Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

TV8, üç aydır prime time’da açık ara birinci... TV8’in, aylık ortalama share’ini (izlenme payı) birer puan artırarak birinci olmasının en büyük sebebi elbette ki “Survivor All Star”... Alice’yi takip edenler bilir; bugüne kadarki yarışmacıların “en iyileri”yle bir “Survivor” fikrini ilk kez ortaya atan benim. O yazım üzerine Acun Ilıcalı’nın “İyi fikir, neden olmasın?” deyip, “Survivor All Star”ı gündemine aldığını da Alice’de paylaşmıştım.

“En iyiler”i yarıştırmanın getirdiği başarı ortada...

“Survivor All Star”ın reyting başarısı “İşte Benim Stilim”e de ilham verdi. Öykü Serter’in sunduğu, Uğurkan Erez’in hocalık, Nur Yerlitaş, İvana Sert, Kemal Doğulu’nun yorumculuk yaptığı “İşte Benim Stilim” 12 Haziran’da “sezon finali” yapıp, tatile girecek.

Haberin Devamı

Ekran macerası “Bugün Ne Giysem”, “Bu Tarz Benim” ve son olarak da “İşte Benim Stilim”le devam eden yarışma, 1.5-2 aylık tatilin ardından yeniden ekrana dönecek ama şöyle bir farkla:

Üç sezon yarışmada stillerini ortaya koyan yarışmacıların “En iyileri”yle dönüş yapacak “İşte Benim Stilim” TV8 ekranına. “İşte Benim Stilim”in yapımcılarından Haluk Şirin’e sordum “İşte Benim Stilim All Star”da kimlerin yarışacağını. Şirin, “Her sezondan en iyi 5 yarışmacıyı alacağız ve ‘İşte Benim Stilim All Star’ı aynı sunucu, hoca ve jüriyle yapacağız. Üç sezonun ‘en iyileri’nin katılacağı ‘İşte Benim Stilim’e katılacak 15 yarışmacı ağustos ayının başı ile aralık ayının sonuna kadar stillerini ortaya koyacak” dedi.

İŞTE ARADIĞIM YAYIN

Şeker hastası olmasam Türkiye’de ne kadar diyabetli bulunduğunu takip etmezdim. Algıda seçicilik böyle bir şey... İnsanoğlu ihtiyaç duymaya görsün, hemen başlar o konuda derin bilgi sahibi olmaya...
Diyabetliler grubuna katıldıktan sonra, bu konuda okumadığım makale, kitap kalmadı. Acıbadem Diyabet Okulu’na bile gidip diploma aldım.
Benim gibi diyabetli olanlara belki faydam olur diye Türkiye’de hangi firmaların gerçekten diyabet helva, baklava, dondurma ve reçeller ürettiğini test edip, öğrendikçe insanlarla paylaştım.
Dünyanın gelişmiş ülkelerine gittiğimde süpermarketlerin bir hayli zengin “Diabetic” raflarından ne bulduysam aldım.
Şeker hastası olarak Türkiye’de gördüğüm eksiklerden biri, bu alandaki yenilikleri düzenli bir şekilde kamuoyuyla paylaşan bir yayındı, sonunda ona da kavuştum.
Amerika’da çıkan ve 1.5 milyondan fazla takipçisi olan Diabetic Living, beş ülkeden sonra Türkiye’ye de geldi.
Doğan Burda’nın Türkiye’de çıkardığı ve 7.5 TL’den satışa sunduğu Diabetic Living’i bütün şeker hastalarına tavsiye ederim. Çünkü öğrenecekleri çok şey var bu dergide.
ZAHİDE YETİŞ’TEN “ŞİFA NİYETİNE”
Kanal D’de dört sezon yayınlanan “Doktorum”la yıldızı parladıktan sonra ATV’ye transfer olan ve tek başına “Zahide ile Yetiş Hayata”yı sunan Zahide Yetiş, bir kitap daha çıkardı.
Yetiş’in ilk kitabı “Dinle, Hayat Sana Fısıldıyor”dan çok farklı bir yayın “Şifa Niyetine”... Her biri alanında uzman 15 tıp profesyoneliyle yaptığı söyleşiler var Zahide Yetiş’in ikinci kitabı “Şifa Niyetine”de... Ünlü sunucu, Postiga Yayınları’ndan çıkan ve 18 TL’den satışa sunulan kitaptan payına düşecek geliri Darülaceze Vakfı’na bağışlayacak.
GÜNÜN SÖZÜ
“Ve... Bir gün herkes anlar sevdiğinin kıymetini... Ama gidince, ama bitince, ama ölünce... Kısaca, iş işten geçince!”