Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in pazartesi günü Sabah gazetesinde yayınlanan söyleşisinde bir konu ilgimi çekti.
Söyleşiyi yapan Ecevit Kılıç, İbrahim Şahin’e soruyor:
“TRT’nin geçen yıl yılbaşı programı için ödediği para hâlâ tartışılıyor. Bu yıl ne kadar ödediniz?”
Şahin’in bu soruya verdiği yanıt, “Medya geçen sene Tarkan’a 2.5 milyon dolar ödediğimizi yazdı, sonra bu rakamı 750 bin dolara çektiler. Oysa biz Tarkan’a 125 milyar lira verdik. Şimdi de Hadise’ye hiç para vermediğimiz halde 450 milyardan bahsediyorlar” oluyor.
Kılıç, “Hadise neden para almadı?” diye sorunca da Şahin, şu yanıtı veriyor:

TRT, Sibel Can’ı sildi
“Geçen sene de yeni gelmiştim, yoksa Tarkan’a da para vermezdim. Hadise’den rica ettik yılbaşı gecesi para almaması için, o da kabul etti. Bizde program yapan bir sanatçıya yılbaşı programına çıkın ama para talep etmeyin dedik, o da ‘Tamam’ dedi. Sonradan menajeri aracığıyla para talep etmiş. Ben de, o çıkmayacak sonra da programını çabuk bitirin talimatını verdim. Programına zaten yeteri kadar para veriyorum. Hadise, para istemediği için şimdi kendisine program yapmasını teklif edeceğiz. Yılbaşı gecesi çok da iyi reyting aldık. Eurovision için seçilen şarkı çok iyi. Sanatçı ve şarkı üzerinde ilk kez genel konsensüs oldu.”

Şahin: Jeste jest, reste rest
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in ismini özellikle açıklamadığı sanatçının kim olduğunu merak ettim. Bir dizi telefon görüşmesinden sonra “Hadise”nin perde arkasını öğrendim. TRT’deki haber kaynaklarımdan aldığım bilgi şu:
O sanatçının adı Sibel Can...
TRT’nin Sibel Can’la köprüleri atmasının sebebine gelince:
Sibel Can, 2008 yazından bu yana TRT’ye program yapıyor.
Yaz boyunca ekrana gelen program, tarafları memnun edince TRT, Sibel Can ile sonbahar - kış sezonu için de anlaşma yaptı.
Anlaşmaya göre TRT’nin Sibel Can için her hafta ödediği para 70 bin TL.
Bu paranın bir kısmı şarkıcının sazlarına ve teknik ekibine gidiyor, Sibel Can’ın eline de her hafta 45 bin TL geçiyor.
Sibel Can’ın ayda 180 bin TL kazandığı kurumun Genel Müdürü Şahin, sanatçısından yılbaşı gecesi ekstra para istemeden TRT 1 ekranına çıkmasını rica ediyor.
Şahin, “Gerekirse Perşembe olan yayın gününüzü yılbaşı gecesine kaydırırız” diyor, Sibel Can da bu teklifi kabul ediyor.
Ancak bir müddet sonra devreye giren Sibel Can’ın menajeri Orhan Alkan, TRT’den çekim için bazı ödemeler yapmasını istiyor.

Can’ın kaprisi Hadise’ye yaradı
TRT yöneticileri de durumu hemen Genel Müdür Şahin’e iletiyor. Şahin, “Para harcamadan da şahane bir yılbaşı programı hazırlanır”ı göstermek için yaptığı planın suya düşeceğini anlayınca ekibine şu talimatı veriyor:
“Sibel Can’lı yılbaşı programını iptal edin. Sibel Can’ın TRT ile olan sözleşmesi bitince de sözleşmeyi yenilemeyin. Ben bu koltukta oturduğum sürece Sibel Can bir daha TRT ile iş yapamaz.”
Sibel Can’lı programını iptal eden Şahin, yılbaşına üç gün kala Hadise’li “B Planı”nı devreye sokuyor ve plan tutuyor.
Hadise’li yılbaşı programı, TRT’ye yıllardır yılbaşı geceleri hasret kaldığı reytingi getirince Genel Müdür Şahin de, Sibel Can yerine TRT’de Hadise’ye program yaptırmaya karar veriyor.
TRT’nin Hadise’ye yaptıracağı ilk program 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, haftalık müzik - eğlence programı ise Eurovision sonrasında hayata geçecek.
Dip not: Bu arada olayı bir de onlardan dinlemek için Sibel Can ve menajeri Orhan Alkan’ı cep telefonlarından birkaç kez aradım, ama ulaşamadığımı belirtmek isterim.


“Yalancı bahar”da nikâh var!
Cem Yılmaz’ın milyonlarca dolar, bir o kadar da emek harcadığı son komedi filmi “A.R.O.G” bile beni bu kadar eğlendirmemişti.
Bergüzar Korel ile Halit Ergenç’in baharda evleneceklerine dair haber beni o denli güldürdü.
Allah da sizi güldürsün e mi?
Neymiş efendim, Kurban Bayramı’nda tatil için gittikleri Paris’te ilişkileri boyut değiştiren, 2008’in son günlerinde ise o zamana kadar yalanladıkları aşklarını itiraf eden Ergenç ile Korel, “bahar”da evlenecekmiş.
“Bahar” da hangi bahar?
Bizim takvimimizde iki bahar var.
Biri ilkbahar, diğeri sonbahar...
Onların takviminde ise dahası var...
Kim bilir? Belki de nikâh için “yalancı bahar”a gün aldılar!