Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Pazartesi akşamı İstanbul’da aynı saatlerde katılmam gereken iki davet vardı. Önce Çalık Holding’in Barcelona’da sergi açan Ahmet Güneştekin onuruna verdiği davete katıldım. Park Bosphorus Hotel’deki davete ilgi yoğundu. Güneştekin’i kutlayıp kokteylde birkaç tanıdıkla sohbet ettikten sonra Elkon’un 40. yıl daveti için Conrad Otel’e geçtim.

Ümit Besen’in sahneleri bırakmadığının resmidir

Elkon, bir sanayi şirketi, ama sahibi eski bir besteci ve şarkıcı Mustafa Alpagut. Bu isim birçok insan için bir şey ifade etmeyebilir ama besteci olarak imza attığı şu eserler öyle değil:

Haberin Devamı

’Satmışım Anasını Ben Bu Dünyanın’, ’Dertlerimi Zincir Yaptım’, ‘Aşkın Mapushane’, ‘Beklenmeyen Misafir’, ‘Al Yanaklım’, ’Şerefine Sevenlerin’, ‘Bir Kadeh Senin İçin’.

Zamanında Selçuk Ural’dan Nilüfer’e birçok ünlünün plaklarında okuduğu bestelerinden ve müzisyenlikten kazandığı 5 doları sermaye yapıp 1975’te Elkon’u kuran, bugün 100 civarında ülkeye beton santrali ve fabrikası ihraç eden Elkon’un sahibi ‘bestekâr - sanayici’ Mustafa Alpagut, gecede yeni bir altyapıyla ünlü isimlerin yorumladığı ‘Mustafa Alpagut Şarkıları’ albümünü de tanıttı.

‘Bodrum’a yerleştim ama...’

Salim Dündar, Ümit Besen, Grup Gündoğarken, Ercan Turgut, Neslihan Demirtaş ve Coşkun Demir albümde okudukları şarkıları gecede Osman İşmen Orkestrası eşliğinde canlı söyledi. Aynı gün medyada sahneleri bıraktığı şeklinde haber çıkan Ümit Besen, bunun gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Besen, şunları söyledi:

“Ne sahneyi, ne müziği bıraktım. Biliyorsunuz ben yıllarca İstanbul’da haftanın belli günlerinde aynı mekânda program yapıyorum. Artık o tür uzun soluklu sahne çalışması yapmayacağımı, Bodrum’a yerleştiğim için iş olunca İstanbul’a geleceğimi söyledim. İnsanların gecede 250-300 lira para ödeyecekleri mekânlar yerine gençlerin 40-50 liraya bilet alıp gelebilecekleri konserlerde, bu akşamki gibi özel gecelerde, ekstralarda sahne almaya devam edeceğim. Ne sahneleri ne de müziği bırakabilirim. Çünkü müzik benim hayatım.”

Ümit Besen’in sahneleri bırakmadığının resmidir

BURHAN ŞEŞEN’İN SEVGİLİSİ VE HAKAN ATEŞ’İN BAŞARISI

Elkon’un gecesini sunan Vatan Şaşmaz, Erkan Yolaç izin vermediği için televizyonda yapamadığı ‘Evet - Hayır Yarışması’nı davetlilerle gerçekleştirdi.
Şaşmaz, yarışma için sahneye çıkan genç kadına kim olduğunu sorunca Gizem Duman’dan aldığı yanıt şuydu: “Burhan Şeşen’in sevgilisiyim.” 10 yıldır Şeşen’le tanıştıklarını ama bir yıldır beraber olduklarını anlatan Duman’ın, “Niye o zaman değil de bir yıl önce başladı ilişkiniz?” sorusuna verdiği, “Şimdi müsait oldum” yanıtı salondakileri kahkahaya boğdu.
Sevda Keskin, “Evet” deyip elenince bu kez sahneye Denizbank’ın CEO’su Hakan Ateş çıktı yarışmacı olarak. İki dakika süre içinde ‘Evet’ ya da ‘Hayır’ kelimesini kullanmayarak yarışmanın birincisi olan Ateş, eşiyle birlikte Conrad’da bir akşam yemeği kazandı.
GÜNÜN SÖZÜ
İyi, dürüst ve doğru olanlar kaybetmez. Kaybedilir. (Peyami Safa)