Serdar Ortaç, kapı gıcırtısına oynayan insanımızı damardan yakaladı. Şarkıların sözleri farklı, ritimler aynı: ‘Cıs tak... Cıs tak’ makamı!
Havaya, suya ve toprağa düşen cemreler kış mevsiminin bitip, sıcak günlerin başladığının habercisidir. Serdar Ortaç’ın ‘üçüncü cemre’ye benzetilmesinin sebebi ne olabilir?
Best FM’de duydum bu benzetmeyi. ‘A-rıza’nın programıydı. Rıza Esendemir ya da nam-ı diğer ‘A-rıza’, Ortaç için şöyle dedi yayında: “Serdar Ortaç bu işe başlarken bir saatlik bir şarkı yapmış. O şarkı mitoz bölünmeye uğramış. Yıllardır onları ‘yeni şarkı’ diye piyasaya çıkarıyor. Sözler dışında her şey aynı.”
‘A-rıza’nın bu sözünden sonra ekibinden biri devreye girdi ve Ortaç konusundaki en güzel benzetmeyi arkadaşının yaptığını söyledi:
“Serdar Ortaç, üçüncü cemre gibi. O şarkı yapmayınca yaz gelmiyor çünkü.”
Aynı görüşte değilim.
Çünkü bana göre yazın geldiğinin habercileri ‘İkoncan’lar...
Ne zaman ki Eda Taşpınar, İvana Sert ya da Süreyya Yalçın Bodrum sahillerinde boy göstermeye başlar, yurduma yaz gelmiş sayılır.
Ayrıca plajlarda, diskolarda sadece Serdar Ortaç şarkıları çalmıyor. DJ’ler; Tarkan’dan Ajda Pekkan’a, Bengü’den Kenan Doğulu’ya, Hande Yener’den Demet Akalın’a, Hadise’den Gülşen’e kimin hareketli şarkısı varsa onları çalarak dans ettiriyor insanları.
Rıza Esendemir’in, “Bütün şarkılarının melodisi aynı” sözünü ciddiye alıp, Serdar Ortaç’ın hit şarkılarını peş peşe dinledim ‘A-rıza’ haklı...
Ancak şöyle de bir gerçek var; yurdum insanı ‘Serdar Ortaç şarkıları’nı her daim sevdi. Çünkü Ortaç, kapı gıcırtısına oynamaya meraklı insanımızı damardan yakaladı. Yaptığı şarkıların sözleri farklı, ritimleri aynı: ‘Cıs tak... Cıs tak’ makamı!
Ama insanlar onu bu haliyle sevip, bağrına bastı. Tarzını seversiniz, sevmezsiniz o ayrı, ama Serdar Ortaç bu işte hayli başarılı.
Ortaç, 21 gün önce ‘Kara Kedi’ adlı bir albüm çıkardı. Ttnetmuzik.com.tr de sekiz gün önce Ortaç’ın şarkılarını dijital platformda satışa sundu. Dün siteye baktım, en çok dinlenen ve indirilen 10 şarkıdan yedisi Serdar Ortaç’ındı.
Perşembe saat 13.15 itibarıyla sitede Ortaç şarkılarının dinlenme rakamları şöyleydi: Poşet: 123 bin 579, Kara Kedi: 59 bin 670, Mikrop: 44 bin 074, Var Mı?: 27 bin 786, Yeşil Su: 22 bin 235, İşim Olmaz: 17 bin 103, Haksızlık: 12 bin 601, Kolayca: 11 bin 086, Gülün Rengi: 10 bin 991, Üzgünüm: 10 bin 025.
Bu rakamların ne ifade ettiğini anlamanız için Tarkan’ın ‘Sevdanın Son Vuruşu’ şarkısının da kaç kez dinlendiğini yazayım; 21 bin 868.
Bir albümün şarkıları sekiz günde toplam 339 bin 150 kez ‘tık’lanıp dinleniyorsa bu, gerçekten de küçümsenemeyecek bir başarı. Serdar Ortaç’ı kutlamaktan başka seçenek var mı?