Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ekranların “yaz tatili” nihayet bitiyor. Televizyon kanalları, 1 Eylül’de Ramazan’la birlikte başlayacak “yeni yayın dönemi” için son hazırlıklarını yapıyor.
Bu konudaki en büyük sürprizi Kanal 1 yaptı. Kanal yönetimi, sadece film ve haber yayınlamaya karar verip, tüm dizi ve programları bitirdi.
Son dönemde “Çarkıfelek” ve “Ece” dizisiyle reytinglerdeki yükselişini sürdüren Kanal 1’in kulvar değiştirmesi elbette ki, rakipleri için iyi bir avantaj.
Kanal 1’in reytinglerden çıkması bakalım en çok kime yarayacak? Kanal D ile Show TV’de bu sezon pek bir değişiklik olmayacak. Çünkü Genel Yayın Yönetmenleri, programları ve dizileri belli...
Biten işlerin yerine ekrana getirecekleri yeni yapımlarla yollarına devam edecekler. Ama Star TV ve atv için aynı şey geçerli değil. Çünkü iki kanalın da yöneticileri yeni.
Geçen sezon Star TV’de genel yayın yönetmeni olan Fatih Ediboğlu şimdi atv’de...
Star TV’nin başında ise eski atv’ci Melis Civelek var...
O yüzden bu yayın döneminde en çok merak edilen, eski mesai arkadaşlarının bu kez rakip olarak şapkalarından ne tavşanlar çıkaracakları...



Star TV’de neler olacak


Açılış “Son Bahar”la
Star TV, yeni yayın döneminin ilk günü olan 1 Eylül’de yeni dizisi “Son Bahar”ı ekrana getirecek. Gold Film yapımı dizinin başrol oyuncuları Erkan Petekkaya ile Ayça Varlıer. Ahmet Mümtaz Taylan, Fadik Sevin Atasoy, Ömer Genç, Seray Gözler Yeniay, Şebnem Dilligil ve Sevinç Erbulak gibi oyuncuların da yer aldığı “Son Bahar”ın yönetmeni Nihat Durak.  Senaryosunu Şebnem Çıtak İşigüzel’in yazdığı dizi, eşiyle Almanya’da yaşayan “Sabiha”nın eşinin öldürülmesinden sonra öğrendiği acı gerçekler ve sonrasında yaşanan gelişmeler üzerine kurulu...

Haberin Devamı

“Bir Varmış Bir Yokmuş”
Star TV, 9 Eylül’den itibaren salı akşamları “Bir Varmış Bir Yokmuş” adlı yeni dizisini ekrana getirecek. BKM  Necati Akpınar yapımı dizinin proje tasarımı Nermin Eroğlu’na ait. Yönetmenliğini Bülent İşbilen’in üstlendiği dizinin senaristleri Meriç Özen ile Hamdi Döker. Ahmet Mekin, Onur Onursal, Şahika Koldemir, Servet Pandur, Serdar Yeğin, Türkan Kılıç, Erkan Pektaş, Turgay Tanülkü, Esra Uygur, Burak Davutoğlu, Erk Bilgiç, Ceren Olcayto, Selen Öztürk ve Ozan Bilen’in rol aldığı dizi İznik’ten insan ilişkileri ve hikâyelerini ekrana taşıyacak.

Haberin Devamı

Sunucu Öner Erkan
Star TV, 3 Eylül Çarşamba günü seyircilerinin karşısına “Yarış Babam Yarış” adlı yeni bir yarışma programıyla çıkacak. Yabancı format yarışmanın yapım şirketi Hayal Mahsulleri Ofisi. Babalar ile oğullarının yarışacağı “Yarış Babam Yarış”ın sunuculuğunu da Öner Erkan üstlenecek.

Suçluları “Derdest” edecek
Star TV, 5 Eylül’den itibaren her cuma akşamı “Derdest” adlı yeni bir diziyi yayına sokacak.
TIM’S Productions  Timur Savcı’nın yapımcılığını üstlendiği dizinin başrolünde,  şirketin daha önce çektiği “Sağır Oda”da oynattığı Orhan Kılıç ile “Beyaz Gelincik”ten Sezin Akbaşoğulları var. Burak Sergen, Nihan Büyükağaç, Kaan Çakır ve Yusuf Akgün gibi oyuncuların da rol aldığı dizinin yönetmeni Kerem Çakıroğlu, senaristleri ise Eylem Canpolat ve Sema Ergenekon. Dizi, bir trafik kazasında eşini ile oğlunu kaybeden, sahte belgelerle suçlu ilan edilip hapse giren “Mehmet” üzerine kurulu. Suçsuzluğunu ispat etmek için cezaevinden kaçan “Mehmet” üstüne üstlük bir de katil ilan edilince haksızlığa uğrayan insanlar için savaşmaya karar verir ve kahraman olur.

