Cadde Bayram sofralarınıza lezzetli tatlar

Bayram sofralarınıza lezzetli tatlar

15.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Bayram sofralarınıza lezzetli tatlar

‘Kardeşler Mutfakta’ ekibi, bugün Milliyet CADDE okuyucuları için Zuppa di Fagiolini, Gnocchi ve Pizzicotti di Pasta Di Mandorle tarifi verdi. Bu yemekler, bayramın son günü sofralarınıza lezzet katacak

Haberin Devamı

Zuppa di Fagiolini (6 Kişilik)

Malzemeler:
- 1 lt. sebze suyu
- 500 gr. yeşil fasulye
- 500 gr. patates
- 250 gr. havuç
- 150 gr. kuzu eti (Tas Kebap)
- 2 adet küçük soğan
- 1 adet pırasa
Maydanoz
- Domates püresi
- Sızma zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber

Hazırlanışı:
Yarım kg taze fasulyeyi temizleyin ve 3 cm. parçalar halinde doğrayın. Soğan, pırasa, havuç, patatesleri de temizleyin ve doğrayın. Tencerede bir çorba kaşığı yağ ile soğanı ve pırasayı soteleyin. Yeşil fasulyeleri ve havucu da ekleyin. Et suyuyla örtüp, kuzuyu ekleyin ve kaynatın. Kaynadıktan sonra patatesleri ekleyin. Bir çorba kaşığı domates salçası ve etleri, tuz ile karabiber ekleyip, 10-15 dakika süreyle orta ateşte pişirin. Kıyılmış maydanoz ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! Buon appetito!

Haberin Devamı

Pizzicotti di Pasta Di Mandorle (18 Adet)

Malzemeler:
- 250 gr. bütün soyulmuş badem
- 250 gr. şeker
- 2 adet yumurta akı
- Yarım çay kaşığı badem aroması
- 1 limon kabuğu rendesi
- Pudra şekeri

Hazırlanışı:
Soyulmuş bademleri rondodan çekin, şekeri ekleyin ve toz haline gelene kadar doğrayın. Bu aşamada yumurta beyazlarını, limon kabuğu rendesini ve badem aromasını ekleyin. Çırpıcı ile yumuşak ve kompakt bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Hamuru bir kâseye alın, ellerinizi ıslatıp 18 adet yaklaşık 30’ar gramlık toplar oluşturun. Bir kâseye pudra şekeri dökün ve topları teker teker pudra şekerine bulayın. Fırın kâğıdı serilmiş fırın tepsisine boşluklar bırakarak, hamurları yerleştirin ve üç parmağınızla (işaret, orta, baş parmak) üstten sıkıştırarak, şekil verin. Buzdolabında bir gece dinlendirin. Orta rafta havalandırmalı bir fırında, 180 derece 12 dakika boyunca hafif altın rengi alana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis ediniz.

Bayram sofralarınıza lezzetli tatlar

Gnocchi (4 Kişilik)

Malzemeler:
- 1 kg. patates
- 300 gr. un 00
- 1 yumurta
- Tuz
- İrmik unu

Hazırlanışı:
Patateslerinizi haşlayıp, temizleyin ve un serdiğiniz tezgâhta henüz sıcakken ezin. Hafifçe çırpılmış yumurtayı tuzla birlikte ekleyin. Yumuşak ama kompakt bir hamur elde edinceye kadar yoğurun (Çok fazla yoğurursanız pişme sırasında sertleşecektir. Bu sebeple gerektiği miktarda yoğurun). Hamurun bir kısmını alın ve 2 cm. kalınlığında parmak uçlarınızla rulo halinde açın, daha rahat açabilmek ve yapışmasını önlemek için tahtanızı ara sıra irmik unu ile unlayabilirsiniz. İşlem uygulamadığınız hamurların nemli bir bez altında kurumasını önleyiniz. Hamur kesici ile rulolardan dilediğiniz şekilleri çıkarabilirsiniz. Klasik şekil için ise yapışmasını önlemek amacıyla irmik unu yardımı ile bir çatalın üzerinden hamurunuzu hafif bastırarak geçiriniz. Kaynayan tuzlu suya yapışmaması için azar azar ekleyerek pişirin. Gnocchiler yüzeye çıktığı zaman pişmiş demektir. Süzün ve dilediğiniz baharat veya sos eşliğinde servis edebilirsiniz.