Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Özge Özder’in Başkan, Aslı Tandoğan’ın Başkan Yardımcısı, Ayça Varlıer’in Kurucu Üye olduğu Bana Göz Kulak Ol Derneği’nin başlattığı “Satın alma, sahiplen” kampanyasının amacı ve zamanlaması güzel.

Ailelerin milyonlarca öğrenciye “karne hediyesi” vereceği bir dönemde, sevgililere evcil hayvan hediye edileceği 14 Şubat öncesinde insanları pet shop’lardan evcil hayvan satın almak yerine, barınaklara yönelten bu kampanyanın destekçisi bir hayli ünlü var:

Alican Yücesoy, Aslı Enver, Aslı Tandoğan, Ayça Varlıer, Begüm Birgören, Belçim Bilgin, Bennu Yıldırımlar, Berrak Tüzünataç, Beste Bereket, Binnur Kaya, Birce Akalay, Birkan Sokullu, Burak Yamantürk, Bülent Şakrak, Ceyda Düvenci, Çiğdem Erken, Demet Evgar, Emre Karayel, Ezgi Mola, Gözde Kansu, Hasibe Eren, Hatice Şendil, İpek Karapınar, Kenan Ece, Lale Cangal, Levent Üzümcü, Mehtap Bayrı, Melis Birkan, Mert Fırat, Mert Yavuzcan, Merve Oflaz, Murat Han, Özge Özder, Özge Özpirinçci, Özgün, Özgür Çevik, Özlem Tokaslan, Öznur Serçeler, Pamela, Sarp Leventoğlu, Selim Bayraktar, Selen Uçer, Selin Demiratar, Selin İşcan, Selin Şekerci, Selma Ergec, Serkan Altunorak, Sevinç Erbulak, Şebnem Bozoklu, Yasemin Allen ve Yeşim Gül.

Haberin Devamı

Her ünlünün bir hayranı barınaktan bir hayvan sahiplense, bir kalemde 51’inin yuvası olur.

Ancak bizde çoğu ünlü, sosyal sorumluluk projesine destek vermeyi, bu amaçla yapılacak billboardlar için poz vermekle eşdeğer sandığından amacına ulaşmıyor bu kampanyalar.

Oysa, Bana Göz Kulak Ol Derneği üyelerinden her biri, bir pet shop’un önünde “Satın alma, sahiplen” pankartı açıp, eylem yapsa, sahipsiz evcil hayvan kalmaz barınaklarda.

SAHTE MİT VE POLİSE PARA KAPTIRANLAR

Türkiye’de en çok haber yapılan konular sıralaması yapılsa ilk 10’a gireceklerden biri “PKK hesabınızı ele geçirdi” numarasıyla insanları dolandıranlar olur.

TV, gazete ve internette sıkça, sahte MİT’çi ya da polise para kaptıranların dramlarını okuyor veya izliyoruz.

Emniyet, belli aralıklarla cep telefonlarına SMS atıp, “Polis, MİT mensubu adı altında sizi arayanlara itibar etmeyin” diye uyarmasına rağmen nasıl oluyor da onca insan düşüyor bu tuzağa?

Olay polise intikal edince mağdurların söyledikleri aynı:

“Adeta hipnotize ettiler beni.”

“Çok korktum, söylediklerini yaptım.”

Bu gerekçeler doğru olsa bile yapılan onca haber ve polis uyarısından sonra her sınıftan bu kadar insanın tuzağına düşmesinin başka sebepleri de olmalı.

Bu insanların televizyonların haber bültenlerini izlememek, gazete okumamak gibi alışkanlıkları olsa, dolandırıcıların tuzağına düşenlerin sayısı bu kadar çok olmazdı.

Terör örgütüne bilerek “yardım yataklık” yapmadıysanız, “PKK, banka hesabınızı ele geçirmiş” tehdidinden bu denli korkmak niye?

PKK’ya alenen destek verenlerin cirit attığı bir ülkede, terör örgütünün bankada hesabınızı ele geçirmesi “suçlu” yapmaz sizi.

O kadar birikim yapanların, bu kadarına da çalışsın artık beyni!

GÜNÜN SÖZÜ

Başlamak için mükemmel olmak zorunda değilsin; fakat mükemmel olmak için başlamak zorundasın. (Zig Ziglar)