Haberin Devamı

“Kalpsiz Adam” nihayet
Star TV’nin 12 Eylül’den itibaren cuma akşamları ekrana getireceği ikinci dizi ise “Kalpsiz Adam”.
BKM yapımı dizinin yönetmeni Metin Günay, senaristi Sırrı Süreyya Önder. Öyküsü Yılmaz Erdoğan’a ait dizi aslında TRT için çekilecekti. Demek ki “Kalpsiz Adam” son anda adres değiştirdi. Bülent İnal, Ebru Özkan, Mete Horozoğlu, Arif Erkin, Arsen Gürzap, İdil Arkut, Rıza Akın, Hakan Boyav, Serkan Kuru, Murat Daltaban, Nursel Köse ve Güneş Sayın’dan oluşan zengin bir oyuncu kadrosuna sahip dizi adı gibi kalpsiz bir adam olan “Oktay”ın trajikomik öyküsünü anlatacak.

“Popstar Alaturka” 7. sezon

Star TV’de neler olacak


Cumartesi akşamları geçen sezonun iddialı dizisi “Vazgeç Gönlüm”ü yenilenmiş kadrosuyla ekrana getirecek Star TV’de bu sezon da pazar akşamları “Popstar Alaturka”ya teslim. 7. sezona merhaba diyecek yarışmada Bülent Ersoy, Orhan Gencebay, Ebru Gündeş ve Armağan Çağlayan’dan oluşan “Ağır Jüri”nin yanı sıra bu kez 4-5 kişiden oluşacak “Halk Jürisi” de görev yapacak. “Halk Jürisi” yarışmacılara iki ayrı kategoride oy verecek. Kategorilerden biri estetik, diğeri ise ses olacak.

İki farklı GÜLBEN
Star TV’de neler olacak
Gülben Ergen, atv’deki şov programının finalini yaptıktan   bir gece sonra Rumeli Hisarı’nda  sahne aldı.
Gerçi Ergen’in atv ile “Gülben Ergen’le Sürpriz” programı için 13 bölümlük anlaşması vardı. Anlaşma bitince program da bitti.
Ama şu da bilinen bir gerçek ki, “Gülben Ergen’le Sürpriz” her hafta reyting listesinde ilk 10’a girmeyi başarsaydı atv ile ilişkisi 13 bölümde bitmez, taraflar yeni bölümler için yeni anlaşmalar yapardı.
Aslında şöyle de bir gerçek var.
Okan Bayülgen’in yapımcılığını üstlendiği “Gülben Ergen’le Sürpriz”de bazı haftalar Türkiye’de bir şov programı için en ideal isimler bir araya getirildi, ama buna rağmen olmadı.
Acaba neden?
Televizyonla uğraşan herkesin bunun  nedenleri konusunda elbette ki, fikirleri vardır.
O gece Rumeli Hisarı’nda Gülben Ergen’i bu gözle takip ettikten sonra şu kanaate vardım:
Sahnedeki Gülben Ergen’le atv’deki şov programındaki Gülben Ergen aynı değil.
O gece Rumeli Hisarı’nın sahnesinde, kendisini dinlemeye gelenlerle acayip sıcak ve samimi diyaloglar kuran, insanları güldürmek için kendisiyle dalga geçebilen bir Gülben Ergen vardı.
Şov programındaki Gülben ise insanlarla o denli samimiyet kuramayan, her hareketini hesaplayarak tasarlayan, her sözünü kılı 40 yararak söyleyen biriydi.
“Gülben Ergen’le Sürpriz” programında nedense o sahnedeki Gülben Ergen gibi bir türlü olamadı, olduysa da insanlara bunu inandıramadı.
“Sürpriz” programındaki Gülben, o gece Rumeli Hisarı’ndaki Gülben gibi insanlara samimi gelmedi.
Yani demem o ki “Sürpriz” samimiyetsizlikten gitti...