Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tarkan, “10” adlı yeni albümüyle “Megastar”lığını bir kez daha kanıtladı. Şarkıcının yeni albümü Türkiye’nin yanı sıra 4 ülkede 1 numara. Tarkan’ın iTunes’un listesinde 1 numara olduğu ülkeler, Azerbaycan, Bahreyn, Suudi Arabistan, Türkiye ve Özbekistan.

Tarkan’ın albümü; iTunes’un müzik listelerinde Almanya’da 6’ncı, Hollanda ve Avusturya’da 7’nci, İsviçre’de 8’inci, Norveç’te 13’üncü, Belçika’da 14’üncü, İsveç’te 16’ncı, Danimarka’da 20’nci sırada... 19 ülkede iTunes’un listesine giren Tarkan’ın “10”u, Avrupa listesinde 10, dünya listesinde ise 20 numaraya kadar yükseldi.

Haberin Devamı

Türkçe şarkıların yer aldığı bu başarı, “Megastar” Tarkan’a nasip oldu.

Tarkan “10”la, Türkiye’de de rekorları altüst etti.

Tarkan, yaptığı anlaşma uyarınca, sanatçının yeni şarkılarını ilk kez sadece Fizy ve iTunes kullanıcıları indirip, dinleyebildi.

Fizy’den aldığım bilgiler şöyle:

Tarkan’ın yeni şarkıları ilk 24 saatte 818 bin kez dinlendi, 48 saatte dinlenme rakamı 2 milyonu aştı. Sevenleri bir haftada 200 bin Tarkan şarkısı satın aldı.

Tarkan’ın ilk klibi ‘Yolla’, 696 bin izlenmeyle, Fizy’de en çok izlenen klip oldu.

Fizy’nin ‘Top 100’ listesindeki ilk 9 şarkı Tarkan’ın ’10’ albümünden.

‘ŞEVKAT YERİMDAR’IN TEKRARI HEPSİNİ EZDİ

Eğlence kanalları, bu bayram insanları ekran karşısına çekecek özel programlar yaptı mı?

Gönül rahatlığıyla “Evet” demek zor.

Çünkü “Çarkıfelek Ünlüler”, “Ben Bilmem Eşim Bilir Ünlüler”, “İrem Derici ile Eğlenmene Bak” film ve dizi tekrarından başka bir şey yoktu bayram ekranında.

Bayramda başlayan “Çarkıfelek” geçen sene Show TV’deydi, bu bayram Star TV’de...

Tek yeni, içeriği bile eski “İrem Derici ile Eğlenmene Bak”tı ve Kanal D’nin konuk koordinatörleri hazır Dilber Ay’ı stüdyoya getirmişken hem İrem Derici’nin programına çıkardılar onu, hem de “Ben Bilmem Eşim Bilir”e...

Hal böyle olunca da seyirci FOX’un komedi dizisi “Şevkat Yerimdar”ın tekrarı kadar itibar etmedi “Bayram özel” programları”na.

“Şevkat Yerimdar”ın bilmem kaçıncı tekrarı 2.84 reytingle “Günün en çok izlenen” yapımı oluyorsa, mevzu bitmiştir, dağılalım arkadaşlar...

Haberin Devamı

BAYRAM EKRANINDA ALKIŞI HAK EDENLER

Bayramda ekrana gelen yapımlardan ikisini çok beğendim. Bu programlardan biri Oylum Talu’nun Türkiye’de öğrenim gören Somali, Nijerya gibi Afrika ülkelerinden gelen öğrencileri konuk ettiği Habertürk TV’deki canlı yayındı... Bayrama yakışır, keyifle izlenen bir sohbetti...

Zevkle izlediğim bir başka yapım da NTV’deki “Söz ve Müzik”ti... Handan Özsoy ile Suat Kavukluoğlu’nun hazırladıkları İbrahim Tatlıses ve Orhan Gencebay belgeselleri şahaneydi.

BURCU ESMERSOY HAKKINDA YAZILANLAR

Bülent Ersoy, Banu Alkan ve Safiye Soyman’lı “Dünya Güzellerim” Show TV’de ekrana geldiği akşam programın sunucusu Burcu Esmersoy, Twitter’da TT listesine girince, merak edip, baktım insanlar ne yazmış diye.

Yorumların çoğu, Esmersoy’un böyle bir programda sunuculuk yaparak kariyerine zarar verdiği yönündeydi. İçlerinde, “Arkadaşlar, aramızda para toplayalım. Kim ne kadar varsa, versin. Burcu Esmersoy’u bu cehennem azabından kurtaralım,
belli ki borcu var” diye yazanlar bile oldu.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

Ne garip. Kazanmak insanlara yetmiyor. Diğerlerinin kaybettiğini de görmek istiyor. (Gore Vidal)