Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Salı akşamlarına damgasını vuran ATV’nin fenomen dizisi ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ karşısında, kısa sürede kendine yer edinen Star TV’deki ‘Ufak Tefek Cinayetler’ başlamadan birkaç paylaşım yapmıştım sosyal medyadan. Takipçilerimden Müge Tüylüoğlu (@mugetul) bu paylaşımlardan günler sonra şunları yazdı, ‘Günün Sözü’nün altına:

“Ufak Tefek Cinayetler, Nicole Kidman’ın bu sezon oynadığı ‘Big Little Lies’ dizisinden alıntı. Arabalar, sahneler, evler... Hep çalıntı, hep kopya...”

Takdir edersiniz ki benim yanıtlayacağım bir konu değil bu. O yüzden yorumu olduğu gibi kopyalayıp, ‘Ufak Tefek Cinayetler’de ufak tefek esinlenmeler mi söz konusu?’ notuyla dizinin basın danışmanlığını yapan Aslı Başar’a yolladım. Aldığım yanıt şu oldu:

Haberin Devamı

“Dört kadını görünce, hemen öyle düşünüyor insanlar. ‘Sex and the City’le de ‘Desperate Housewives’ dizileri birbirine benziyor. Bizim dizide özellikle alıntı yapılan bir durum yok. Dört kadın ve entrikalar işin içine girince, illa benzer taraflar çıkıyor. Cinayet, gizem bizde ön planda ve farklı bir matematik var. Bizim karakterlerimizin hikayeleri ve çatışmaları tamamen özgün unsurlardan oluşuyor. İzleyenler, ilerleyen bölümlerde bunu daha net görecek.”

UFAK TEFEK BENZERLİKLER

Başka sorusu olan? Yok mu? O zaman dağılalım arkadaşlar. Çünkü seyahat yüzünden kaçırdığım ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın son bölümünü izlemem lazım. Bir defa izlemeyince AB grubunda da olsa ‘Ufak Tefek Cinayetler’ geçti EDHO’yu!

Federer’in maçından Castellanos konserine...

12-17 Kasım tarihleri arasında Londra O2 Arena’da ATP Finali vardı. Turnuvanın sponsorlarından Garanti Koza’nın davetlisi olarak Londra’ya giderken, tenisin iki ustası Rafael Nadal’la Roger Federer’in birer maçını izlemekti planım. Ancak Nadal sakatlanıp çekilince, Federer’in Alexander Zverer’i elediği maçı izleyip, 15 Kasım gecesi döndüm ve birkaç saat sonra Antalya’ya uçtum. Çünkü 18’inci Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nde 16 Kasım Cuma akşamı piyanonun genç yeteneklerinden Ariadna Castellanos konserine gideceğime dair söz vermiştim günler önce...

Haberin Devamı

UFAK TEFEK BENZERLİKLER

İtiraf etmem gerekirse, yoğun ve de yorucu bir haftayı geride bıraktım, ama sonbaharda Hyde Park’ı dolaşmak, Federer’i canlı canlı izlemek, yazdan kalma bir günde Muratpaşa’da yürüyüş ve akşama Ariadna Castellanos’dan ‘Füzyon Flamenko Caz’ı dinlemek bütün yorgunluğumu aldı.

Çağatay Akman’dan öğrencilere çağrı

İyidere Kaymakamlığı ve İyidere Belediye Başkanlığı, hafta içinde Rize’deki Babillon Hotel’de ‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ adlı bir etkinlik düzenledi. Etkinliğin konuşmacıları Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Yeşilay Rize şubesi yöneticisi Prof. Dr. Hasan Türüt, aynı hastanenin Psikiyatri Bölümü’nden Uzman Dr. Selim Polat, şarkıcı Çağatay Akman ve Suat Demirci’ydi.

UFAK TEFEK BENZERLİKLER

Babillon Otel’deki etkinliğe, ailelerin yanı sıra ortaokul ve lise öğrencileri de yoğun ilgi gösterdi. Çocuklarını yabancı madde ve internet bağımlılığına kaptırmak istemeyenler, akademisyenlerin söylediklerini, öğrenciler ise, müziğin yeni yıldızlarından Akman’ın söylediklerini dikkatle dinledi.

Haberin Devamı

İlk defa böyle bir organizasyonun içinde olduğunu ve insanların madde kullandığı bir mahallede büyüdüğünü anlatan Akman, öğrencilere bu tür kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını tavsiye etti. Çocuklar ve gençlerin çoğu, Akman’ın söylediklerini akıllı cep telefonlarıyla kaydetti. Akman’ı ilk kez yüz yüze gören öğrenciler, şarkıcıyla
fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı.

GÜNÜN SÖZÜ

“Her erkek zeki, güzel, anlayışlı ve onu sevecek bir kadın ister, ama nedense ‘Bunları hak edecek ne yaptım?’ diye sormaz kendine.”