13 yıl önce Kanal 7’de haber sunarak Türkiye’nin ilk türbanlı haber spikeri olarak ün yapan Serpil (Öcalan) Uflaz’ın türbanını çıkarıp sunuculuğa döndüğü Ülke TV’de pazar akşamı yeni bir program başladı.
Kanal 7 Grubu’nun “Haber7” olarak açtığı, sonra da Ülke TV yaptığı kanalın “Mutlu Aile”sinde dinlediklerime inanamadım. Niye mi?
MTM Medya Takip Merkezi’nden programın kaydını alıp, bir kez daha izledim. Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı’nun hazırlayıp sunduğu ve üroloji uzmanı Prof. Dr. İhsan Kahraman’ı konuk ettiği programın adı “Mutlu Aile”ydi ama konuşanların tümü çiftlerin seks yaşamı üzerineydi.
Prof. Dr. Taşçı, canlı yayını şu sözlerle açtı:
“Aileyi geliştirmenin yolu, onu kuran kadın ve erkeğin ilişkilerini geliştirmek ve güzelleştirmekten geçer. Sevgi dolu bir hayata ulaşmak için, aile içindeki ilişkilerin, psikolojik, sosyolojik ve ekonomik boyutlarını geliştirirken, bedensel ve cinsel yönü asla ihmal edilmemelidir.
Cinsellik; insanın mutluluk, başarı ve ilişkilerini derinden etkileyen hayat gerçeğidir. Sağlıklı cinsellikte bireyin ailenin, toplumun güçlü olmasındaki önemli faktörlerden biridir.
Bizler meslek ve toplumsal hayatımızda karşılaştığımız tecrübelerden biliyoruz ki, ülkemizde sıklıkla göz ardı edilen ve dile getirilmeyen aile içinde bir cinsel mutluluk eksikliği söz konusudur.
...İstanbul Tıp Fakültesi’ne başvuran kadınlar arasında yüzde 50’sinin hayatı boyunca hiç orgazmı tatmadığını ifade ettiğini bildirmek isterim.
...Bizler bu eksikliği aile içindeki çatışmalara, çocukların yetiştirilmesinde, problemli aileler içinde gerçekten önemli eksiklikler olduğuna şahit olan bilim adamları ve hekimler olarak bu önemli konuya parmak basmak, toplumu doğru anlamda ahlaki ve bilimsel çerçeve içerisinde bilgilendirmek amacını taşıyoruz.
...Sağlıklı rehberlik yapabilmek için ayıp ve utanma kaygılarını bir anlamda bir kenara bırakmak durumundayız.
...Ergenlik öncesi çocuklarımızı uyarmak ya da ebeveynleri eğer bu konular hakkında bilgi sahibi olmalarını mahsur gördükleri çocukları varsa onları bu saatte ekran başından uzak tutmak konusunda uyarmak zorundayım.
Bu akşam cinsel mutluluk içinde önemli bir yer teşkil eden ve ailenin cinsel mutluluğunu büyük ölçüde etkileyen erken boşalma konusunu ele alacağız.
Bu akşamki konuğumuz üroloji uzmanı Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı. Kendisiyle bu akşam sizleri erken boşalmanın tanımı, nedenleri, irdelenmesi, aile hayatında ve cinsel mutluluk konusunda ortaya çıkardığı problemler ile çözüm yolu konusunda aydınlatmaya çalışacağız.”
Bir saatlik program böyle sürüp gitti.
Pazar akşamı Ülke TV’yi izleyenler; erken boşalma, korunma, ön sevişme, ideal sevişme süresi, haz alma ve geciktirici spreylerin nereye sürülmesi gerektiğine kadar bir hayli seksi bilginin sahibi oldu. Hekimlerin bu konuları ekranlarda açık açık konuşmalarından yanayım.
“O zaman bunu niye yazdın?” derseniz, onu da açıklayayım.
En “modern” kanalların bile cesaret edemediği bu tür konuların Kanal 7 Grubu’nun yeni kanalı Ülke TV’de konuşuluyor olması “devrim” gibi bir şey de ondan...
Cumartesi Cenevre’deydik, şimdi Basel’deyiz
Bu maçı alacağız başka yolu yok!
Geride bıraktığımız hafta sonu Türkiye-Portekiz maçını izlemek üzere Coca Cola’nın davetlisi olarak İsviçre’deydim.
Seyahatimiz hayli neşeli başladı. Cuma sabahı Atatürk Havalimanı’na gittiğimde orada sanki Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin toplantısı vardı. Türk medyasının birçok önemli ismi havaalanındaydı.
Kimi Turkcell’in, kimi Ülker’in, kimi de bizim gibi Coca Cola’nın davetlisiydi. Bu tür davetlerde şirketler genelde ekonomiden bilet alır. Coca Cola ne de olsa bir dünya devi. Hepimizi Businnes Class’ta uçurdu.
“Bu uçağın businnes class’ında bu kadar yer var mı?” diyenler bile oldu. İsviçre’ye VIP’te gittik ama Fatih Terim sayesinde dipte döndük. Bir milli takım bu kadar mı kötü oynar.
İsviçre’ye daha önce de gitmiştim. İsviçre’ye ilk seyahatim Zürih ve Basel’eydi... Türkiye- Portekiz maçı nedeniyle bu kez Cenevre’ye gittik.
Cenevre, bir nehir ve göl civarında. Zürih, nehir kenarına kurulmuş yeşillikler içinde bir şehir... Cenevre ise içinde hem nehir, hem göl barındıran yemyeşil bir şehir ama Türk Milli Takımı’nın ilk maçta çok kötü bir futbolla aldığı yenilgi o yemyeşil şehri bizim için kapkara yaptı.
İlk maçta ortaya koyduğu futbolla hepimizi hayal kırıklığına uğratan Milli Takımımızın İsviçre karşısında vereceği mücadeleyi çıplak gözle izlemek için yine İsviçre’deyim...
Bu kez Ülker’in davetlisi olarak ama ekonomi sınıfında uçtuk.
İsviçre, imza attığımız anlaşmalarla çok şey kaybettiğimiz bir ülke. Pazar günü de çok şey kaybettik bu ülkede, inşallah bu kez öyle olmaz. Cenevre’de gülmeyen yüzümüz acaba Basel’de güler mi?
Bizim için “Ya hep, ya hiç” maçı... Bu maçı alacağız, başka yolu yok yani... Haydi hayırlısı...
Şark sofralı minibüs
Stuttgart’ta yaşayan gurbetçiler Tuncer Genç, Yücel Basım ve Bülent Antil, milli maç için modifiye ettirdikleri bu minibüsle geldikleri Cenevre’de maç öncesi ilgi odağıydı. Türkiye yenilince “şark sofralı” minibüs bile gözden düştü.