Cadde Bengal kaplanı ‘Tansu’nun iki yavrusu oldu

Bengal kaplanı ‘Tansu’nun iki yavrusu oldu

19.08.2008 - 12:41 | Son Güncellenme:

.

Bengal kaplanı ‘Tansu’nun iki yavrusu oldu

KAHRAMANMARAŞ'ta Kazım Sezal tarafından işletilen, yaklaşık 100 türden bin hayvanın bulunduğu özel hayvanat bahçesindeki ‘Tansu’ adındaki Bengal kaplanı iki yavru dünyaya getirdi.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş- Kayseri karayolu üzerindeki Özel Sezallar Hayvanat Bahçesi'nde bulunan Bengal kaplanı Tansu, 6'ncı kez doğum yaptı. 2 yavru dünyaya getiren Tarsus ile yavrularının sağlıklı olduğu belirtildi. Kazım Sezal, Bengal kaplanlarının Kahramanmaraş'a geldikten sonra bahçeye çok çabuk uyum sağladıklarını ve bu nedenle de dişi kaplandan şimdiye kadar 6 kez 2'şer yavru aldıklarını söyledi. Sezal, yeni yavrulara henüz isim vermediklerini de kaydetti.

Bengal kaplanlarının bakıcısı Yunus Gök ise “Sevimli yavrular, bahçemiz için ayrı bir sevinç kaynağı oldu. Şu anda anne sütü ile beslenen yavrular 2-3 ay sonra et yemeye başlayacaklar. Yavruların her birinin başka hayvanat bahçelerine 10 bin YTL'den satılması düşünülüyor. Ayrıca bahçemizdeki puma yavruları da büyüdü. Onları da tanesi 7 bin YTL'den satmak istiyoruz. Şimdiye kadar bahçemizdeki birçok hayvanın yavrularını başka bahçelere takas ve satış yolu ile verdik. Bu şekilde diğer bahçelerin de gelişimine katkıda bulunmuş oluyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gök, aşırı sıcak nedeniyle kaplanları su ile serinletmeye çalıştıklarını da kaydetti.