Cadde Bu isme dikkat: Begüm Yılmaz

Bu isme dikkat: Begüm Yılmaz

20.07.2013 - 20:48 | Son Güncellenme:

İstanbul Moda Haftası’nın hafızalara kazınan yüzü Begüm Yılmaz, son günlerin en aranılan modellerinden. ‘Yol Ayrımı’ dizisiyle televizyona ısınan Yılmaz, hayallerini ve kariyer planlarını anlattı

Bu isme dikkat: Begüm Yılmaz

Ankaralı bir ailenin tek çocuğu Begüm Yılmaz. Çocukluğunu 10 yaşına kadar Ankara’da geçirdikten sonra babasının işi sebebiyle yolu Türkmenistan’a düşüyor.

Aşkabat’taki lise günlerinin ardından istikamet yine Türkiye; Ege Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünü kazanıyor. İyi derecede Rusça ve İngilizce üzerine iletişim becerisi de böyle ekleniyor.

İsim hafızası iyi olanlar onu hatırlayabilir; 2009’da arkadaş baskısıyla katıldığı Miss Turkey yarışmasında dördüncü olmuştu. O kadar heyecanlanmış ki final gecesine ilişkin hatırası pek yok. Öncesinde zorlanmış ama: “Stres ve disiplin psikolojiyi bozuyor. Zaten hepimiz çok heyecanlıydık. Ben bile 34 beden olduğum halde diyete sokuldum. O zamana kadar hiç yemek seçmemiş biri olarak benim için çok zor bir süreçti.”Yemekle arası iyi. Çocukken çiçekleri çok sevdiği için annesine, başta karnıbahar olmak üzere tüm sebze yemekleri için, “Bana çiçekli yemek yap” der dururmuş. Bunu anlatırken, “Üniversitede fark ettim, mükemmel bir pazarlama stratejisiymiş” diyor.Şu sıralar profesyonel modellik yapan Begüm’ü İstanbul Moda Haftası defilelerinin neredeyse hepsinde seyrettik. Lanvin’in tasarımcısı Alber Elbaz, Hakan Yıldırım, Elie Saab, Elif Cığızoğlu, Gamze Saraçoğlu ve Raşit Bağzıbağlı başarılı bulduğu isimler. İşinin hakkını veriyor ama hevesi podyumla sınırlı değil. Oyunculuk sevdası da kalbine düşmüş. Bir Hikayem Var ve Açlığa Doymak filmleriyle sinemaya, Yol Ayrımı’yla televizyona ısındı; şimdi oyunculuğa devam etmek istiyor. Rol modeliyse Saadet Işıl Aksoy.İki yıldan fazladır kendisi gibi model Ali Tank’la beraber olan Yılmaz’dan bir de kulağınıza küpe tavsiyeler var: “Beyaz dişler ve gülüş çok önemli. Ter kokan erkek bana uzak, Allah’a yakın olsun.”

Yazarlar