Berna Laçin

Berna Laçin

berna.lacin@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

YARIYIL TATİL REHBERİ
Yarıyıl tatili başladı, anne-babalar çocukları biraz dinlenecek diye mutlu ama bir yandan da “Eyvah, 15 gün nasıl oyalamalı?” diye hafiften paçalar tutuştu. İşte tam bu noktada, her sene olduğu gibi yine Berna, yardımınıza koştu. İşte size dolu dolu bir yarıyıl rehberi...
Şu bir gerçek ki sömestr boyunca İstanbul’da her zaman çocuklar için harika etkinlikler var ama ne yazık ki diğer şehirler için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Seyahat imkanı olanlar yarı- yıl tatilinde İstanbul’a gelmeli. Diğer şehirlerde artık biraz harekete geçmeli. Hangi şehirde olursanız olun ve çocuğunuz kaç yaşında olursa olsun, tatil boyunca onunla birlikte yaşına uygun bir oyuna, müzeye, filme veya şehrinizdeki tarihi bir bölge ya da yapıya gidin. Muhakkak birlikte bir kitap paylaşıp, üzerine konuşun. İşinizden izin alıp, bir gün boş boş sokakları arşınlayın. Emin olun, artık kendi başına program yaptığı günler geldiğinde, bu vakitleri çok özleyeceksiniz. Hepinize iyi tatiller dilerim.

Oyuncak Müzesi: Mutlaka ziyarete gelin. Sömestr boyunca pek çok atölye de bulunuyor, etkinliklere göre fiyat değişiyor, 35 TL civarı. Müzede; yaratıcılık, arkeoloji, yaratıcı drama ve masal, ressam robot, takı tasarım, Karagöz-Hacivat kuklaları tasarım, sinema, kinetik heykeller, ‘Küçük Filozoflar İş Başında’, gökkuşağı dürbünü, seramik ve çiftlik kurma atölyeleri yapılacak.

Haberin Devamı

İstanbul Modern: Atölyeler günde iki defa düzenlenecek. Sabah 10.00-12.00 ve öğleden sonra 13.30-15.30 saatleri arasında, çocuklarınız müze uzmanlarıyla yaratıcı etkinlikler yapıyor. Pek çok atölye arasından seçim yapmak için İstanbul Modern internet sitesini ziyaret etmelisiniz. Katılım ücreti 150 TL. 7-12 yaş çocuklar için atölyeler sanat ve yaratıcılık üzerine... Yer alacak atölyeler ise; foto-kolaj, gölge, çamurdan heykeller, geleceğin mimarları, baskı, linol baskılar, kumaştan resimler kostümlerle akımlar ve resimler.
Sakıp Sabancı Müzesi: 7-11 yaş çocuklara yönelik yarım günlük atölyeler 125 TL, tam gün katılım 200 TL. Müzede, modern pandomim, astronomi, zoetrop tasarımı, ‘Sahnem Duvar Olursa’ ve ‘Hayal-Et’ atölyeleri yer alacak.
Pera Müzesi: Müzede, ‘7-12 Yaş Yarı Yıl Tatili Atölyeleri’ arasında; kolaj, dans ve hareket, yırt-kopar-birleştir, felsefe atölyesiyle beraber kaykay parkı da olacak.
Eataly: Ünlü İtalyan gurme zinciri Eataly, küçük aşçılar için çocuklarla yemek atölyeleri düzenliyor. Katılımın 100 TL olduğu etkinliklerde, 24-29 Ocak’ta pizza, 22 Ocak’ta kurabiye, 25 Ocak’ta cheesecake ve 26 Ocak’ta ise makarna (Anne-çocuk 150 TL) atölyeleri olacak.
Açık Diyalog: Teşvikiye’deki merkez, 7-12 yaşa yönelik; ‘Elçin Ekinci ve Begüm Çalışkan ile Kültürel Mirasımızın izinde’, animasyon, doğaçlama ve senaryo yazarlığı atölyeleri düzenleyecek.
Ücretsiz şenlik: Kadıköy Belediyesi, atölyeler, konserler ve söyleşilerle dolu bir sömestr tatili programı hazırlamış. 19 Ocak’ta Kozyatağı Kültür Merkezi’nde saat 19.00’da, 125 çocuğun sahne alacağı konserle başlıyor, kaçırmayın. Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi, Kozyatağı Kültür Merkezi, Caddebostan Kültür Merkezi ve Barış Manço Kültür Merkezi’nde de ücretsiz olarak katılım sağlanabilecek etkinlikler yer alıyor.
Çocuk Tiyatrosu: Barış Manço Kültür Merkezi’nde hemen hemen her gün bir çocuk oyunu var. Sömestr tatili boyunca, genelde öğleden sonra 3’te, yaklaşık 25 TL bilet ücretiyle, çocuğunuza hem faydalı hem de eğlenceli dakikalar yaşatabilirsiniz. Caddebostan Kültür Merkezi’nde birçok çocuk oyunu bulabilirsiniz. Müjdemi isterim, 26 Ocak Cumartesi günü saat 12.00’de ‘Şeker Portakalı’ izleyiciyle buluşacak. Biletler ise 28.5 TL’den başlıyor. Uniqhall, Moi Sahne, Artı Sahne ve Kozyatağı Gösteri Merkezi’de, harika çocuk oyunları bulabileceğiniz sahnelerden bazıları...
Ak Sanat Atölyeleri: Merkezde, tatil boyunca mobil heykel, linol baskı, oyuncak heykel, mini mozaik-mozaik heykel, baskı resim, ‘Mondrian-Kandinsky’, renkli kupa

YARIYIL TATİL REHBERİ
ve çanta tasarlama atölyeleri, çocuklar için kapılarını açacak.

Haberin Devamı

Harika bir oyun
27 Ocak Pazar günü, saat 15.00’te İş Sanat’ta da harika bir etkinlik var, kesinlikle kaçmaz. Yekta Kopan’ın yazdığı, Sevinç Erbulak’ın anlatıcı olarak yer aldığı, 7’den 77’ye herkesin bayılacağı harika bir oyun; ‘Evvel Dışından Masallar, Orman Lokantası’... Bildiğiniz bir masalın, bambaşka bir yorumu.
Bilet ücretleri ise, tam 30 TL, öğrenci 20 TL.

Haberin Devamı

YARIYIL TATİL REHBERİ
Ankaralı ve İzmirli çocuklar için
Ankara Baz İstasyon, Gordion AVM bünyesinde, küçüklerin çeşitli meslekleri deneyebilecekleri bir dizi etkinlik düzenliyor. Çocuklar; moda tasarım, mühendislik, şeflik, doktorluk, mimarlık ve kaptanlık gibi pek çok atölyeyle sömestr boyunca, her gün bir meslek deneyimleyecek. Katılım ise ücretsiz. İzmir Begem’de yarıyıl için çocuklara; akıl oyunları, ahşap, yoga, seramik ve mutfak atölyeleri düzenliyor.