundukları bölgenin halkı zehirli et versin, hepsi gebersin” diye tweet attığı için hakkındaki suç duyuruları nedeniyle ifade verdi. Şarkıcı, savcılıktaki savunmasıyla dalga geçen iki ünlüye verdiği yanıt ve attığı yeni tweet’lerle işi başka bir noktaya taşıdı. İfadesiyle dalga geçenlere köpeklere seslenir gibi “Hoooşşşt” diye yanıt veren Tilbe, eleştiriler üzerine bu kez şu tweet’leri attı:

“Hayvanat bahçelerindeki hayvanlar serbest bırakılmalı, sokaklarda gezsinler çoğalsınlar, millet bakar, belki uzun vadede Afrika gibi oluruz. Her çeşit hayvan neden olmasın? İnsanlara da yeni yaşam alanı yapılır; dağ başı, Mars falan gideriz. Gezegenlere çıkıyor ya ileri insan. Ben de uygun bulduğum boş ve güzel sokaklara, timsah, Komodo ejderi ve birkaç sırtlan bırakacağım beslemek için, anakonda da olur! Besleme yapıp, sokağa bırakacağım. Hem turistler de gelir, safari falan neden olmasın? Neyimiz eksik? Sokak hayvanlarımıza yeni türler niye eklenmesin?”

Haberin Devamı

Aklı o olayda kalan şarkıcı bakalım ileride neler yapacak?

SÖZLERİYLE DALGA GEÇENLERE  TİLBE’DEN YANIT; ‘HOOOŞŞŞT’

Rojin, anne oldu

Koronavirüsün her şeyi etkilediği 2020’de Mesut Doğanay’la İsveç’te sade bir nikâhla evlenen Rojin, anne oldu.

Şarkıcının amacı Los Angeles’ta doğum yapıp, çocuğunu ABD vatandaşı yapmaktı. Ancak çiftin ABD biletlerini alacağı gün bebekleri erken dünyaya gelmek istedi.

Çift, ABD Los Angeles yerine, İstanbul Bağcılar’da dünyaya gelen bebeklerine Mir Robin (güneşi getiren) adını verdi. Tebrik ediyorum çifti.

SÖZLERİYLE DALGA GEÇENLERE  TİLBE’DEN YANIT; ‘HOOOŞŞŞT’

DİZİ OYUNCULARINI BEKLEYEN TEHLİKE

Türk sinemasının yaşayan veya aramızdan ayrılan oyuncuları niye ölümsüz?

Oynadıkları filmlerdeki rolleriyle milyonlara kendilerini sevdirdiler de ondan...

Önce sinema filmleriyle başardılar bunu, ardından aynı yapımların yıllarca televizyonlarda gösterilmesiyle...

Türk sinemasının starları Türkan Şoray, Filiz Akın, Gülşen Bubikoğlu ve Kadir İnanır’ın yıllardır oynadığı film veya dizi var mı?

Yok, ama bugün Türkiye’nin neresinde olursa olsun, “Türk sinemasının yaşayan efsaneleri kimler?” diye sorduğunuzda her yaştan insan isimlerini sayar size...

Haberin Devamı

Günümüzün dizi yıldızları için de aynı şey geçerli.

Çünkü her biri ulusal kanallarda yayınlanan dizileriyle yakaladı şöhreti...

Dijital platformların devreye girmesiyle işin rengi değişti...

Sayıları sürekli artan internet televizyonculuğu yeni kuşak oyuncular için iyi bir kazanç kapısı, ama yakın bir gelecekte şöhretlerinin sadece mecralarla sınırlı olma gibi bir risk söz konusu.

Nasıl mı?

İşte çarpıcı bir örnek:

Pandemi nedeniyle epeydir yüz yüze görüşemediğimiz aile dostumuz çiftle buluştuk hafta sonu.

Sohbette konu ortak tanıdığımız bir sunucuya geldi. Sadece abone olanların izlediği platformların birinde program yaptığını söylediğimde, “Öyle mi? Hiç duymadım” dedi.

Dijital platformlardan sadece birine abone olan arkadaşım, bir başka platformun popüler yıldızını tanımadı. Programını açıp izlettim, adını ilk kez duyduğunu söyledi.

Her gün birkaç gazete okuyan, kitaplar yazan, üst düzey bir bürokrat ve AB grubu bir insanın abonesi olmadığı diğer platformlarda olupbitenlerle ilgilenmemesine bir kişinin tercihi sananlar yanılır. Gözlemim o ki son zamanlarda çok yaygın bir durum bu. Görünen o ki, sadece dijital platformlara iş yapan oyuncular, ileride sadece o mecranın abonelerince tanınacak, ama ülke genelinde esameleri okunmayacak.

Haberin Devamı

SÖZLERİYLE DALGA GEÇENLERE  TİLBE’DEN YANIT; ‘HOOOŞŞŞT’

GÜNÜN SÖZÜ

“Kalp ne ile doluysa, dudaklardan o dökülür gider.” (Goethe)