Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türk Sineması’nın en çok film çeviren isimlerinden Cüneyt Arkın’ın “Benim Kahramanım Türk Halkıdır” kitabında “Çekimlerde en çok zorlandığınız sahneler hangileri?”ye verdiği yanıt şu:

“Türk Sineması bir dönem popo saltanatını yaşadı. Kadın başrol oyuncusu, neredeyse filmin başından sonuna bikinisiyle dolaşırdı. Poposuyla konuşur, onunla soru sorar, cevap verir, poposuyla sevinir, poposuyla üzülürdü. Senin rolün başladığında karşında bir yüz yerine popo olurdu.”

Varsayalım ki Cüneyt Arkın gerçeği abartarak anlattı.

Haberin Devamı

Peki Emel Sayın’ın Posta’dan Alev Gürsoy Cimin’e verdiği söyleşide sinemayı bırakma sebebine ne demeli?

“Rüzgar, 15. ve son filmim oldu. Dayak sahnesi vardı ama benim suçum yoktu. Kendisi ısrar etti, vurdum. Cüneyt’i çok seviyorum. Filmin ayrıca yönetmeniydi. O ne derse yaptım. Bir yatak sahnemiz vardı. Cüneyt bana dedi ki ‘İçinde geceliğin olsun ama çarşafla örtelim. Omuzların görünsün, sanki çıplakmış duygusunu versin’. Benim böyle sahnelerde çok hassas olduğumu herkes biliyor. Ama öyle tatlı rica etti ki kıramadım. Sete gazeteci gelmesin, o sahneler servis edilmesin diye ricada bulundum. Bir hafta sonra bir baktım ‘Emel Sayın çıplak, Cüneyt Arkın ile yatakta’ diye haber çıktı. O kadar üzüldüm ki! Yıl 1980 ve bana türlü türlü mektuplar gelmeye başladı ‘Senden beklemezdik’ tarzında. Kimseye derdimi anlatamadım ve o gün küstüm. Bir daha film yapmıyorum ben dedim. Bu fotoğraf kimden çıktı hâlâ bilmiyorum.”

TÜRK SİNEMASI’NDA KADINA BİÇİLEN ROL

MEHTAP BAYRİ ARTIK ÖDÜLLÜ BİR ÜRETİCİ

2018’in mart ayıydı... ‘Kalk Gidelim’ dizisinin üçüncü sezon çekimleri başladığında set izlenimlerimi yazmak ve oyuncularıyla söyleşiler yapmak için Muğla’ya gitmiştim. Oyunculardan Mehtap Bayri ile söyleşimizi Yeşilyurt köyünde aldığı zeytinlikte yapmıştık. Bayri, “Burada birkaç tane küçük zeytinlik alıp, çiftçi oldum. Zeytinyağı üretiyorum. İleride ürettiğim zeytinyağlarımla yarışmalara katılacağım. İnşallah ödül alacağım. Çünkü kaliteli zeytinyağı yetiştirmek için elimden geleni yapıyorum” demişti.

Aradan dört yıl geçti.

Şu anda ‘Adı Sevgi’ dizisinde oynayan Mehtap Bayri, telefon açtı. Ürettiği zeytinyağı ile katıldığı yarışmada ödül aldığını anlatırken ne denli heyecanlı ve mutlu olduğunu anlatamam.

Haberin Devamı

‘3. Zeytinyağı Kalite Ödül Töreni’nde 132 yarışmacı arasından ‘Premium Ödülü’ne layık görülen ve ödülünü Muğla Valisi Orhan Tavlı’dan alan Bayri, “Toprak beni besliyor. Doğayı sevmiyorum, aşığım. Çiftçilik çok emek isteyen bir iş. Bütün çiftçileri ellerinden, o koca yüreklerinden öpüyorum” dedi.

Bir oyuncunun çiftçilik gibi yoğun emek isteyen bir işe soyunup, daha yolun başında ürettiği zeytinyağları ile ödül alacağını hayal etmesi ve bunu başarması müthiş.

Tebrik ediyorum tescil ettirdiği zeytinyağı markasını yakında lüks marketlerde satışa sunacak olan ödüllü üretici Mehtap Bayri’yi.

TÜRK SİNEMASI’NDA KADINA BİÇİLEN ROL

WILL SMITH HAKKINDAKİ ‘İLERİ SÜRÜLDÜ’ HABERLERİ

The Hollywood Reporter’ın haberine göre Will Smith’in Oscar’da sunucu Chris Rock’a tokat atmasının ardından Netflix ve Sony’nin, oyuncuyla yapacakları projeleri durdurduğu ileri sürüldü.

Haberin Devamı

İddiaya göre Netflix projesi Fast and Loose’un yönetmeni David Leitch tartışma yaratan tokadın ardından filmden çekilip tartışmalar alevlenince
Netflix’in projeden soğuduğu.

Sony de Will Smith’li aksiyon film serisi ‘Bad Boys 4’ün yapım sürecini yavaşlattı.

“İddia edildi”, “İleri sürüldü” gibi kaynağı belirsiz haberlere inanmam. Çektikleri dizi ve filmlerde ahlaki değerleri önemsemeyen şirketlerin bu olayda tavır
değiştirdiğine de kimse inandıramaz beni.

GÜNÜN SÖZÜ

“İnsanlar daha çok kendilerinin ihtiyacı olan şeyleri başkalarına vermeye bayılıyor; mesela ‘öğüt’ gibi.” (Oscar Wilde)