Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Demet Akalın, bir dönem destek verdiği Aleyna Tilki’yi ikidir eleştiriyor. Akalın’ın Tilki’ye ilk salvosunun sebebi, genç şarkıcının magazincilere, “Attığım tek adım bile her yerde haber olurken bugün dünyada çıkacak olan şarkımı asla desteklemediniz” demesiydi.
Akalın, bu sitemi yapan Tilki için şunları söyledi:
“Dünya starı olacağım dedi, yazık bak çocuk dizisinde oynuyor. ‘Kimse bana destek olmuyor’ demiş, biz destek olsak ne olacak? Bize kimse destek olmadı. Ben ilk çıktığında ona çok destek oldum. Dünya starı olacağım deyip üç sene sonra çocuk dizinde başrol oldu. Artık Hira bile izlemiyor dizisini.”
Magazinciler, Bebek’te görüntüledikleri Tilki’ye Akalın’ın söylediklerini hatırlattı, ama ondan istedikleri tonda yanıt alamadı. Tilki, “Kim ne demiş bakmıyorum bile. Yalnız çalıştığım ekip Grammy aldı. Beni eleştirenler asıl onu konuşsunlar” demekle yetindi.
Tilki’nin alt perdeden yanıtı Akalın’ın yeni salvosunu engellemedi. Akalın, TV’deki programında Tilki için şöyle dedi:
“Ben niye kıskanayım Aleyna’yı? Zaten genç. 25 yıl geçsin. 25 yıl sonra böyle (fit fiziğini gösterip) cillop gibi ol. 30 küsür tane şarkın patlasın ve hâlâ televizyon ekranlarında ol, ben seni alkışlarım.”
Akalın’ın bu çıkışından birkaç saat sonra Tilki’ye sürpriz bir destek geldi. Yıldız Tilbe, 15 gündür yayında olan Aleyna Tilki’nin ‘Retrograde’ klibini Twitter hesabından paylaştı.
Kelimenin tam anlamıyla “Zamanlaması manidar” bir hamle bu.
Bir ‘abla’nın sokakta sözleriyle dövmekten beter ettiği genç kadını, “Cevap verme, işini yap, doğru yoldasın” diyerek olay mahallinden uzaklaştırmasına eş değer bir destek gibiydi Tilbe’nin bu paylaşımı.
Yıldız Tilbe’nin verdiği linke tık’layınca baktım, Aleyna’nın İngilizce şarkısı ‘Retrograde’in klibi YouTube’da iki haftada 10 milyon görüntülenme aldı.
82 bin yorum yapılan klibin 250 bin beğeniye karşın, 106 bin kişinin beğenmedim butonuna basması da manidar.

Haberin Devamı

YILDIZ TİLBE’DEN ALEYNA’YA DESTEK
ÜÇ ÜNLÜ KADININ YAŞADIĞI ORTAK ACI

Zerrin Özer’in birkaç yılda bir gündeme getirdiği müzik yapımcısının tecavüzüne uğradığına dair sözlerinin medyada yankı bulduğu gün, dünyaca ünlü iki kadın yıldızın da benzer şeyler yaşadığını öğrendik.
Demi Lovato, Disney Channel’da çalışırken tanıdığı biri tarafından cinsel saldırıya uğradığını, bunu duyurmasına rağmen o kişiye bunun herhangi olumsuz bir yansımasının olmadığını açıkladı.
Angelina Jolie, 2014’te evlenip 2019’da boşandığı Brad Pitt’le süren çocuklarının velayeti davasında mahkemeye, evlilikleri boyunca şiddete uğradığını beyan etti. Jolie, mahkemeye gerekirse altı çocuğunun da bu şiddete tanıklık etmeye hazır olduğunu bildirdi.
Üç ünlü kadının erkeklerin tecavüzü veya şiddetine uğradıklarının medyaya yansımasının aynı güne denk gelmesi tamamen tesadüf. Ünlü-ünsüz fark etmeksizin dünyanın her yerinde çoğu kadının benzer kaderi yaşıyor olması tamamen tesadüf değil, erkeklerin kadınlara bakışının aynı olduğunun kanıtı.

Haberin Devamı

Bitsin artık bu şiddet!

“Elde edene kadar peşinde koşuyorsunuz, elde edince gözünüzün önünde de olsa görmüyorsunuz. Sen terk edince arkasından ağza alınmayacak hakaretler ediyorsunuz, o bırakınca öldürüyorsunuz, yakıyorsunuz. Bir cana kıyıyorsunuz ve buna erkeklik diyorsunuz. Türkiye’de kadın olmaz zor, ama kadın olarak ölmek kolay.”
Muğla’da eski erkek arkadaşının hunharca katlettiği Pınar Gültekin’in ardından 21 Temmuz 2020’de bu tweet’leri atan 17 yaşındaki Gizem Canbulut, 18 Temmuz 2021’de sevgilisi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Orhan Gencebay’ın dediği gibi: “Batsın bu dünya.”

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“21. yüzyılın cahilleri, okuma-yazma bilmeyenler değil, öğrendikleri yanlış bilgileri değiştiremeyenler ve yeniden öğrenemeyenler olacaktır.” (Alvin Toffler)