Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Cumartesi gününden bu yana Türkiye’den kilometrelerce uzaktayız... Pronto Tour’un Finlandiya, Estonya, Letonya ve Litvanya’ya düzenlediği turların tanıtımı kapsamında bir grup basın mensubuyla birlikte Baltık ülkelerini dolaşıyoruz, ama aklımız hep Türkiye’de...
Grubumuzda Beşiktaş’ı tutan, o nedenle Trabzonspor’un Fenerbahçe’yi yenmesini bekleyenler vardı.
Onlara Trabzonspor’un bu haliyle Fenerbahçe’den puan alamayacağını, fark yiyeceğini, hatta maçın vukuatsız bitmeyeceğini söyledim.
Başta Teknik Direktör Hami Mandıralı olmak üzere Trabzonsporlu futbolcular ve maçın tatil edilmesine vesile olan taraftarlar sağ olsun, yanıltmadılar beni...
Yazıklar olsun...
Trabzonspor taraftarıyım demeye utanır olduk.

Haberin Devamı

TRABZONSPOR NASIL KURTULUR


Ortada sportif bir başarı olmadığı gibi kulübün imajı da sizlere ömür!
Geçen yıl Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yapılan av tüfekli saldırının faili bulunup yargı önüne çıkarılmış, hakemleri soyunma odalarına hapseden İbrahim Hacıosmanoğlu’na yargı bunun cezasını vermiş olsa, taraftarlar bu maçta sahaya inmeye cesaret eder miydi?

TRABZONSPOR NASIL KURTULUR

Kulüp Başkanı hakemleri soyunma odasına kilitler de, hukuk önünde bunun bedelini ödemezse, taraftar da sahaya inip hakeme saldırma
cüretini gösterir.
Acil eylem planı
İbrahim Hacıosmanoğlu’ndan enkaz devralan Muharrem Usta ve arkadaşları Trabzonspor’u bu borç ve imaj batağından çıkarabilir mi?
Trabzonspor’un en büyük sorunu neydi?
UEFA’dan gelecek ceza.
Kulüp zaten borç batağında. UEFA’dan gelecek Avrupa’dan men ve transfer yasağı, daha da derinleştirecek
bu batağı.
UEFA’yı beklemeden bir ceza da kendini bilmez taraftarlar kesti Trabzon’a.
Trabzonspor Kulübü’nün iyice dibe vurması demektir bu.
Yönetim, neşteri acilen vurmalı ve yapacağı ilk iş
şu olmalı:
Sadece Trabzonsporluların değil, birçok futbolseverin gönlünde “Füzeci” olarak yer edinen Hami Mandıralı’ya, “Hocam buraya kadar” demeli.
Teknik Direktörlük görevi sezon bitmeden -artık Braga’nın hocası Paulo Fonseca mı olur yoksa Ersun Yanal mı bilemem- “Karadeniz Fırtınası”nı yeniden estirecek bir hocaya verilmeli.
Trabzonspor’un, transferde para edecek futbolcuları kadro dışı bırakıp, fiyatlarını düşürme lüksü yok. O nedenle yönetim, futbolcu operasyonunu
takımın başına getireceği
yeni hocaya bırakmalı.
Trabzonspor’un yeni hocası, giydikleri formanın kıymetini bilecek ve hakkını verecek genç futbolculardan oluşan yepyeni bir kadro oluşturmalı.
Akyazı, kara yazı!
Teknik direktör bunu yaparken, yönetim de bir taraftan kulübün finans ve
imaj sorununu çözmenin
peşine düşmeli.
Trabzon’da yaşayanlar için kulübün “imaj sorunu” olmayabilir. Trabzonspor’un eski başkanlarından Sadri Şener’in de dikkat çektiği gibi, Trabzon dışında yaşayan Trabzonspor taraftarları için, maalesef sportif başarıdan daha önemli bir konu haline geldi bu.
Trabzonspor yönetimi, çizgi hakemine saldıran başta olmak üzere kulübün ceza almasına sebep olanlar hakkında, kulübü uğrattıkları zarar nedeniyle tazminat davası açmalı.
Yönetim bu radikal kararları alıp, uygulamaya koymazsa, yeni sezona Akyazı’da yapılan stadyumda başlayacak Trabzonspor’u bekleyen kader, Allah korusun ama, “kara yazı” olur!

GÜNÜN SÖZÜ
Alın yazımı değiştiremem; ama istemediğim kadere de boyun eğmem. (Shakespeare)